האם יש הסבר מדעי לתחושבת רעב

  • פותח הנושא orlu
  • פורסם בתאריך

orlu

New member
האם יש הסבר מדעי לתחושבת רעב

בשעות מסוימות? כלומר ישנם אנשים שעיקר הצורך שלהם לאכול הוא בבוקר צהריים או ההיפך? יש לכך סימוכין?
 
רעבשובע

זוהי שאלה שהתשובה עליה מורכבת וארוכה, ובקצרה אומר שויסות רעב/שובע מתרחש בכמה מרכזים עצביים במוח דרך הפעלת הורמונים שונים, "שליחים עצביים" וחלבונים הנקראים נוירופפטידים מסוגים שונים, כמו כן למרכזים אלה מגיעים "אותות" ממע' העיכול דרך זרם הדם וכך "מעובדת" האינפורמציה לעירור אכילה או להפסקת אכילה. לא פעם מעורבים לא רק גירויים פיזיולוגיים אלא אף נפשיים וחברתיים ולעיתים זה פשוט עניין של הרגל... ולכן גם מאד אינדיבידואלי.
 

orlu

New member
תודה על על התשובה,,הכיוון הנפשי

והחברתי אכן ברור. זאת אומרת שלא ניתן להפריד בין הנפשי חברתי לפזיולוגי לחלוטין? לא ניתן לבדוק את המנגנון הפזיולוגי ולבודד אותו?רק על סמך מיבנה אישיות דרך חיים וסדר יום.או אולי הגוף מיצר בשעות מסוימות חומרים כאלה ואחרים.....המגרים . בקיצור אני לא מתימרת להיות דיטנית אלא להבין את המנגנון הזה,, על פי התנהגות הגוף שלי כאשר אני מודעת לחלוטין להשפעות הנפשיות חברתיות וכיוצא באלו. תודה
 

רון ו

New member
סגנון האכילה הוא הפרמטר הקרדינלי

לאכול נכון משמעותו לתכנן מראש את המנה ושעת הארוחה להשתדל לא לעסוק במקביל לאוכל בפעילות נוספת וללעוס לאט. לא פעם רואים חברים שטוחנים פיצוחים תוך כדי שיחה או חוטפים משהו כדי להעסיק את הפה או "להתחזק" להעלות את רמת הסוכר כדי לאפשר פעילות בזמן עייפות במקום לנוח בצורה המקובלת ולאסוף כוחות. הרעב הוא בבחינת שעון מעורר אך אינו הגורם העיקרי לעליה במשקל. לעומת זאת בתקופה שלאחר ירידה במשקל יש עליה מסוימת בתחושת הרעב או בנכונות לאכול. ישנן גם התפרצויות רעב שגורמות לבולמוסים והן הקשות יותר לריסון. הצמדות לתפריט קבוע מגוון ומחולק למנות קטנות, היא הדרך להמנע מתחושת רעב פתאומית.
 

orlu

New member
סיגל את כאן????בבקשה תגובה שלך

או של אחד היועצים המקצועיים. חןוחן
 
למעלה