האם יש טעם לנסות לגמול?

האם יש טעם לנסות לגמול?

הקטן בן שנתיים וחודשיים והחלטתי לגמול אותו בסוכות. הוא אומר קקי אחרי שעושה ומדי פעם אומר פיפי ונעמד ליד האסלה בלי לעשות.
החלטתי להתחיל בהכנות השבוע. שזה אומר מורידים לו טיטול לכמה שעות אחר הצהריים. שמנו סיר, התלהב מאד. הבעיה: הוא לא מבין בכלל מה עושים בסיר. אמרנו לו שעושים פיפי, הושבנו אותו והוא משתף פעולה. שזה אומר שאם אומרים לו שב על הסיר, מוריד מכנסיים ומתיישב.
אבל לא יוצא לו. אתמול ברח לו כמה פעמים. רק בפעם האחרונה אמר פיפי, תוך כדי שעשה במכנסיים. היום עשה פעם אחד בסיר אבל לגמרי במקרה.
יש טעם להמשיך? נראה שהוא בכלל לא מבין מה רוצים מממו.
החלטנו לגמול גם בגלל שעוד מעט חורף וגם כי נורא קשה לשים לו טיטול. הוא עדיין לא מאד מדבר כך שלא ברור מה הוא מבין.
אז בכל מקרה נקרא לו סיר הסירים. מה עוד אפשר לעשות בשביל לקדם את ההבנה בכלל, עוד לפני הגמילה עצמה?
או שעדיף לוותר בשלב זה?
חשוב לציין שבגן לא יהיו עוד ילדים בשלבי הגמילה, אז גם יהיה קשה.

רi תם

New member
חחחח חמוד לא מבין

אנה,
מה מרגיש לך?לפי מה שמרגיש לך תפעלי.בנוגע לטיטול-יש פולאפס,כמו תחתונים.מאוד נחמד להלביש אותם וקל להסיר.אם תחליטי להמשיך עם טיטולים נסי אותם.אנחנו השתמשנו בשל פמפרס אבל יש כאלו עם ציורים של ספיידרמן,מכוניות ועוד.
סיר הסירים מיושן,לא?יש בדיוידי "בלי חיתולים" או "האסלה הקסומה". חושבת שזה יכול להיות נחמד שבגן עוד כמה נגמלים ואז הם רואים חברים עושים באסלה-זה מדבק
.אולי לחכות אחרי פסח,ככה,שעוד יתחילו תהליך גמילה לפני גן עירייה?
במה שתחליטי-בהצלחה!
חג שמח

מחכה גם לשמוע מה מרגיש לך נכון לעשות...

וגם,
אם לא בוער לך והוא כרגע רק התחיל להתעניין אז זה דווקא יתרון כי אפשר להכיר לו את הדבר החדש הזה לאט לאט ולפי הקצב שלו,
למשל אפשר מידי פעם לשבת על השירותים / סיר עם חיתול , אפשר מידי פעם להוריד לגמרי חיתול לכמה שעות ולראות איך הוא מגיב לאורך זמן.. אם זה מעניין אותו או מלחיץ .
אם מתאים לכם והוא רוצה אז אפשר להיכנס יחד לשירותים שיראה אתכם בפעולה
,
לאט לאט ליצור עניין ואם כן יש בשלות אז מתוך הלאט לאט זה יכול להתרחש גם מהר מהר

הבעיה היא שסוכות זה עוד מעט

אני כן רוצה להמשיך בלהוריד לכמה שעות כי זה לא מלחיץ לא אותו ולא אותנו. השאלה היא האם יש סיכוי שהוא יבין מה אני רוצה בכלל? הרי שוב, לא הפספוסים מפריעים לי. אלא התחושה שהוא לא יודע מה רוצים ממנו.
הגדולים נגמלו תוך יומיים, היו בני שנתיים וחצי. השלישי נגמל תוך חודשיים כשהתחלתי בשנתיים וחודשיים ובדיאבד ברור לי שהיה עדיף לחכות. ולגבי הקטן, לפני שהתחלנו הוא נראה לי בשל. עכשיו אני כבר לא בטוחה.
שמעתי על עוד אמא בגן שרוצה לגמול. חשבתי לשאול בווטסאפ אבל לא רוצה שזאת תהיה הודעת הפתיחה של הגן

אם לא תנסי לא תדעי

ובמיוחד שלא מפריעים לך הפיספוסים .. אני הייתי מנסה.
אולי היום לא מבין אבל מחר כבר כן.
&nbsp

אני מרגישה ממה שכתבת שכן יש מכונות מסויימת אז כן הייתי

ממשיכה לנסות, תוך לקיחה בחשבון שיתכנו פספוסים של פיפי/קקי וזה בסדר, זה חלק מהתהליך.
&nbsp
את משווה בינו לבין האחים וחשוב לי להדגיש שכל ילד והקצב שלו וההתקדמות שלו וזה לא אומר כלום עליו אם הוא לא יגמל תוך יומיים ויקח לו יותר זמן.
&nbsp
קבעת שאת רוצה בסוכות לעשות את הגמילה ואני חושבת שזה לא טוב להיקבע על הזמן הזה. תמשיכי עכשיו עם מה שאת עושה וכשתרגישי שהוא מוכן להורדה של החיתול ליותר שעות כלומר כל פעם להגדיל את כמות השעות שהוא בלי חיתול- ואז תורידי לגמרי.
&nbsp
כמובן לדבר עם הגננת ולבקש שיתוף פעולה ממנה שזה יכול להתבטא בכך שלפני החלפת חיתול יקחו אותו לשירותים כדי ליצור הרגל ועד לפול אפס והליכה לשירותים עם הגמולים האחרים (אם כי מסייגת שאני אישית לא אוהבת את הפול אפס- בעיני זה מבלבל וסתם יקר).

למעלה