האם יש ביקוש בשוק העבודה לספרנים?

האם יש ביקוש בשוק העבודה לספרנים?

אני בעל תואר ראשון בבלשנות מאוניברסיטת ת"א, ושוקל ללמוד תואר בלימודי מידע בבר-אילן. השאלה החשובה עבורי היא: האם בתום שלוש שנות לימודי התואר אוכל למצוא עבודה בתור ספרן באיזור המרכז ? למישהו יש הימור בנושא ? למישהו יש הימור מחושב בנושא ?

o l p

New member
למה דווקא באיזור המרכז?

מה רע להרוויח 23000 או 47000 שקל כספרן בבנק ישראל בירושלים? תוכל לממן מוניות הלוך חזור.....

ספרן זה לא אחד שתפקידו לספור כסף...

אולי לזה התכוונת? - האם באמת יש ספרן בבנק ישראל בירושלים ?

kerenkk

New member
ומה לגבי עבודה כמידען?

זאת אומרת עוד מקומות עבודה. מה גם שלאט לאט נסגרות הספריות ועולות על האינטרנט-זה קורה בחו"ל. עכשיו עבודה כמידען הופכת להיות יותר ויותר אלמנטרית אבל במקומות עבודה גדולים כמו בתי חולים, מוסדות ציבוריים/ממשלתיים,וגם חברות הייטק. אבל לצערינו יש מיתון מאוד חזק בארץ ורק בגללו אין הרבה מקומות עבודה כמידענים או בכלל.בחו"ל ענף המידענות שוקק. חוץ מזה מה האלטרנטיבה שלך?מה אתה יכול ללמוד וכן לעסוק בו באופן ודאי אחרי התואר?

chayahd99

New member
ישנם עוד תחומים...

ישנם עוד תחומים רבים בהם תוכל לנצל את נסיונך וכישוריך כמידען/ספרן. לדוגמא: בתור תחקירן באחת מרשתות הרדיו או הטלויזיה. היכולת למצוא מידע על כל נושא שבעולם עבור כל אחד בכל תחום, היא יכולת שימושית מאוד שתוכל בוודאי לנצל במגוון משרות (לאו דווקא בספריה). תנסה לחשוב על זה, ייתכן וכך תעלה על רעיון מקורי ואפילו מעניין יותר מכל מה שדמיינת עד כה!

פיתחת כיוונים אפשריים יפים אבל

אחד הדברים המושכים אותי בספרנות הוא היות המקצוע שליו, שקט, רגוע, קצת אסקפיסטי ומאפשר לעיתים עבודה במשרה חלקית מאחל לך ולשאר המשיבים בהצלחה במציאת הפינה שלכם !

p o o 9

New member
העבודה היחידה היא

למרצים של המחלקה ללימודי מידע. להם יש ימבה עבודה, הם "מכשירים" מידענים עבור 0 מקומות עבודה.

וגם הרמה של חלק מהקורסים

(בדר"כ של אותם מרצים), די נמוכה. הקורסים של דולינסקי הם כאלה, למשל.

doer

New member
אתה יכול להפסיק

שמענו כבר את דעתך על דולינסקי.

tulie

New member
אני משאירה

את הביקורת הזו במקומה וגם את הקודמת לה מכיוון שצורפו אליהן תגובות שאני לא רוצה למחוק. אבל אין מקום לביקורת כזו בפורום. כפי שאפשר לראות מתקנון הפורום שמצורף.

doer

New member
מי שמחפש מוצא

להזכירך תחום המידענות הוא דינמי ורחב

למעלה