האם יש הבדלים בין הטמפרים ???

ronenho1

New member
האם יש הבדלים בין הטמפרים ???

אני מעוניין לקנות טמפר, וראיתי כל מיני סוגים, בהנחה שיש להם אותו קוטר והמשטח התחתון (החלק שדוחס) דומה במבנה קעור או שטוח,
האם יש משמעות לחומר (נירוסטה מול אלומיניום) או למשקל או לכל פרמטר אחר (לא מעניין אותי עיצוב רק פרקטיקה).?

בנוסף מה עדיף קעור או שטוח, ולמה ?

אודה על תשובותיכם המלומדות.
רונן
 

dudi4321

Active member
חייב להיות שטוח

והעיצוב והחומר לא משנה בכלל. רק צריך לרחוץ אחרי הרבה שימושים.
אם מכינים הרבה כדי לא להתעייף צריך ידית ארגונומית (תפוחית).
אאל"ט צריך ללחוץ בכוח של 18 ק"ג, תקנו אותי אם אני טועה.
כמובן שהלחץ זה גם פרמטר בהכנת אספרססו.
 

blzvi

Active member
למה שטוח ?

אז למה מייצרים משטחים קמורים?
אני מניח שזה תלוי במבנה הסלסלה.
 

dudi4321

Active member
כי אם המרחק ביןהמקום בקפה המהודק

לתחתית הסלסלה יהיה קטן ולא אחיד לחץ המים עשוי לפרוץ לו דרך, והקפה לא ימוצה. כמו מי גשם שעוברים בסדק בסלע.
בדיוק ככה קבלתי הדרכה מהמגיסטר שלמה שטרן מאמיגו פ.ת.
 

blzvi

Active member
המגיסטר לא פה

ברם עובדה שיש טאמפרים קעורים .
וזה תלוי במבנה הסלסלה.
כנראה VST
 

dudi4321

Active member
מה זה VST?

אצלי, אחרי בדיקה, כל הסלסלות שטוחות.
יש לי טמפר פלסטיק שבצד השני יש כפית ויש לי טמפר שכולו נירוסטה והם שטוחים.
 

dudi4321

Active member
אכן. יש לי סלסלות מעט קעורות

כנראה להן נועדו הטמפרים הקמורים.
 

dts

New member
כנראה שלא

טמפרים קעורים או קמורים נועדו לאלה שחופרים עמוק בתחום.
כפי שכתבת נכון בפוסט קודם, ראשית מנסים למנוע לחלוטין טאנלינג =זרימת מיים מרוכזת בתעלות שבקפה הדחוס ויצר זרימה אחידה על פני כל הקפה בסילסלה.
מכאן ההגיון שמבנה פני שטח הקפה הדחוס שאינו ישר ומפולס אלה קעור מעט , יפזר טוב יותר את המיים ולא ימקד אותם במרכז.
עושה משהו?
לדעתי לא אבל יש כאלו אניני חך ומעמיקים לדעתם, שטוענים ההפך.
איש באמונתו יחיה...
 

ilancafe

New member
לא בהכרח

ישנם טמפרים עם בסיס קמור / קעור.
המים יורדים ופוגעים בקפה כך שבמרכז ובצדדים הלחץ שונה.
התוצאה מאד מעניינת.
לא הייתי פוסל זאת.
 
למעלה