האם יש השוואה עדכנית בין הקורסים השונים?

SN92

New member
האם יש השוואה עדכנית בין הקורסים השונים?

אני בעיצומה של סאגת טלפונים לכל קורס שיש לי באיזור על מנת לשריין לי מקום לחודש הבא.
הקורסים הקרובים אלי הם הייקיו, יואל גבע ואחד על אחד, כאשר ליואל גבע יש את המוניטין הכי גבוה אבל צפיפות הכיתות ממש עושה לי הרגשה נאחסית, הייקיו עם ביקורות מעורבות על דרכי הלמידה שלהם ושהם יותר מדי מתבססים על מחשב ואחד על אחד שהכי קרצו לי מבין השלושה מכיוון שהכיתות שלהם קטנות - עד 10 אנשים ויש בנוסף תגבור של שיעור פרטי פעם בשבוע, הבעיה היא שהם פשוט לא חזקים (או מבוססים) כמו שאר החברות האחרות של הפסיכומטרי, למרות שחברה שלי ממליצה עליהם בחום.
קיצר, יש איזושהי טבלה *עדכנית* למה מציע כל מקום, מחירים וכו'?
בקריטריונים של איך הלמידה מתבצעת, שעות בכיתה\תרגולים בבית (תוכנה במחשב\אפליקציה בטלפון?), משך הקורס, דילים כלשהם לחיילים משוחררים?
אני יודע שאני יכול לעשות טבלה של כל קורס אפשרי אבל בטוח שיש מישהו שכבר עשה את זה לפני והיה נחמד להעלות את זה לרשת
תודה מראש חבר'ה

אין משהו מועיל

קשה לכמת פרמטרים כמו איכות המורה. גם איכות החומרים היא דבר שמשתנה בין מכונים בחלקים השונים של הבחינה וכן בשלבים שונים בחומר (מכון אחד טוב בדמיון השאלות לבחינה אך האחר מספק תשובות מפורטות ומעמיקות יותר).

מחקרים מראים כי בגילאים מתקדמים יחסית (חטיבת ביניים ומעלה) איכות המורה היא פרמטר חשוב הרבה יותר מגודל הכיתה. כך למשל, מערכות החינוך האסייתיות (שנחאי, סינגפור, דרום קוריאה ויפן) נמצאות תמיד במקומות הראשונים במבחנים השוואתיים בינלאומיים. בכולם, ממוצע התלמידים בכיתה עולה על 34.

ככל שרמת המשמעת של הכיתה גבוהה יותר כך גודל הכיתה חשוב פחות. כידוע, המשמעת בקורסי פסיכומטרי (במיוחד היקרים שבהם) הינה גבוהה.

כדי לא להתחייב לחומרים נחותים יחסית, ההמלצה שלי היא ללמוד מ-55 בחינות המרכז הארצי (בנוסף לחומרי מכונים איכותיים) ולשלב עם מורה פרטי. לידיעתך, מורים פרטיים בגבע נותנים שיעורים פרטיים אך המחיר יקר ועומד בדרך כלל על כ-200 ש"ח לשעה.
לפי מחקר של המרכז הארצי ומחקר מעודכן שעשיתי עליו, אין תועלת לקורס על פני לימוד עצמי. תקבל בשניהם את אותו ציון בדיוק.

בהצלחה!

SN92

New member
האם במקום גדול יותר, המורים יהיו בהכרח איכותיים יותר?

אין לי ספק שיואל גבע הוא מקום חזק, מי לא מכיר את השם יואל גבע?
הבעיה היא שכל הנציגים שלהם נשמעים כמו רובוטים, כל שאלה ששאלתי קיבלתי מגילת אסתר שנשמעת כאילו מקריאים אותה מטלפרומטר או שכל אחת מהן אחרי שינון מאסיבי של כל תשובה אפשרית, בלי לעצור לנשום ובלי כלום.
הם טוענים שלחיבור צוות הבודקים שלהם כולל אנשים בעלי תארים שקשורים לעריכה בYNET וכד', יש להם צוות פיתוח של הספרים שכל הזמן מעדכן אותם, מעקב מדוקדק אחרי כל תלמיד באתר וכו'
מישהו יכול לשפוך אור על כמה אותנטי העסק? באמת הספרים שלהם מתעדכנים באופן תדיר? באמת שיטת הלימוד שלהם כ"כ טובה והמורים שלהם סופר איכותיים שזה מפצה על כיתות ענק?
אני סקפטי רק בגלל שכל שיחות הטלפון עם הנציגים הרגישו לי כמו הצגה, too good to be true, צריך לשמוע מה יש לאנשים להגיד
אז, דעות?

