האם יש יהודים שבאמת מאמינים בדו קיום עם ערביי

האם יש יהודים שבאמת מאמינים בדו קיום עם ערביי

האם יש עוד יהודים שבאמת מאמינים בדו קיום עם ערביי ישראל?? אני כבר מזמן לא מאמינה להם ובהם

אז מה את עושה כאן ?

מטרת הפורום הזה הוא להתדיין בכל מיני צורות. לא - לשלול חד משמעית את חברי הפורום, את משפחותיהם ואת קיומם בארץ בכלל. כי לא להאמין בדו קיום בכלל.. ולא להאמין בהם בכלל... זה לשלול את הכרחיות נוכחותם בארץ.. ובכלל.

פיה אם מטרת הפורום היא כפי שציינת אז מדוע

הערבים בפורום לא מנהלים דיונים רציניים? אני למשל בהודעות שלי כותב בצורה עניינית ומשתדל להביא לינקים כדי לגבות את דבריי אך יחד עם זאת הערבים שאני מנהל איתם דיון נעלמים אחרי 2 הודעות או מתחילים לכתוב שטויות או מתחילים לרדת לפסים אישיים.

shm490

New member
למה לא ?

בגלל שיש חלק מהערבים הישראלים שהם נגד המדינה ומוסדותיה אין זה אומר שהרוב חושב כך , והראיה , בסקר שנערך היה רוב של צעירים ערבים בעד שרות לאומי וזה בניגוד למלחמה שמנהלים נגד שרות זה הנהגת המגזר . כל שצריך זה לתת זכויות מלאות ולדרוש חובות מלאים , כולל שירות ביטחוני אם הדרוזים יכולים לשרת בצה"ל ודרוזים אחרים בצבא הסורי גם הערבים הישראלים יכולים . אם יקבלו הערבים שיוויון בכל כמו היהודים יש להניח שרובם הגדול יהיו אזרחים טובים לטובת המדינה ולטובתם הם .

50% מערביי ישראל תמכו במלחמה בחיזבאללה

ובחטיפת החיילים. למה אצל היהודים שומעים על כל הקשת הפוליטית החל מאירגוני השמאל ועד לימין אך אצל הערבים אין ארגונים המייצגים את הקו המתון?

shm490

New member
אולי כי הם לא מרגישים

או לא נותנים להם להיות חלק מהמדינה ולכן מפלגות " מתונות " או חברתיות לא באות לידי ביטוי . הרי מה שרצוי לישראל גם כמדינה וגם לרוב היהודי שבה שהערבים הישראלים יראו בישראל את מדינתם וירגישו חלק ממנה זה ינתק אותם גם לאומית מהפלסטינים .למרות שיש לכאורה עם פלסטני עדיין יש הבדלים גדולים בשיכות בין הפלסטינים בגדה לפלסטינים בעזה ובעצם מול עינינו קמות שני רשויות .אם נשכיל לשייך את ערביי ישראל אלינו ולא לאחיהם מעבר לגבול יכול להוצר דו קיום .

נו באמת

ישראל הציעה לערבים בישראל לעשות שירות לאומי שבמסגרתו הערבים יעשו עבודות רק לטובת המגזר הערבי. אפילו לזה הערבים לא הסכימו. נבחרי הכנסת הערבים גינו בתוקף את ההצעה ואפילו שרפו למישהו ערבי את החנות רק כי הוא בירך על הרעיון. אין אפילו תחושה מינימלית שהערבים רוצים להיות חלק מהמדינה ולהפסיק לבכות על הנכבה. אני לא אומר שהם צריכים לשכוח את הנכבה אבל עליהם להפסיק לבכות עליה ולאמץ את ישראל. שירות לאומי כאמור יכול לגשר המון על הפערים

shm490

New member
בסקר שנערך רובם בעד שרות לאומי

בניגוד להנהגה . כמו שהשנאה משתרשת עם הזמן גם ההזדהות תיקח זמן הצעירים הערבים היום שחיים בישראל נטועים בתוך ההוי הישראלי זה תהליך שיגבר ככל שהשוויון יגדל .

