האם יש חוק שמחייב עובדי אוכל להשתמש בכפפות?

האם יש חוק שמחייב עובדי אוכל להשתמש בכפפות?

או שמדובר בנהלים פנימיים בלבד?
ואם יש חוק - האם יש (אפילו רק בתאוריה) מישהו שאוכף או מהווה כתובת לתלונות?
אני הולך לאכול מזון מהיר וראיתי יותר מפעם אחת עובד שמכין אוכל ללקוחות בידיים חשופות וגם לאחר שהתלוננתי אין שינוי. האם יש מה לעשות?

ושאלה קטנה נוספת שקשורה - האם מותר לעובדים שכן משתמשים בכפפות גם להכין אוכל וגם לעסוק בתשלום (כגון לקחת כסף ולהשתמש בקופה)? כי במצב הזה הכפפות מזוהמות ואין להם משמעות

בבית אתה לובש כפפות ? החובה היא לשמירה על נקיון חלקי הגוף שבאים במגע עם המזון.

מי שרגיש לדברים כאלה, מומלץ לא לאכול מחוץ לבית .

krina

New member
מה הקשר בין בית למסעדה?!

השוואה לא נכונה ולא הגיונית.
בבית אני יכולה להתפשט וללכת בערום, זה אומר שגם במסעדה מותר לי?

מה קרה לך? חיידקים של מישהו אחר

יכולים להיות מזיקים מאוד לאוכלוסיות רגישות. בבית שלי אין תחלופת חיידקים מכל המינים והסוגים כמו שזה יכול לקרות במסעדה. וחוץ מזה השאלה שלי לא היתה פילוסופית אלא התמקדה אם זה נחשב עבירה, ואם יש חוק וכתובת לפניות

להערכתי יש בתקנות משרד הבריאות.שווה לחפש שם

כמו גם החובה בכיסוי ראש לעוסקים בהכנת מזון.
לגבי אכיפה ? גם באם קיימות תקנות כאלו ,יש לזכור באיזו מדינה אנו חיים ולא להתפלא באם אין אכיפה........

יכול להיות כל מיני דברים. קיוויתי שיהיה פה

מישהו שיודע ולא ישלח אותי לחפש. אולי התקנות שייכות למשרד הכלכלה?
או שזה בכלל פלילי?

אם יש חוק אז יש סיכוי שאפשר לתבוע תביעת נזיקין או לבקש פיצוי מההנהלה. אפשר גם להתלונן בעירייה. אבל הכל מתחיל בשאלה אם זה בכלל עבירה...

תודה לך. באמת אין התייחסות לכפפות

מסעדות מזון מהיר מוגדרות כמסעדות והתנאים קשוחים יותר לפי מה שקראתי. המקום שאני מדבר עליו הוא בסה"כ דלפק ששם יש גם מקררים וגם מכונות צליה וצ'יפסרים והכל נעשה לעיני הלקוח בלי קיר מפריד. לא היו להם סינרים וגם לא כפפות וגם לא כובע. אי אתקשר להנהלה ביום ראשון. עזרת לי

רוני1955

Active member
לדעתי אסור לעבוד עם כפפות

זכורה לי שיחה עם טבח פעם. הוא אמר לי שמשרד הבריאות אינו מאשר עבודה עם כפפות. הגיעו למסקנה שמי שעובד עם כפפות, אינו מרגיש את הצורך לרחוץ ידיים כי הן לא מתלכלות. מי שעובד ללא כפפות, מרגיש לכלוך על הידיים ורוחץ אותן. אם אותו עובד מזון יחליף כפפות אחרי כל לקוח, זה משהו אחר. הבעיה היא שהם לא עושים את זה. הם נשארים עם אותן כפפות כל הזמן, ולא רוחצים.

rasmus girl1

New member
הידעת..

שעדיף לעבוד בלי כפפות?
לא מזמן דומינוס פירסמו תמונה של עובד מכין פיצה ללא כפפות, כשאחד הגולשים תהה למה, הם הגיבו- "הן עשויות מחומרים רעילים ובקטריות נוטות להדבק לכפפות, אלו הן ההנחיות הרשמיות של משרד הבריאות מאחר וחתיכות פלסטיק עלולות להקרע ולהגיע למוצר ולכן אנו לא משתמשים בהן בעת הכנת הפיצות" .

