האם יש דרך לאתר איזי פארק שהלך לאיבוד

• פותח הנושא 1Shir
  • פורסם בתאריך

1Shir

New member
האם יש דרך לאתר איזי פארק שהלך לאיבוד

החדשות הרעות: אמי איבדה את האיזי. יש דרך לשייך אותו ספציפית אליה או שזה כמו מזומן שהלך לאיבוד שאין מצב לאתר? היא לא זוכרת אם הכניסה אליו שם/ת"ז וכו'. היא לא איבדה אותו במקום ספציפי שחנתה בו אלא הבנתי שבמהלך הנסיעה. חיפשה ברכב עצמו ולא מצאה.

החדשות הטובות: לא מזמן היה כאן שרשור על הרשמה לפנגו ומאז אמרתי לה שכדאי להתקדם לשם לשירות הטלפוני בכוכבית בלבד שלפי השרשור הכי פשוט וקל. איבוד האיזי משנה את מסלול כוח האינרציה ואני מתכוונת לרשום אותה (או שהיא תתקשר אם זה מה שצריך) לפנגו! משהו ספציפי לעדכן בנושא או שהכל פשוט וקל כפי שעלה בשרשור? אנחה אותה לא להסכים להוריד את האפליקציה לסמארטפון.

לא יודעת לגבי האיזי

אבל לגבי הפנגו- לפני כך וכך זמן הייתה לי איזו בעיה עם הפנגו (לא זוכרת מה בדיוק, וגם לא משנה) והייתי צריכה להתקשר בכדי להפעיל את החניה. זה היה מעצבן. כלומר, כשרוצים להפעיל את החניה באפליקציה פשוט לוחצים על כפתור ובזה זה נגמר. כשהתקשרתי אז היה תפוס\לא ענו והייתי צריכה להתקשר מספר פעמים עד שענו. כל העניין לא לקח יותר מידי זמן, אבל רק רציתי לחנות ולצאת כבר לדרכי וזה עיכב אותי וסתם היה מיותר. לדעתי האפליקציה של פנגו מספקת את היתרון האמיתי כשמשתמשים באפליקציה, שזה לא מסובך, לא כאשר מטלפנים. אבל איש איש וטעמו הוא. ואגב,לדעתי הפעלת האיזי פארק הרבה יותר מסורבלת מהפעלת הפנגו. ועוד משהו, פנגו הוא לא לשכחנים. אלא אם כן מצטרפים לשירות בתשלום שמאתר תזוזה של הרכב ומפסיק את התשלום אוטומטית (וגם עם זה יש בעיות לפעמים). כלומר, צריך לזכור לסיים את החניה כשמגיעים לאוטו וזה לא מתאים לאנשים שנוטים לשכוח דברים.

1Shir

New member
הטלפון זה מענה אוטומטי לא מענה אנושי

אבל תראי מה כתבתי למטה
החנייה באפליקציה לא מוגבלת בזמן? בהנחה שהיא יכולה ללחוץ על הפסקת החנייה כאשר היא חוזרת לרכב
פחות פשוט ממה שחשבתי שזה יהיה... כי למה לא לסרבל הכל כדי לגבות כסף עבור נתינת אפשרות לשלם על חנייה... כבר עדיף הכרטיסיות של פעם

trilliane

Well-known member
מנהל
לא זכורה לי בעיה מיוחדת ברישום לפנגו או לסלופארק (גם אפשרות)

1Shir

New member
בינתיים יש בעיה

היא הסכימה לשירות "חודש ראשון חינם" של תזכורת לחדש חנייה
(באיזי צריך לחדש כל 3 שעות)
אמרה שאמרו לה שחנייה מוגבלת ל-2-3 שעות תלוי באיזור, והיא לא תדע מתי מסתיימת החנייה.
לפיכך אולי בכ"ז עדיפה לה האפליקציה? (אין לה בעיות של פרטיות או סוללה) כדי שהחנייה לא תהיה מוגבלת? יש פיתרון אחר?

SicTransit

Active member
ההגבלה לא שייכת לשאלת האפליקציה

אם יש הגבלת שעות היא נובעת מתקנות העיריה לגבי האזור ולא מהשיטה בה החיניה מופעלת.
&nbsp
מה שהאפליקציה מאפשרת (תמורת תשלום) הוא התראה על כך שהנהג שכח לבטל את החניה. האפליקציה מזהה תנועה של המכונית ולכן יכולה להציע את השרות הזה.
&nbsp
אנשים מפוזרים, כמוני למשל, סיגלו לעצמם מנהג: כשהם יוצאים מהמכונית הם מצלמים את המיקום בו הם חונים (אל תשאלו...) וגם מפעילים טיימר בטלפון עם הזמן המשוער בו הם מתכננים לסיים את החניה. בכך הנזק האפשרי משיכחה תחום.