Little Stranger

New member
אני עוד שנייה מסיים קורס של יואל גבע..מאוד מרוצה

נכון שהכיתות גדולות אבל זה בסופו של דבר לא כזה משנה. המורים מקצועיים מאוד ויש הרבה יחס אישי
זה קורס מאוד אינטנסיבי והם דוחפים כל אחד למקסימום שלו.
השאלה גם לאיזה ציון אתה שואף

תכלס?

כל מכון יספר לך למה הוא הכי טוב, אבל בעיניי, השקלול הוא מורה טוב וקורס קטן. לא הייתי מתחשבת במחיר, ככה זה עובד- קורס יקר טוב יותר ממוצר זול לרוב. בכל אופן , המורים של יואל גבע מצוינים, אבל אני חושבת שרוב האנשים לא היו מסתדרים בקבוצה כל כך גדולה. מה רלוונטי טיבו של המורה אם הוא מחלק את עצמו על פני כל כך תלמידים? נאמר פה שיש שם יחס אישי, אז הרשו לי לגחך. מי שלומד ביואל גבע לא יודע מה זה יחס אישי בכלל. במכון שאני למדתי יש 20 תלמידים בכיתה וגם שם בקושי היתה אפשרות ליחס אישי. בעיני, מי שטוב ובא עם כלים טובים - שיילך ליואל גבע. מי שצריך את ההכוונה האישית- למכון קטן יותר. אין מה לעשות- מורה טוב יהיה טוב בכיתה קטנה, אבל בכיתה גדולה לא בטוח שתדע אי פעם עד כמה המורה שלך טוב.

nofi1456

New member
אני לא מסכימה איתך

סיימתי השבוע קורס ביואל גבע והיינו 39 בכיתה. זה ממש לא הרגיש ככה!
דבר ראשון, שקט מופתי בכיתה! אין דיבורים והפרעות מן הסתם - כולם רוצים להצליח. וגם..לא צפוף או משהו כזה..אז מהבחינה הזאת אין מה לדאוג.
דבר שני, המורה תמיד ענה לנו לכל שאלה ואין כזה דבר "אין זמן לזה"...מתעכב על כל דבר לא ברור.
דבר שלישי, הוא היה עושה איתנו שיחות אישיות של חצי שעה ויותר. או שהוא היה מזמן, או שאנחנו מבקשים ממנו. והוא תמיד, אבל תמיד, הסכים. הוא היה בא יותר מוקדם בבוקר ונשאר הרבה יותר מאוחר אחרי שנגמר השיעור, חצי שעה, שעה, ואפילו יותר משעתיים...למרות שבהמשך היום יש לו עוד כיתה ללמד.
+הרבה פעמים מוותר על ההפסקות בין השיעורים כדי לעזור לתלמידים.
דבר רביעי, הוא הביא לנו טלפון + מייל שלו שנוכל לדבר איתו, ובנוסף הייתה קבוצה של כל הכיתה בפייסבוק ומערכת הודעות באתר של יואל גבע.
בכל האמצעים האלה, הוא תמיד תמיד תמיד ענה והרבה פעמים כמובן כתב ביוזמתו (נגיד גם דברים כמו "שמתי לב שהרבה אנשים לא הבינו את X, אז אני אסביר פה").
בתור אחת שכתבה לו המון...אני יכולה להגיד שבחיים לא הרגשתי שהוא מתעלם ממני או שאין לו כוח אליי. מהודעה של שאלה ספציפית שלא הצלחתי דרך שאלות על עקרונות כלליים מסויימים ועד הודעות מרמור והתכיינות - תמיד קיבלתי מענה מפורט.
דבר חמישי, כל פעם שהוא ראה שיש הידרדרות או נושא ממש בעייתי אצל תלמיד מסוים הוא מיוזמתו ניסה לעזור ולתגבר. הוא עשה את זה אצלי בנושא מסוים ואני יודעת בוודאות שהוא עשה את זה גם עם תלמידים אחרים.

אז, אני לא אומרת שזה מה שהופך את יואל גבע להכי טובים...אני מאמינה שיש עוד מכונים שזה עובד אצלם ככה (למרות שאני לא מדברת מנסיון כי הייתי רק בגבע). אבל יחס אישי יותר מהיחס שאני קיבלתי? יותר ממה שהתלמידים בכיתה שלי קיבלו? קשה להשיג..

למעלה