תודה, Quorn זה קצת מסובך אבל מה שאפשר בסדר בשבילי.
 
אם את יכולה לצלם מוצרים שמתאימים בחנויות הטבע בארץ זה מאד יעזור.
 
Quorn היא מבחר מעורב וזה די מסובך.
 
מוצרי ה"עוף" הבסיסיים ( ללא פירורים וכו') תמיד היו ל"ג וכיום יש להם את הסמל.
 
ה"טחון" הבסיסי היה מתובל במאלט שעורה רגיל עד 2014 בערך. מ2014 הם משתמשים במאלט שעורה מיוחד ללא גלוטן שלא משפיע עליו אך יש עליו ויכוחים ואנשים שטוענים שהוא משפיע עליהם לרעה למרות שיש את סמל הללא-גלוטן על האריזה, בדומה לעניין שיבולת השועל. מבחינתי המעבר למאלט החדש היה בתיזמון מעולה כי בדיוק גיליתי והיו לי בעיות עם הסוג הישן כששלפתי אותו מהמקפיא.
 
רוב סוגי הסלאמי שלהם בטוחים אבל צריך לקרוא מרכיבים.
 
יש להם חמגשיות של "עוף" טיקה מסאלה ושל פאיילה שהם בטוחים וגם נתחי "עוף" ברטבים שונים.
 
יש להם סוג אחד של נקניקיות שאפשר לאכול, ה Hotdogs האדומות בלבד וכתיירים תקראו מאחור כדי לא להתבלבל עם הסוגים האחרים. אם המלון מציע לכם Sausages של Quorn סרבו לכך כי הם משתמשים בגלוטן כדי להדביק את המוצר הפטרייתי שלהם לצורה אחידה.
 
ואז החלק הרע:
 
באותו מותג ואותן אריזות יש מלא מוצרים המשתמשים בגלוטן כדי להדביק, לצפות, או לתבל את המוצר.
 
כל מוצרי ה"בשר" החום (נקניקיות, המבורגרים, כדורי בשר וכו') מודבקים ביחד בגלוטן חיטה כחלק מהתערובת ולעיתים יש גם תיבול מאלט.
 
כל המוצרים הטבעוניים שלהם מכילים גלוטן כי ללא שימוש בביצים אין להם דרך אחרת להדביק אותם ליחידות בעלות צורה.
 
בסלאמי בטעם תרנגול הודו ומילוי יש גלטון במילוי וזה הסלאמי היחיד שלהם שאני יודע שכך.
 
בכל מוצרי ה"עוף" המצופים בפירורים אלו פירורי לחם רגיל.
 
בארוחה המוכנה של "פאי הרועים" יש תיבול במאלט השעורה הרגיל הישן שמכיל גלוטן. מעצבן ביותר כי הסבה למאלט החדש היתה מאפשרת לאכול את המוצר.
 
במוצרי המאפה די ברור שזה בצק רגיל אבל אני מציין כדי שהמגוון יהיה ברור.
 
אפשר לסמוך על המוצרים עם סמל אגודת הצליאק או הכיתוב "ללא גלוטן" כי תנאיי הייצור חייבים לעמוד בסטנדרטים המתאימים כדי לסמן את המידע הזה על האריזה.
 
אסור לסמוך על המותג Quorn לכשעצמו, בחנות או אצל מארחים תמיד אפשר לקרוא את רשימת המרכיבים באריזה עצמה, במסעדה או במלון עדיף להמנע מהתענוג המפוקפק של שליחת המלצר למטבח וקבלת תשובות נוסח "זה צמחוני" לפני שבאמת מתעקשים ומקבלים את המידע הרלבנטי (שחובתם לדעת אבל בגלל שזה מוצר נישה הם פחות מודעים)