puptits

New member
כדאי לך לקרוא

את השאלות הנפוצות באתר פנגו, יש תשובות לכל השאלות ובאמת שאישית אני לא מבין מדוע להשתמש בשירות שלהם בחיוג ולא בלחיצה באפליקציה.
&nbsp
החניה מוגבלת על ידי הרשות המקומית ופנגו מסתנכרן על זה.
נגיד בירושלים זה לשעתיים שלקראת סיומן ומקבלים הודעת תזכורת ובוחרים להמשיך את החניה.
בראשל"צ, כל הפעלת פנגו היא עד חצות...שם כשמישהו שוכח, המונה דופק.
זה יסתיים אוטומטית בחצות.
באילת בכחול לבן של איזור המלונות זה 24/7/365, הפנגו יודע ורץ למרחקים.
&nbsp
בכל הפעלה מתקבל חיווי של "פעיל" על האייקון של פנגו במסך, כך שאם שוכחים לכבות, כל הזמו החיווי של "חניה פעילה" מופיע על האייקון של הפנגו...
&nbsp
כמובן אני במנוי של 6.90 בשביל כל התזכורות ואני לא מיילל על 6.90 זה גרושים
אני לא אוהב את מה שבחינם, כי בדרך כלל זה יוצא שירות רע ואז הקמצנים סובלים ושוכחים לכבות את החנייה או חלילה להאריכה וחוטפים דוח 100 שח (קרה לי בירושלים)
זה שווה ערך ל 14.5 חודשי מנוי (דוח אחד בשנה)
&nbsp
ויחד עם כל זה, עוד לא המציאו אפליקציה שתזכיר לך להפעיל את הפנגו בצאתך מהרכב, לכן חטפתי עוד דוח 100 שח, כי שכחתי להפעיל...

&nbsp
&nbsp

Lhuna1

New member
מסכימה עם כל מה שכתבת

וגם ממש לא מבינה למה לא להשתמש באפליקציה ולהפעיל חניה בלחיצת כפתור, מה יותר פשוט מזה?
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
למה לא להשתמש ביישומון? בראש ובראשונה, כי פשוט לא צריך

הגישה הכללית שלי היא לא למלא את הטלפון ביישומונים שאינם נחוצים (ואם יש ליישומון תחליף פשוט ונוח הוא אינו נחוץ) גם מטעמי חיסכון במקום וגם מטעמי הגנה על הפרטיות ושליטה טובה יותר בשירות.
&nbsp
היישומון של פנגו ידוע לשמצה, במשך השנים התפרסמו לא מעט כתבות בנושא והוגשה גם תביעה ייצוגית. כל מי שמתעניין יכול לחפש קצת בגוגל ולהתרשם. לדוגמה:
&nbsp
אושרה תביעה ייצוגית נגד פנגו על גביית עמלת יתר
התביעה הוגשה בטענה כי החברה גובה עמלת יתר של 40 אגורות מצרכנים שמשלמים באמצעות האפליקציה ו-50 אגורות מצרכנים אשר משלמים על החניה בהודעת טקסט (SMS), זאת בעוד צרכנים המתקשרים לפנגו ומשלמים דרך הטלפון, אינם נדרשים לתוספת עמלה
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5640939,00.html
&nbsp
נהגים חדשים שמצטרפים לשירות, מורידים את האפליקציה ומבקשים להתקינה - הבחינו שבשלב ההתקנה האחרון כלול שירות חדש בתשלום שמספקת החברה באופן אוטומטי, אלא אם ישימו לב היכן מסומנת הנקודה הכחולה במסך ההתקנה - ויבחרו להסיר את השירות.
https://www.mako.co.il/news-israel/local-q4_2016/Article-99336528ae9b851004.htm
&nbsp
תחקיר "ברקוד" שפורסם השבוע ב"החדשות 12" חשף לקוחות רבות של חברת 'פנגו' חויבו ללא ידיעתם במשך שנים על שירות 'פנגו סימפל'.
https://www.bhol.co.il/news/980984
&nbsp
ויש עוד...
&nbsp
אנחנו לא מפעילים כ"כ הרבה וההתקשרות לכוכבית אורכת כמה שניות, זה ממש לא משהו מסובך.

Lhuna1

New member
ויש אותן טענות נגד סלופארק?

