האם יש גיל שילד חייב ללכת לגן???

נדושי

New member
האם יש גיל שילד חייב ללכת לגן???

בני בן שנה ו-9 ועדיין איתי בבית. אנחנו מבלים ולומדים המון יחד. משחקים במשחקים מפתחים, רוקדים לפי שירי משחק מציירים, מדביקים, ואני משתדלת ללמד ולאתגר אותו ולפתח אותו עד כמה שיכולה. יוצאים לטיול כשנעים, קוראים ספרים וגם סתם נותנת לו לשחק במה שרוצה ולעשות באגלן
רוב האנשים כולל משפחה לוחצים עלי שבגיל הזה הוא חייב ללכת לגן ולהיות עם ילדים! בסביבתי אין ילדים בני גילו ויוצא שנפגש עם ילדים פעם-פעמיים בשבוע אך לא נראה לי שזה מפריע לו כי גם כשנפגש עם ילדים הוא לרוב משחק לידם ולא איתם. יש גם שיקולים כלכליים שהוא בבית כי אני בהריון וגם ככה לא יוצאת לעבוד בשלב זה. לדעתי טוב לו מאוד איתי בבית והוא נהנה ומתפתח כמו שצריך! האם נכון שאני פוגעת בהתפתחות שלו בזה שהוא נשאר בבית? האם נכון שבגלל שהוא בבית אז האוצר מילים שלו לא גדול? (20 מילים אך כל הזמן מתווספים עוד) האם כדאי למרות חוסר רצוני לשלוח אותו לגן בשביל שיהיה לו יותר טוב?

שלום נדושי

מחקרים מתחום הפסיכולוגיה מצביעים על כך שעד גיל שנתיים וחצי בערך , יחס טיפול של אחד לאחד הוא הטוב ביותר והחשוב ביותר. בגילאים הללו הם כבר נהנים מחברת ילדים אך עדיין לא משחקים איתם אלא אכן לידם.. לדעתי חשוב לשקול נושא גן במידה ותהיו מעונינים שילך לגן לאחר הלידה. באם נכון הדבר, לדעתי עדיף שיתחיל את הקליטה לפני הלידה שלא יהיה לו קשה מדי ושלא יחוש שבגלל שיש תינוק חדש בבית הוא עוזב.. יתכן ומתאים לכם לגדל את שניהם יחד בבית ואז המקרה שונה. בכל מקרה לדעתי חשוב למצוא אפילו חבר או שניים או מסגרת של חוג, לא בשביל החוג אלא בשביל חברה של ילדים. אני מאמינה שבכל גינה ציבורית יש ילדים, אם לא בבוקר אז בצהריים. בהצלחה

למעלה