האם יש טעם לכתוב תגובה לבית המשפט ?

BZ101

New member
האם יש טעם לכתוב תגובה לבית המשפט ?

צהריים טובים,

לפני יותר מ 4 חודשים-התנהלו הסיכומים בתביעת לשון הרע שהוגשה מטעמי.
בדיון שלפני הסיכומים בע'פ,ביקש ב'כ הנתבע שהסיכומים יהיו בע'פ-ובית המשפט נעתר לבקשה,ואף רשם זאת בפרוטוקול הדיון.

הגעתי לבהמ'ש עם 7 דפי טיוטה בלבד (התיק עצמו מכיל מאות מסמכי ראיות ותצהירים),כמובן לא ערוכים,ולאחר שסיימתי להקריא אותם,שאל אותי כב' השופט האם אני מוכן להשאיר אותם עבורו ? עניתי בחיוב.

להפתעתי,מסתבר שדווקא בא כח הנתבע,צרף לבהמ'ש מעל 20 עמודי סיכומים,ערוכים ומושקעים,דבר שלא ציפיתי לו כלל.
בעת הגשת הסיכומים,לא התנגדתי שיגיש אותם,אך אמרתי לו שזוהי חוצפה.
בית המשפט לא הגיב לטענתי זו,וקיבל ממנו את הסיכומים.

שאלתי: האם היום,טרם קיבלתי עדיין את פסק הדין,יש באפשרותי לכתוב מכתב קצר בעניין זה לבית המשפט-או שמא,באם פסה'ד לא יהיה לרוחי ,יש טעם לערער על העובדה שבית המשפט קבע שלא ינתנו סיכומים בכתב,אך קיבל את הסיכומים מטעם הנתבע ? יודגש כי הסיכומים שהגשתי היו טיוטא מקוצרת עבור הקראתם באולם,אך הם נמסרו לשופט,רק לבקשתו.
אדגיש לענין זה,כי אינני מיוצג,וכי אני פטור מאגרה עקב מצבי הבריאותי\כלכלי.

תודה ושבת שלום לכם

אתה יכול לבקש שהסיכומים שהוגשו בכתב - יימחקו מתיק ביהמ"ש

אבל... לאלץ את השופט למחוק אותם ממוחו זו כבר בקשה בלתי אפשרית.
אנו סומכים על השופטים שיהיו הוגנים וינהלו משפט צדק, על בסיס חומר הראיות הקביל בלבד. עדיין, שופטים הם בני אדם ומה שהוא כבר קרא - הוא קרא.

BZ101

New member
במידה ונניח יוגש ערעור על ההחלטה

ערב טוב,

האם במידה ויוגש ערעור על ההחלטה,יהיה טעם לבקש מבהמש המחוזי לא לקבל החלטה שיפוטית כלשהיא של במש קמא,הנוגעת להתייחסות לסיכומי הנתבע ?
או שמא-זה זה כבר ייחשב מאוחר מדי לצורך הענין ?

תודה

אתה כבר מבקש ייעוץ משפטי פרופר

דבר שלא ניתן לעשות, בצורה מקצועית, על גבי פורום אינטרנטי.
בהצלחה

BZ101

New member
זה לא פורום שנועד בין היתר,לשאול שאלות משפטיות?

ואם היית משיב לשאלה בדרכך,מה היה עושה את התשובה שלך ליעוץ משפטי כהגדרתך-ולא תשובה לשאלה משפטית?
בראש הפורום מצוין במפורש,שהפורום נועד לענות על שאלות משפטיות.

לגבי השאלה: האם ניתן להשיב,או לא ניתן להשיב בצורה מקצועית (במילים שלי,לתת יעוץ משפטי מוגבל)-התשובה בהחלט (לטעמי ולעניות דעתי)-נתונה למחלוקת.

שאלה משפטיל מול יעוץ משפטי

דוגמאות של שאלות משפטיות מהותיות:
א. האם חוקי/מותר לעשות מעשה X בנסיבות Y?
ב. מה הדין במקרה ש....
ג. האם יש ליט זכות לX במקרה של Y?

דוגמאות של שאלות משפטיות דיוניות:
ד. האם ניתן להגיש ערעור על פסק דין בבית משפט לתביעות קטנות?
ה. תוך כמה זמן צריך להגיש בקשת רשות להתנונן?

דוגמות לבקשות ליעוץ משפטי:
ו. איך מנסחים בקשת רשות להתגונן?
ז. האם כדאי לי לטעון טענת X?
ח. יש ברשותי מסמך X. ניתן צו גילוי מסמכים כללי, האם אני חייב לגלות מסמך זה? אם לא, האם כדאי לי לגלותו או לא?
ט. הצד השני הציעה הצעת פשרה Y, האם כדאי לי לקבל אותה?
י. האם לשאול שאלה מסויימת או לא בחקידה נגדית?

לסיכום, כל שאלה שעניינה איך מתנהלים נכון וסביר מבחינה משפטית, איך לנהל הליך, טקטקה ואסטרטגיה משפטית, כדאיות, יישום פרטני של דין, נכנסים לתחום היעוץ המשפטי.
מקווה שעזרתי. בהצלחה!

למעלה