האם יש חדש בעינין ביטוח של השכרת כלי

יוטו2

New member
האם יש חדש בעינין ביטוח של השכרת כלי

אני מתחיל לחסוך לקורס אבל לפני שאמצא דרך להשכיר כולל ביטוח לא אוכל לעשות את הקורס ( שגם הוא מאוד יקר אם שעת טיסה עולה באזור ה 300 שקל לדלק אין לי מושג על מה בדיוק משלמים 12 אלף )

בכול מקרה נראה שאין לי ברירה אלה לשלם תסכום המוגזם לקורס אבל אני חייב למצוא דרך להשכיר כולל ביטוח מנזק .

אם יש חדש אשמח לדעת

תודה

ace165

New member
למה אתה חושב שזה יקר?

זה אחד הקורסים התעופתיים הזולים שיש, לא מחשבים רק את מחיר הדלק... מה עם ביטוח , הוצאות המנחת , תשלום למדריכים
בסופו של דבר זה עסק , כל עסק רוצה גם להרוויח אחרת אין לו טעם להתקיים.
באז"מ למשל שעת טיסה כולל מדריך והוצאות זה 1250 שקל. הוצאות הדלק הם כמו בממ"ג פחות או יותר.

יוטו2

New member
אם הם רוצים להרוויח באמת - למה עדיין עיניין

הביטוח מפני נזק בהשכרה לא סודר ?
&nbsp
ברגע שתהיה אפשרות להשכיר עשרות \מאות אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם כלכלית לקנות כלי אפילו בשותפות יצטרפו .

שמוליקל

New member
אתה קונה ידע!

לשלם לרופא 1200 עד 1600 ש"ח לביקור זה ללא עוררין . לשלם למדריך שילמד אותך לשמור על החיים שלך ושל הנוסע שלך זה חשוב באותה מידה או יותר.

tcachi

New member
תעופה כתחביב

תעופה , ותחביבים שקשורים במוטוריקה בכלל , אינם תחביבים זולים , והם צריכים להיות גבוה בסדר העדיפויות שלך כדי שתהיה מוכן להוציא את הסכומים הנדרשים.
טיסה בסיסית בGA עולה כ1000 שח' , קורס טייס בסיסי כ60000 שח' והכלי עצמו , ישן ומדאיג, החל מ100000$ , אין לך היכן לנחות בארץ, לחנות , הטיפולים עולים כמו משכורת חודשית ממוצעת ואתה נדרש לעבור מבדקים תקופתיים ( רמה , רפואי וכו' )
באולטרלייט המצב דומה רק שהכלי עצמו יותר חדש וציכת הדלק יותר נמוכה.
אם תרצה לעשות קורס סקיפרים , זה יעלה לך כ15000 שח' , תלמד יחד עם עוד חמישה אנשים למדריך , תעבור 6 בחינות של מנהל הספנות וטסט של יום שלם, ואז אם תרצה לשכות יאכטה , תוכל במסגרת מועדון לקבלה לשלוש שעות בחודש תמורת כ 500 שח' חודשיים.
אם תרצה לשוט לחול תזדקק לקורס נוסף.
לעומת כל אלו , הבאקאיי הוא כלי יותר זמין כספית , ואם השקעת את הסכומים הראשונים הנדרשים , תוכל לטוס במחיר סביר ובבטחה שנים רבות.
טיסה נעימה

יוטו2

New member
מה שנותר זה לחכות בתקוה שהמחיר יהיה קצת יותר

זמין למי שלא מהמעמד הגבוהה .
&nbsp
הנפט יורד ועדיין מחירי הדלק כאלה יקרים מישהו עושה קופה בכלל לא הוגנת על זה ...

bensand

New member
אני לא חושב שמי שנמצא בתחום שלנו מוגדר כמעמד גבוה...לצערי..

