האם יש דרך לצמצם את משך הדגירה?

האם יש דרך לצמצם את משך הדגירה?

כל התרנגולות שלי דוגרות כבר שבועיים שלושה. האם יש דרך לצמצם את משך הדגירה? כל כמה זמן זה קורה ? תודה..אהד

לצמצם את זמן הדגירה?

זה לא נשים בהריון שעושות ניתוח קיסרי... הן דוגרות 21 יום בדיוק, כך ששבועיים שלושה זה נורמלי, צפה בקרוב לבקיעה.

gigirom

New member
אם אתה מעוניין

קיימים ברשת המון מאמרים מעניינים יותר ומעניינים פחות בנושא התפתחות העובר. לדוגמא, מאמר של אוניברסיטת תל אביב ביצים – לא רק חביתה בצלחת

תודה

אני לא מתכוון לעשות סדר חדש בטבע
פשוט יש לי רק נקבות והדגירה על ביצים לא מופרות...חשבתי שיהיה נחמד לקצר את הזמנים. תודה בכל מקרה.

gigirom

New member
Hold it!

מה כתבת? ביצים לא מופרות? רגע אז למה אתם מחכים? זה לא מריה הבתולה! הדבר היחידי שמקבלים מדגירה של 3 שבועות על ביצים לא מופרות זה פצצת סרחון. יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון? בכל מקרה בשביל לדעת שבאמת יש משהו בפנים מומלץ לעשות "הנרה".

אכן לא מופרות

שלושת התרנגולות שלי (מתוך 4 ) יושבות כבר שבועיים בלול ודוגרותעל ביצה אחת ולא מטילות. השאחה היא איך גורמים להם להפסיק לדגור ולחזור להטיל

gigirom

New member
דבר ראשון

תיקח מהן את הביצה, אם היא תתפוצץ אצלך בלול יקח הרבה זמן עד שהסרחון ייעלם, הרבה! לגבי ההטלה, זה לא בדיוק מדע מדיוק, הן צריכות אוכל נאות (תערובת), מים נקיים, מקום מסודר ונקי להטלה ושקט (הכוונה היא מקום שהיא תרגיש בטוחה לשבת ולהטיל מבלי שיפריעו לה). אשמח אם תוכל לספק קצת יותר פרטים על התרנגולות כגון: זן (סוג) גיל מתי היתה הטלה אחרונה (כולם או רק אחת מטילה?) לגבי הלול, תעלה תמונה שנראה. בהצלחה גיל

לול "קוקו ביצה"

בקשר ל"לקחת ת'ביצה" פעם הן היו מטילות בחצר (הן חופשיות והלול פתוח) אז סגרתי אותן שבוע והן התחילו להטיל בלול...בתא הטלה (מעניין שהן נדחקות יחד לתא הטלה ספציפי ולא בוחרות להטיל בתא אחר שעומד שומם). אם אני אקח את הביצה הן יטילו במקום ארח...עפ"י ההגיון והנסיון שצברתי איתן. יש 4 תרנגולות ערביות בנות 6 חודשים.3 מהן מטילות כבר חודשיים כאשר ההטלה האחרונה היא לפני 3 שבועות בערך. אהד

gigirom

New member
אז ככה

לגבי מיקום ההטלה, גם אצלי מכל המקומות שסידרתי להן, כולן בוחרות להטיל במקום אחד בלבד, העניין הוא שיש לי 15 תרנגולות וכאשר אחת יושבת להטיל האחרות עומדות (ממש ככה) בתור וצועקות לה שתזוז כי גם הן צריכות להטיל, במידה וזה לא קורה אז כמה תרנגולות נדחקות יחד ומטילות אחת על השניה... אני לא מתיימר להיות מומחה להתנהגות תרנגולות אך ייתכן והמעבר למקום החדש גורר תגובה של חוסר הטלה. כמו שאמרתי בהודעה הקודמת, דבר ראשון תוציא משם את הביצה, דבר שני תדאג מקום מסודר ונקי (כגון ארגז עם חציר) ותן להן את הזמן שלהן, הרי זה לא שצריך ללחוץ על איזושהוא כפתור והביצה ת'צא, זה תלוי בקוריצה

זכויות קופירייטר

זכויות קופירייטר מגיעות לתאיילנדי שקורא לתרנגולת קוקו ביצה או קוקו מאדאם.

למעלה