כל אחד והעדפותיו, אישית למרות כל זאת אני מעדיפה את הנוחות של שימוש באפליקציה. כל שיחת טלפון זה מטרד בשבילי, ולא פחות כשזה למענה אוטומאטי.
אבל אני מבינה את מי שלא מעוניין, אלו אכן סיבות טובות להעניש חברה.
בכל אופן סלופארק היא תחליף זהה בנוחותו (אלא אם כן גם היא עשתה דברים כאלה).
&nbsp
&nbsp
&nbsp

1Shir

New member
אמא שלי תישאר עם פנגו כי זה יותר פופולרי

היא נרשמה לשירות הטלפוני, היא יכולה לעבור לאפליקציה אם היא רוצה?
הבינה שבאפליקציה לא צריך להאריך את החנייה כל 3 שעות, לא נשמע לי הגיוני, איך זה באמת?
אין תשלומים שיורדים אוטומטית בגלל האפליקציה? (אלא אם כן בוחרים לשלם על תזכורות...)

Lhuna1

New member
צריך להאריך. כמו שנכתב, זמן החניה המותר תלוי בתקנות העיריה

לאזור שחונים בו.
אם רשומים להתראות אז מקבלים תזכורת להאריך.
לגבי תשלומים נוספים נכתב פה שאי אפשר לסמוך עליהם, אז כדאי לבדוק... (אצלי אין כרגע חיוב למשהו שלא נרשמתי אליו).
(אגב, אני לא בטוחה שפנגו יותר נפוץ מסלופארק, ואם הם מתנהגים "יותר יפה" אז באמת אין סיבה הגיונית לא להעדיף אותם... אבל החלטה של אמא שלך
)
&nbsp

1Shir

New member
תודה לונה, אני אגיד לה ש"לונה אמרה שגם באפליקציה צריך להאריך

לפי תקנות העירייה לגבי האזור שחונים בו" ואז לא תהיה שאלה

trilliane

Well-known member
מנהל
לא נתקלתי, אבל גם את היישומון שלהם לא התקנתי...

1Shir

New member
אני בגישה שלך - בטח עבור אנשים לא חובבי טכנולוגיה כמוני וכמו

אמא שלי שהיא בת 70 פלוס שלא מתמצאת בטכנולוגיה...

1Shir

New member
אז כל ת"א זה 3 שעות? כמו שהיה באיזי?

6.90 לחודש כדי לזכור להאריך או לכבות?
לדעתי זה מיותר במיוחד שעם האיזי היא הסתדרה גם בלי זה וכמובן התפעול יותר קשה כי צריך לגשת פיזית ולא דרך הטלפון אבל אם כמוך היא תרצה את זה אז היא תעשה...
היא אמרה שאמרו לה בשירות כי באפליקציה אפשר להסתמך על המיקום כלומר החנייה ממשיכה עד שיוצאים כי האפליקציה מזהה את מיקום הרכב... כלומר לא צריך להאריך. מוארך אוטומטית. לא יודעת אם זה נכון וגם יש שאלה מה קורה אם נהיה 19:00 וכבר לא צריך לשלם...
היה כתוב כאן שלא כדאי אפליקציה כי יש כל מיני חיובים שהם ברירת מחדל באפליקציה. אמא שלי לא מפוזרת אבל היא פחות טובה במעקב וביטול תשלומים (בצדק, למי יש כוח לזה) וחבל לי וזה עקרונית מעצבן לשלם סתם. אם החיוב היחיד באפליקציה זה הסכום שכתבת עם התזכורות אז אני אגיד לה לנסות להוריד אפליקציה ושתסתדר לבד לפי ההעדפות שלה...

trilliane

Well-known member
מנהל
ת"א זה מה שעיריית ת"א מחליטה, לא משנה איך את משלמת

היישומון יכול לזהות את מקום הרכב אם ה-GPS מופעל כמובן, וגם עם זה היו כמה בעיות לפי מה שזכור לי מפרסומים בתקשורת. קראתי גם שיש להם שירות שמבטל את החניה אוטומטית כשהוא מזהה שהרכב בתנועה, בפועל הוא לא תמיד ביטל (או לא ביטל מייד) ונהגים חויבו בפועל על חניה ממושכת יותר.
&nbsp
בקיצור, כמו כל דבר בחיים, יש יתרונות ויש חסרונות. אם את מפעילה ידנית את תלויה בעצמך (ואולי תשכחי) אם את מפעילה אוטומטית את תלויה בשירות (ואולי הוא יפשל). השאלה על מי את סומכת יותר ואצל מי את מעדיפה את השליטה. אני מעדיפה אותה אצלי, ושלא יעשו לי טובות.

1Shir

New member
לכן הסקתי שלא אמור להיות הבדל ממה שהיה באיזי, לא כך?

אני מסכימה איתך וזה גם מה שייעצתי לאמא שלי במיוחד שהיא לא משתמשת כבדה ועיקר השימוש שלה הוא לבוא אליי פעם בשבוע לא להרבה שעות

trilliane

Well-known member
מנהל
אין לי מושג מה היה באיזי, לא מכירה (וגם לא חונה בת"א)

למעלה