Leia Organa
New member
האם יש דבר כזה- קשר אפלטוני?
קודם כל שלום לכם
רציתי לקבל את חוות דעתכם, כפורום העוסק בנושא, בסוגיה שדובר בה לא מעט, והיא: האם ידידות אפלטונית לחלוטין בין גברים לנשים היא אפשרית? יצא לי להרהר בנושא הזה היום, והתחלתי להיזכר בכל המקרים שהובילו להרהור הזה. אז קודם כל, אקדים ואומר שמאז ומתמיד- הסתדרתי הרבה יותר טובה עם גברים מאשר עם נשים. לא יודעת מה בדיוק גורם לזה- אולי אני נהנית מהמתח המיני המסוים, אולי יותר מעניין לי הצד השני כשמדובר בגברים- אבל מבחינה סטטיסטית, לפחות, למעט מקרים יוצאי דופן ועל אף שחברותיי הטובות ביותר הן, נכון, בנות-נראה כי היחסים עם הגברים הרבה יותר זורמים וטבעיים עבורי. מהסיבה הזו, אולי, לא תמיד ידעתי להבחין כאשר הגבול מתחיל להחצות ויחסי הידידות, לכאורה, הופכים לגישוש ליותר. בעבודה הקודמת שלי, לפני שנה וחצי בערך, הייתי אחראית על קבוצה של אנשים. יום אחד הגיע למשרד בחור חדש, מעט יותר צעיר ממני. היה בינינו קליק מיידי ברמה של קשר בין אישי, אותו ראש והצחקנו זה את זה. ביודעי שהוא מתכנן להתחתן בחודשים הקרובים עם חברתו מזה שבע שנים, לא חששתי לפתח איתו ידידות מלאה לכל דבר, כי הרי היי, אין מצב שהוא מעוניין בי רומנטית ושזה מה שהוא מחפש,לא? מפה לשם, התחלנו להתכתב במייל של העבודה, צחוקים על המקום והאנשים וסתם שיחות על החיים. באחד הימים הוא יזם שיחה עליי ועל דעותיי בנושא סקס ואהבה. מפה לשם ומשם לפה, הגענו לנקודה שלו, והיא...שהוא ישמח לשכב איתי מתי שרק ארצה. כמובן שזה לא קרה. על אף שהמשכנו להיות ידידים תקופה מסוימת (תוך שהוא ממשיך לקדוח לי על זה באינטנסיביות עד בערך שבוע לפני החתונה, כולל להגיד לי שיש לו מחשבות שניות על כל העניין...) כיום אנחנו כבר לא ידידים, ואפילו לא בחצי קשר. זה חוזר על עצמו כמעט בכל שיחה שאני מקיימת בעולם הוירטואלי. שיחה תמימה בצ'אט או במסנג'ר, שיכולה להיות מאוד מעמיקה ו/או משעשעת לשני הצדדים, חייבת בסופו של דבר להיגמר ב"אז מתי נפגשים?" או "יש מצב לטלפון?" בעיקר אם רואים צל של תמונה שבה הבחורה לא נראית כמו ציקלופ. יש לי ידיד אותו הכרתי דרך שם, לפני ארבע שנים בערך. גם איתו יש לי ראש טוב, אנחנו מבינים זה את זה מצוין, הוא נורא מצחיק אותי ואפילו נפגשנו כמה פעמים, אבל תמיד תמיד תמיד זה חוזר לזה שהוא מעוניין ביותר. השבוע חזרתי לדבר במסנג'ר עם מישהו שהיה ברשימה שלי חצי שנה בערך. הוא הגיע אליי דרך מכר משותף, אחרי שבירר אצלו עליי ושלח לי מסרים. הגבתי והשיחה זרמה. אותו סיפור- שיחות שנונות, משעשעות, שנינו מבינים זה את זה היטב וחושבים שהצד השני הוא בחור/ה לעניין. אז אתמול במהלך השיחה הוא שואל האם הוא יכול לקבל את הטלפון שלי, באופן אפלטוני לחלוטין,כמובן. אני יודעת שיש לו חברה כבר כמה שנים טובות (הייתם מצפים שאני אלמד מניסיון העבר,אה?) אז לא הייתה לי בעיה לתת, אבל אמרתי לו שזה מסתכם ב-SMSים ותו לא. מאז אתמול אנחנו מסתמסים, אבל לא בטירוף. והשאלה שלו היום הייתה אם אני מעוניינת בטרמפ הביתה (סירבתי, וגם מסיבות ריאליות.) ייתכן כמובן שאני מייחסת לכל זה הרבה יותר מדי חשיבות ועושה דרמה, אחרי הכל יש מצב שהוא באמת מעוניין לפתח איתי קשר ידידותי נטו, אבל...משום מה אני כבר לא בטוחה בכלום. כל המקרים האלה ורבים אחרים הביאו אותי למסקנה הבלתי נמנעת- ידידות אפלטונית לחלוטין בין שני המינים (כששניהם סטרייטים)- היא פשוט בלתי אפשרית. ואם היא אפשרית- לי זה לא קרה. הגברים המעטים שיש לי כידידים (למעט כמה בודדים) הם הומוסקסואלים. זה לא שאני אומרת שכל מי שיוזם צ'יטוט במסנג'ר בהכרח יסיים את השיחה ב"אני מעוניין לשכב, באה?" אבל כן, אני מאמינה שמאחורי כל יוזמה של יצירת קשר ידידותי עומד אינטרס ברמה כלשהי- סקס, יחסים רומנטיים ואפילו סתם פלירטוט. אודה ואתוודה- גם אני לא חפה מזה, אבל אני רוצה להאמין שאני כן מסוגלת לקיים קשר ידידות נטו. (הבעיה היא שזה לא תלוי רק בי
) ואני שואלת- האם זה באמת רק אני? האם גם אתם מרגישים שאינכם מסוגלים לקיים יחסי ידידות אלפטוניים לחלוטין שכאלו? והאם לדעתכם זה נוגע למין מסויים יותר מאשר למין השני?
קודם כל שלום לכם