האם יש טעם?

ויניארד

New member
האם יש טעם?

שלום, אני בן 17 ויש לי סוג של בעיית שתיה. אני לא אלכוהוליסט ברמה שאני שותה כל יום, כל היום. התדירות שלי היא פעם - פעמיים בשבוע, וקצת יותר בחופשים. אני ניסיתי כמה וכמה פעמים להפסיק (בגלל שראיתי שמרגע שאני מתחיל לשתות אני לא מסוגל להפסיק, וזה הביא אותי למצבים מאוד רעים), אבל לא הצלחתי. ובאמת שאלה היו נסיונות כנים, ובפעמים האחרונות אפילו חשבתי שאני אעמוד בהם לגמרי. האם יש טעם לקבל עזרה מקצועית? הרי ברור שהמצב שלי לא גרוע במיוחד. מה דעתכם?

shanhen

New member
גם טעם וגם ריח

ויניאד שלום, יש דברים בחיים שמוטב "להרוג" אותם כשהם קטנים. הנטייה להשתכר, איבוד השליטה וכד', הם מצבים שרק הולכים מתרבים ומתעצמים. אם לא תתן דעתך היום, תמצא עצמך משקיע הרבה יותר מאמץ להתמודד אתם בעתיד. יש כמה סוגים של איבוד שליטה על אלכוהול. הבסיסי הוא איבוד שליטה על הכמות. כלומר, אפשר לא לשתות כל יום, אפשר לא לחשוב על השתייה, אבל כשמתחילים לשתות קשה לעצור. אמר לי פעם מטופל שכשהחברה שלו מרימים כוסית, הוא מרים יקב.... אם אתה מוצא עצמך שקשה לך לשלוט על הכמות - זו נורה אדומה, יותר נכון, פרוז'קטור אדום. בהתחשב בגילך הצעיר, התהליכים להדרדרות מהירים יותר מהרגיל ומחייבים התייחסות. אני בהחלט ממליץ על קבלת עזרה מקצועית. זה לא חייב להיות טיפול ארוך טווח. אבל רצוי שתקדיש זמן לעצמך ולקשר שלך עם אלכוהול. לא ציינת מהיכן אתה אבל אם תתקשר למרכז רמת גן 03-6733228 יוכלו להפנות אותך למרכז הקרוב למקום מגוריך. הערה חשובה, בשל גילך לא ניתן לקיים קשר טיפולי מסודר בלי לקבל הסכמת הורים. איפה הם בתמונה? האם הם מכירים במצבך? האם יעמדו לצדך לצורך טיפול? זה מאד חשוב. בהצלחה, נחום

למעלה