אני מאמין בדו שיח, דו שיח הוא לא דו קיום

אין דו קיום בין היהודים לערביי ישראל, יש מקסימום שקט תעשייתי וזמני עם מתח באוויר שרק הולך ועולה כל הזמן כאשר תדירות הפיצוצים ועוצמתם הולכת ועולה כל הזמן. אני דווקא מאמין למה שערביי ישראל אומרים וזו הסיבה מדוע אין דו קיום ואם אי פעם היה סיכוי לדו קיום הוא הולך ויורד בהתמדה. דו קיום יכול להיות רק בכמה תנאים: - ערביי ישראל חייבים לקבל את מדינת ישראל כמדינה יהודית וציונית, כביתם הלאומי של העם היהודי. - ערביי ישראל חייבים לזנוח את שאיפותיהם הלאומיות כפלשתינים במדינת ישראל ולהפנים שכאן הם "רק" אזרחים. - הרוב היהודי חייב להיות ולשאר מוצק ונצחי. - ישראל חייבת לשאוף לשיוויון זכויות אזרחי מלא של ערביי ישראל, זה יכול לקרות על ידי שיתוף פעולה מצד ראשי המגזר הערבי. כן, זה כולל צעדים מצד המדינה אך הם לכשעצמם לא יעזרו, זה קשור לגביית מיסים, לניהול תקין של הרשויות, ציות לחוק וכו' ומצד המדינה, תקציבים, תוכניות מתאר, תשתיות, חינוך וכו'. אבל מה בעיה? אני לא רואה את זה קורה, ערביי ישראל לעולם לא יקבלו את ישראל כמדינה יהודית וציונית, הם לא יזנחו את השאיפות הלאומיות שלהם, הם היו מתים להיות כאן רוב, הם לא "מסתפקים" בשיוויון אזרחי, הם רוצים גם שיוויון לאומי, שכמובן, כמה נוח מבטל את המדינה היהודית וההגדרה העצמית הלאומית של היהודים, אני גם לא רואה את ראשי המגזר ורשויות משתפים פעולה עם הממסד הציוני, מה שבעיקר דופק אותם (מצב הכפרים והעיירות הערבים די גרוע בלשון המעטה), הם יעדיפו להתלונן על קיפוח וגזענות ולהתבסס בבוץ של עצמם. מי שמצפה שישראל היא זו שתשתנה, "למען הדו קיום", הוא יכול להמשיך לחלום, המדינה תשאר מה שהיא, אפשר לעבוד איתה ולהרוויח או להלחם במה שקיים ולהדפק, מי בוחר בלהיות "צודק" בוחר בלהדפק.

shm490

New member
"הרוב היהודי חייב להיות ולשאר מוצק ונצחי"

אם הם יסכימו בתאוריה לכל יתר התנאים שלך איך תחייב את הסעיף הזה ? אם הם יתרבו יותר מהיהודים ויגיעו למצב של 50\50 אז מה תאסור ילודה אצל ערבים ?אם אתה בעד זכויות וחובות מלאות וקבלה של המדינה כמדינה יהודית כול להוצר אי שם בעתיד שיויון דמוגרפי .

לגבי זה ניתן לעשות כמה דברים:

להעביר את הגבול מערבית לוואדי ערה והמשולש, לקצץ עוד יותר בקצבאות הילדים ולחנך לתיכנון נכון של משפחה, האם זה יספיק? רוב הסיכויים שכן, מה אם לא? תהיה כאן מלחמת אזרחים נוסח יגוסלביה של שנות ה90'. אם נתקרב לשיוויון דמוגרפי או רוב פלשתיני בתוך מדינת ישראל ולא משנה אם זה נעשה "בדרך הטבע" אז המדינה לא תהיה יהודית ולא תהיה הבית הלאומי של העם היהודי ולזה לא נסכים, זה לא רק יגמור את הדו קיום, זה יצית מלחמת אזרחים מאד מאד מדממת ואנחנו לא מתכוונים להפסיד את המדינה היחידה שלנו, אנחנו נהיה מאד מאד מאד ברוטלים, אני יודע שאני לפחות אהיה אם אני אקלע למצב כזה. שיוויון? אזרחי. חובות וזכויות? כאזרחים, יהודים יעשו צבא, הערבים שירות לאומי (או אזרחי, שיקראו לזה איך שרוצים), נראה לי הוגן בהחלט.

למעלה