אחרי שעברתי את כל המחלקות ואת מירב האפשרויות בתחום המוטורי בישראל, באויר, בים וביבשה אני יכול לומר שהממ"ג הוא הפרקטי וההגיוני מבין התחומים...
הייתי עם טרקטורון, ג'ט סקי, נסיון לקורס סקיפרים, מספר שעות לא מבוטל בGA וניסיון קצר על אז"מ.... כולם ירדו מהפרק בגלל עלויות גבוהות, או בהכשרה או בשוטף, או בגלל חוסר פרקטיות.
אם כבר, החיסרון הבולט בתחום שלנו הוא שאי אפשר להעמיס את המשפחה ולצאת לטיסה, זה נעשה גג בזוגות (נגיד בניגוד ליאכטה) אבל אני לא רואה בזה פסול.
לאיזו רמת מחירים אתה מכוון? כלומר אני ממליץ לך לחשוב מה הוא הסכום ההגיוני לך לשים על תחביב ברמה החודשית, זה יסייע לך להכנס לכיוון.
אגב הזכרתי שגם טיסנים התברר כתחום לא זול במיוחד (ולטעמי משעמם יותר מתכלס לטוס על הכלי...), מתנצל מראש בפני כל מטיסי הטיסנים שעוברים פה...

יוטו2

New member
אני הטסתי טיסנים ומסוקים למזלי לא יצא לי לרסק אז

שילמתי רק על הדלק , מה שהשבית את המסוק זה משום מה איזה חפץ כבד שנפל עליו ושבר משהו ככה יצא שהוא כבר מעל לשנתיים מושבת בבית וסביר להניח ששכחתי כבר להטיס .
&nbsp
ולגבי עלות לחודש אני יכול ( כול עוד אני עובד ) להוציא גג 1500 בחודש וזה רק בגלל שאני עדיין גר עם ההורים אחרת אני מנחש שלא הייתי יכול להוציא אגורה .
&nbsp
אם יהיה דרך להשכיר עם ביטוח מפני נזק - אפילו לפני קנית רכב אעשה תקורס ואסע לגעש בתחבורה ציבורית .
&nbsp
&nbsp
וכן זה תחביב למעמד הגבוהה הרבה יותר מטיסנים - גם למי שיש אופנוע ים הוא מוגדר במעמד הגבוהה ..

bensand

New member
בוא נפרוט את זה רגע....

קורס 14,000
עלות כלי (נניח 3 שותפים) 20,000 והגזמתי פה (נגיד גם קונים מצנח חדש וכיוב')
34,000 בפריסה ל36 חודשים = 940 ש"ח לחודש.
מה שמשאיר לך 540 ש"ח לחודש שוטף... זה אומנם גבולי ותלוי איפה הכלי יוחזק... אבל לא בלתי אפשרי, הקטע הבעייתי הוא כשדברים נשברים או תאונות... זה באמת הוצאה לא צפוייה.
קח לך עוד 500 - 700 ש"ח לחודש לביטוח, חברות עמותה ועוד פיצ'פקסים ואתה יכול להיות בסדר...
ואם לא, תנסה ממ"ר, לא פחות כיף אבל יכול לחסוך מלא עלויות... אני חושב...
נצל את הזמן כל עוד עדין אין לך משכנתא, ילדים, כלב או חתול....

יוטו2

New member
התקווה היחידה שלי זה שיהיה בעתיד הקרוב אפשרות להשכיר עם

ביטוח וביטוח יומי לא שנתי כמו שזה נראה כרגע אוכל לטוס אולי שעה בשבוע .
לא רואה את עצמי נכנס לשותפות בנתים , בטח לא שאני גר בשומרון ופה לא נראה לי שמישהו מתעסק ( אני יודע שהתעסקו בעבר אבל הפסיקו )
&nbsp
ולגבי מצנח ממונע רגלי שמעתי שהוא די כבד ושמעתי על כמה פעמים אנשים שלא הצליחו להחזיק את המשקל בנחיתה וקיבלו מכות ככה שזה פחות בשבילי .
&nbsp
בכול מקרה תודה - אני יתעדכן פה כול שבוע שבועיים לראות אם יש חדשות טובות בנוגע לזה - בנתיים חוסך ממש שקל על שקל .( אפילו פלאפון במקום לקנות משהו מהיקרים אני מסתפק בדור הישן עם כפתורים )

למעלה