האם יש הבדל בין כלי אוכל מקרמיקה וזכוכית?

האם יש הבדל בין כלי אוכל מקרמיקה וזכוכית?

(למשל מבחינת שבירות, עמידות, ברק...)
ואם כן - מה אמור להיות יקר יותר והאם יש הבדל גם בהקשר בריאותי?
 

אוצה

New member
למיטב ידיעתי עם כלי קרמיקה איכותיים אין בעייה

אבל צריך להיות ער לכלי קרמיקה מסין או בעבודת יד ממקומות לא מוכריפ שעלולים להיות צבועים בצבעי שמכילים עופרת.

בעיקרון כלי זכוכית הינם בטוחים יותר לשימוש ואין זליגה של חומרים רעילים בחימום.

לגבי מחיר זה כמו לשאול כמ העולות נעלים ליתום. יש כלים יקרים מזכוכית ויש כלים יקרים מקרמיקה.

אני אישתי משתמשת בקורנינג, אלו כלים יקרים מאוד בארץ והם מזכוכית. יש להם אחריות לשבר (מניסיון, לצערי, עם ילדים זה באמת לא נשבר אם מוטח ברצפה). אני הבאתי מארה"ב.
 
האם ידוע לך אם זכוכית היא החומר הבטוח ביותר?

אין בעיה עם זכוכית בצבעים?
 
למעלה