האם יש גבול בגובה הפיצוי ?

האם יש גבול בגובה הפיצוי ?

האם יש לאבנר גבול מסויים בגובה הפיצוי שכאשר הם עוברים אותו הם כבר מעדיפים ללכת למשפט? האם יש מצב שחברת הביטוח מציעה סכום נמוך בהתחלה אך אם אני לא מקבל אותו הם מעדיפים ללכת למשפט ונראה מה יהיה? האם הגבול הזה של הפיצויים עומד על חצי מיליון שקל? הבנתי שלאחר מכן הם מעדיפים להלחם ולקחת את הסיכון של תשלום גבוהה יותר מאחר וברוב המיקרים הם זוכים!

גבול בגובה הפיצוי

שלום רב, האמת - שאלתך מאוד כללית, והתשובה המתאימה היא - שכל מקרה לגופו. אין כללים קבועים. הנטייה היא לנסות ולסיים בסכום נמוך. לא תמיד הם מעדיפים לקחת את הסיכון, כי ברוב המקרים הם זוכים - ממש לא. בברכה,

תודה על התשובה המהירה אך האם...

עברתי תאונת אופנוע ( כן כמו הרבה אחרים ) וריסקתי את הברך ( קיבלתי 30 אחוז נכות בועדה רפואית ) השאלה העיקרית ואני יודע שכל מקרה לגופו אך כיצד הם ( הביטוח ) קובעים את הסכום ? והאם יש להם גבול מסויים שהם מעדיפים ( אם מבחירה ואם ממיסי התשלום או מאילוצים אחרים ) לא לעבור ? האם ישנו איזשהו אילוץ שמשאיר אותם מתחת לחצי מיליון שקל ( הבנתי שיש להם הוראה שלא לשלם יותר מחצי מליון מאחר ומעל הסכום הזה הם כבר צריכים לשלם מיסים והסכום שאמנם אני אקבל קצת יותר מחצי מליון הם צריכים לשלם הרבה יותר לממשלה? האם זה נשמע הגיוני?

לא לא נשמע הגיוני

שלום רב, הדרך לחשב את הפיצוי המגיע לך היא באמצעות נוסחא, שהרכיבים בה משתנים מאדם לאדם, כמו: שיעור הנכות, גיל, השכר לפיו עורכים את הפיצוי וכו'. לאחר שחברת הביטוח מגיעה לחישוב שלפי דעתה מגיע לך היא מנסה לסגור את התיק בקצת פחות מזה במטרה לסגור את התיק בטווח שחושב. יתכן מאוד שסמכות התיקים של עורך דין אחד, לעומת אחר בחברת ביטוח, היא שונה , מבחינת הסכומים. כלומר לכל אחד יש סכום מקסימום לסגירה. אם הסכום הוא מעבר לכך, ועורך הדין לא מוצא שזה מוצדק, הוא יעביר הלאה ולא יפצה מעל הסמכות. כמו כן, הוא יכול לראות שהסכום לפיצוי גבוה מהסמכות שלו ולהעביר אותו למישהו עם סמכות מתאימה. שאלת המיסים ממש לא רלבנטית. בברכה,

תודה לך על התשובה

שמחתי לשמוע שלאלים (כאלו ואחרים) אין שום דבר נגדי ושוב תודה על התשובה

למעלה