האם יש חשיבות היכן רוכשים תבלינים?

CapitanMorgan

New member
האם יש חשיבות היכן רוכשים תבלינים?

האם יש חשיבות היכן רוכשים תבלינים? אני לא מדבר על מקומות שאין בהם תחלופה.
לפעמים יש הבדלים דיי משמעותיים בין מקום למקום, האם יש לזה סיבה?
הריי גם ככה התבלינים מגיעים מספק X לחנות.
 
תלוי בסוג התבלין

תבלינים סטנדרטיים, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה קונה במרכול. משתדלת לבחור מיצרן שנוכחתי שהוא מוצלח.
עשבי תיבול יבשים ותערובות משתדלת לקנות ממקום אמין יותר. למשל עשיתי לאחרונה הזמנה גדולה (באינטרנט) מחוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית, אחרי שקניתי בעת ביקור במקום ואהבתי את האיכות.
לעיתים קונה או מזמינה מ"מגדן" בעפולה שגם הם טובים וטריים .
 
שלום.אני מציע שתקנה מטחנת קפה ו

שלום לך.
אני מציע לך לקנות מטחנת קפה ,רוצי חזקה. ולמה?
א. כל התבלינים שבאים כגרגרים אפשר לטחון מידי עם השימוש ואז תרגיש את ההבדל .
ב. יש תבלינים קשים שרוצי לקנות אותם בחנות תבלינים איכותית ,למשל כורכום .
ג., עם פלפל אדום יבש ילך טוב במטחנות הקפה.
ד. למה לא לקנוות תבלינים טחונים האפקט שלהם יהיה חלש.
יש עוד פתרון אבל זה יהיה יקר יותר ממטחנת קפה וזה מכתש שאפשר לקנות בשוק הפשפשים .
לבריאות מאיר כרמיאל
 

שרון 337

New member
יש שינוי בטעם התבלינים,,

כשאני קונה תבלינים בחנות שטוחנים אותם בעת הקנייה,
טעמם שונה לגמרי ,מאשר התבלינים שבאריזות שבסופר.
לאחרונה קניתי 2 סוגי כמון ,אחד ממארז והשני שטחנו לי במקום,
לא היה לגמרי דמיון ביניהם,לא בטעם ולא בריח.
 
ברור הטעם והריח שונה לחלוטין.

יש עוד דבר נותן טעם מיוחד לכוסברה וכמון כאשר מחמים קלות במחבת
מאיר כרמיאל
 

פוקסי99

New member
תבלינים

ראשית יש לי מטחנה מתפרקת כך שהמיכל ניתן להדחה במדיח ואין העברת טעמים מטחינה לטחינה.
חלק מהתבלינים אני מגדל בגינה אין כמו תבלינים טריים .מדובר בנענע. בלואיזה . בלימונית בקארי. בטרגון. בריחן. פלפל חריף מספר זנים .היביסקוס ריחני (מצוין בתה) אורגנו טרי. זעתר.
לעיתים אני טוחן פלפל אדום חריף יבש כנייר ומקבל פפריקה חריפה נהדרת כמו כן טוחן פלפל אדום יבש לפפריקה מתוקה .בזמנו גידלתי כם ג'נג'ר הצמח מדהים ביופיו אך לא הגעתי לקבלת שורש לשימוש .ממליץ לרכוש שורש גינגי לקבור באדמת שתילה ולהשקות תתפלאו איזה צמח יפה תקבלו .הדבר נכון גם לחזרת (עלים גדולים ויפים) וגם לגבי בטטה הגדלה במהירות שיא עם פריחה כחולה מדהימה.
בזמנו טחנתי גם כמון אבל היום אני מתעצל. וכמו כן יש לי עץ לימון ליים נהדר .ולימון מתוק .
 

DANIAVNI

Well-known member
אני מניח שאם תיכנס למטבח של מסעדה

תגלה שם : מחבתות וסירי אלומיניום פושטיים של פעם ותבלינים שקנו בשוק
ככה הם מבשלים והאוכל שלהם טעים .

אבל אם תיכנס למטבח של בשלן חובב תגלה :
סירים של קרפונד וצ'וסר ותבלינים שהוא טוחן לבד עם מכתש ועלי
רק שהאוכל שלו פחות טעים מהמסעדה
לא בגלל התבלינים אלא בגלל שהוא פשוט מבשל פחות טוב
אבל את התשובות הוא מחפש באיכות התבלינים ואיכות הסיר.
 
למעלה