האם יש הוכחה מואצת לאבולוציה ?

האם יש הוכחה מואצת לאבולוציה ?

האם יש איזה זן שהספקנו לראות את ההתפתחות האבולוציונית שלו ? אם אפשר בלי התערבות גנטית ?

nכמ

New member
אפשר לראות את זה

בחיידקים שעברו שינויי - כמו נגיף ה-Sars. כשהייתה המגיפה השחורה באירופה, יש קבוצה מצומצת של אנשים ששרדו את המחלה, בגלל שהיה להם גן שונה משאר האוכלוסיה, אותם אנשים העבירו את אותו גן לצאצאים, ככה שהילדים שלהם גם היו חסינים למגיפה השחורה. ואותו גן אגב, שאם אני זוכר נכון גורם לשוני בכדוריות הדם הלבנות, אותו גן גם מקנה חסינות לאיידס. אנשים עם הגן הזה שמקיימים יחסי מין עם נשאים או חולים באיידס לא נדבקים. וזה דוגמא לאבולוציה של המערכת החיסונית...

קפהש

New member
כלבים ופרות

כל הגזעים של החיות והצמחים המבוייתים עברו תהליך מזורז של ברירה מלאכותית. למשל כל הגזעים של הכלבים הם מוצאם מהזאב. ההבדלים העצומים בין הגזעים השונים של הכלב נובעים מתהליך של ברירה מלאכותית ב- 10,000 השנים האחרונות. נכון להיום עדיין מגדירים את כל הכלבים והזאבים באותו מין, אבל כבר יש במין הזה גזעים של כלבים שכבר לא מסוגלים להפרות אחד את השני. כלומר המין של הכלב נמצא כעת בתהליך שך התפצלות למספר מינים נפרדים. התהליך שתואר לעיל הוא תוצאה של ברירה מלאכותית.הברירה המלאכותית שונה מברירה הטבעית כי יש בברירה המלאכותית אלמנטים של הכלאות מכוונות (לא לבלבל עם הנדסה גנטית), הכלאות של בע"ח מאוכלוסיות מרוחקות, וכמובן סלקציה מכוונת של הפריטים באוכלוסיה. למרות כל ההבדלים בין ברירה טבעית למלאכותית, הברירה המלאכותית מאוד עוזרת להבנה של האבולוציה כי היא מוכיחה שמינים יכולים להשתנות בצורה מאוד דרמטית. כמן כן הברירה המלאכותית מוכיחה שמין כל שהוא יכול להתפצל לשני מינים נפרדים. דרווין עצמו התיחס הרבה לברירה טבעית ומלאכותית בספרו. בברירה מאלכותית מצמצמים את הגורם האקראי של הברירה, ולכן הלחץ של הברירה המאכותית הרבה יותר חזק מהלחץ של הברירה הטבעית. אפשר להראות שאם לא היה מופעל על המין/אוכלוסיה הלחץ של הברירה המלאכותית המין היה חשוף ללחץ האקולוגי של הסביבה הטבעית והוא היה משתנה לפי הלחץ הסביבתי הזה (או נכחד). מאחר בלחצים של הסביבה יש הרבה גורמים אקראיים, התהליך של הביררה הטבעית הרבה יותר איטי. (לתוצאה של הברירה הטבעית אנו קוראים "אבולציה") בנוסף הברירה הטבעית פועלת על מספר עצום של תכונות בו זמנית בשעה שברירה מלאכותית מתמקדת במספר קטן של תכונות, דבר שמאפשר לברירה המלאכותית לפעול עוד יותר מהר ביחס לברירה הטבעית. שנה טובה לכולם קפהש

demoloc

New member
כן..זה אכן אבולוציה

אבל היא מעשה אדם , לכן אישית אני מסכים , אבל כל מחב"ת יסתור את זה בטענה שזה בגלל שהאדם יתערב...

קפהש

New member
הייתי בסרט הזה...

כבר שלפו לי את הטיעון הזה. צריך להסביר שאם אוכלוסיה מסוגלת להשתנות כתוצאה מלחץ מכוון (ברירה מלאכותית), אין שום סיבה שהאוכלוסיה לא תשתנה כתוצאה מלחץ סביביתי. כי המנגנון התורשתי זהה בשני המקרים. כמובן שכתוצאה מלחץ סביביתי השינויים יהיו איטיים יותר, אבל המנגנון עצמו עובד. אפשר להראות שכל אוכלוסיה בטבע נמצאת תחת לחץ סביבתי (תחרות על כל סוגיה). הברירה המלאכותית מראה שהאוכלוסיה מסוגלת להשתנות כתוצאה מהלחץ הסביבתי או המלאכותי. והשילב של שני אלו מראה שהאבולציה אכן עובדת. (בשלב הזה המחבת איבד את סבלנותו ועברנו לנושא אחר). הערה: הטיען הזה לא בא להסביר את מוצא המינים אלא רק את התפתחות המינים. (המנגנון ולא ההסטוריה) על מנת להסביר את מוצא המנים יש להעזר במדע המאובנים.

demoloc

New member
אני מסכים איתך , אבל היגיון

פשוט בקנה מידה גדול תמיד נשלל אצל המחב"תים בתור "מגוחך"

למעלה