רוצה כימיקלים רעילים,בקטריות וחתיכות פלסטיק באוכל? תהנה.. אני לא. כמובן בתנאי שאותו עובד/טבח דואג לשטוף ידיים כמו שצריך.
קיצור, כל מה שרשמת זה ההפך, אין חוק כזה ומשרד הבריאות ממליץ ללא כפפות והכפפות 'מזוהמות' גם בלי לגעת בקופה או בכסף.

sailor

New member
ספורי מעשיות

באותן ארצות עולם שלישי שבהן תירים רבים לוקים בבטנם בגלל אוכל, זה כמעט לא קורה עם אוכל רחוב, דוקא במסעדות יקרות יחסית ופופולריות אצל תירים זה נפוץ.

sailor

New member
במערב ארופה ובארה"ב כן

פה, מתי ראית לאחרונה בקורות תברואה יומית בשוקים ומסעדות?

פצית219

New member
כביולוגית אני יכולה להגיד לך שתפקיד הכפפות

הוא בעיקר להגן על מי שלובש אותן מפני הסביבה ולא להפך.
הרי אין בעיה להדביק אנשים במחלות או להעביר זיהומים גם אם לובשים כפפות. ראיתי כבר הרבה פעמים דוכני אוכל שבהם העובדים כן לובשים כפפות, שהיו כל כך מטונפות שהיה עדיף בהרבה אם היו משתמשים בידיים, לפחות את הידיים מנגבים/רוחצים מדי פעם...

Zמבוש

New member
ברשתות אוכל בארה"ב ובכמה ממדינות אירופה

העובדים מחויבים על פי חוק ללבוש כפפות נילון חד פעמיות כאשר הם מוצאים אותן חדשות לעיניי הלקוח ולאחר מסירת האוכל שהוזמן הן נזרקות לפח מיחזור
כך שבכל הכנת מנה חדשה אזי יוצא זוג כפפות חדשות למהדרין , זה נאכף שם באדיקות ממש .
בארץ ראיתי זאת בכמה מקומות הסעדה בעזריאלי דיי לא נפוץ בנוף הישראלי .

Zמבוש

New member
מה דעתך שרשמתי

בתגובתי פח מיחזור ??
כאן בארץ אפילו לא מכירים בהפרדת אשפה שלא נדבר על היגיינה

trilliane

Well-known member
מנהל
יש מקומות שהעובד לובש כפפה אחת ומיד מסיר אותה

למשל בסנדוויצ'יות למיניהן ראיתי שעושים זאת. לובש כפפה על היד שבה הוא לוקח את הרכיבים השונים להכנת המנה, וברגע שהוא מסיים הוא מוריד אותה וזורק.

זה הגייני והגיוני וגם מונע ממנו לשטוף ידיים כל הזמן (מה שמאוד מייבש את הידיים, כפי שחשים לא מעט ביולוגים ורופאים, בעיקר מנתחים). אבל כמובן שגם שטיפת ידיים משיגה את האפקט הרצוי.

בקיצור, יש כמה דרכים לשמור על הגיינה וכל עוד עושים זאת נכון ומשיגים את המטרה, זה העיקר.

טל6881

New member
כפי שצויין קודם לכן, כפפות הן רק מראה עיניים

אסתטי. הן אינן מונעות בשום אופן העברת זיהומים, אלא להיפך: עוזרות למנוע הידבקות של הלובש אותן בזיהומים מהסביבה. במטבח שלנו יש כמה עמדות שטיפת ידיים עם סבון אנטיבקטריאלי, וג'ל חיטוי ליד כל אחת מהן. העובשים משתמשים בהן ללא הרף, וזה עדיף על כפפות. כמו כן, אצלנו מחטאים כל כלי קיבול ומשטח עבודה הנוגעים במזון בעזרת תרסיס אלכוהול - מומלץ בחום לכל עסק שרוצה למנוע זיהומים.

ברור לי שלא כל בתי העסק מקפידים על חוקי ההיגיינה של עובדיהם, אבל חשוב להבין שכפפות אינן אלא הולכת שולל.

אבל זה לא נכון! אם יש חתכים או פצעים

הכפפות בוודאות מונעות העברת מחלות מהפצעים. לא תמיד אפשר לראות דברים כאלה.
אתם מתייחסים רק ללכלוך שכולם יודעים שקיים וחושבים שהמטרה למנוע את זה. זה לא מה שהתכוונתי ואני בטוח שזה לא כוונת המחוקק.

למעלה