האם יש יוגה כואבת?

לקשמי

New member
האם יש יוגה כואבת?

חזרתי עכשיו משיעור יוגה של איינגר. יותר נכון, שיעור התעמלות, כי זה נראה לי יותר התעמלות מאשר יוגה. הגעתי לשם אחרי ששמעתי שהם מקיימים שיעורי יוגה טיפולית ובעקבות כאבי הגב וכתף שלי חשבתי שזה יכול לעזור לי. האמת חטפתי שוק. אולי זה בגלל שהתרגלתי כבר לעדינות של שיבננדה, אבל בכל אופן התרגול הסב לי כאבים בלתי אפשריים (של מתיחות שרירים בעיקר). אין בכלל את העקרון של "גבול הכאב והמאמץ", שאני שומעת הרבה בשיבננדה. באיינגר צריך לכאוב, אם לא כואב לך סימן שאתה לא עובד טוב. האם זה מה שנקרא יוגה טיפולית? כלומר, האם יכול להיות שהמתיחות הכואבות האלה באמת צריכות להיות? אני מתלבטת האם להמשיך שם כדי לטפל בגב ובכתף או לעשות משהו אחר, למשל התעמלות.

לקשמי

New member
שאלה נוספת

לפני שנכנסתי לשיעור, סיפרתי למורה שאני מתרגלת יוגה בשיטת שיבננדה (כרגע יש רק אסאנות מסוימות שאני מתרגלת שהן תנוחות הכפיפה לאחור וזה גם מה שאמרתי לה, כי התנוחות האלה דווקא מקלות על כאבי הגב). היא אמרה לי שכדי לעבוד בשיטה הזאת, של איינגר, אני צריכה להפסיק לתרגל בשיטת שיבננדה, כי לדבריה זה עלול להזיק ולעכב את הטיפול. האם זה נכון שלא טוב לשלב את שתי השיטות?

אין יוגה כואבת ....

קודם כל חשוב להבין שאין יוגה כואבת ,יש יוגה המסייעת לסלק את הכאבים,אך לעולם לא תחמיר אותם,האתה יוגה אמורה להחזיר לגוף את האיזון . לפעמים השמות של השיטות מבלבלים ויוצרים דעות קדומות .מנסיוני האישי-ואני דווקא מתרגלת אשטנגה ויניאסה ,התחושה האישית תלויה בכימיה עם המורה ובמקצועיות ובנסיון של המורה ,נתקלתי במורים של שיטות שונות ומגוונות ,צעירים ומבוגרים שהותירו בי רושם מדהים וההיפך. בסופו של דבר אם תמשיכי להתנסות ,את תגלי שכאשר את נמצאת בסביבתו של מורה שהוא טוב עבורך,התחושה הפיזית והמנטאלית תשתנה. יתכן כי כרגע את זקוקה לקבוצה קטנה,או משהו אחר... באופן כללי לפי דעתי כדאי להתמקד בשיטה אחת ולא לדלג מאחת לאחרת.לאחר חקירה מעמיקה ומקיפה ,אפשר לעבור להתמקד בגישה אחרת לתקופה מסויימת. הדבר העיקרי הוא לעבוד מחוץ לתחומי הכאב(גם אם מישהו אומר אחרת) בהצלחה

לקשמי

New member
תודה

אני בהחלט אנסה לפנות ליוגה טיפולית (שזה מה שאני צריכה עכשיו) במקום אחר.

anatina

New member
זה נשמע לי שרלטני

כל אחד יכול לעשות מה שמתאים לו, יש אנשים שמתרגלים אצלי בסטודיו יוגה וגם משחקים טניס או כדורגל... מי אני שאגיד להם מה נכון להם? יכול להיות ששילוב של השיטות עלול להיות קצת מבלבל, ובחלק מהמקרים יש עקרונות שהם סותרים (בדרך כלל יותר ברמה הפיזית, לא הרוחנית), ובכל זאת- זה גם יכול להיות מפרה למצוא את מה שמתאים לך בכל שיטה. ובעניין הכאב- צריך ללמוד להקשיב לגוף ולא לעבוד נגד כאב. כאב הוא סימן של הגוף שאסור להתעלם ממנו, לפחות לדעתי. מנסיוני האישי, בכל פעם שהתעלמתי מכאב בתרגול שילמתי על זה מחיר מאוחר יותר. לדעתי כאשר מרגשים כאב צריך למצוא מקום בו לא יכאב, ולשחק עם זה עד שמתפתחים למקום בו אפשר גם לבצע את התנוחה וגם לא לסבול (וזה לוקח זמן ותרגול...) בהצלחה

gaiegos1

New member
שלאום לקשמי

לשאלה הראשונה יוגה כואבת אם היא כואבת לך, כלומר אם את מוכרחה למתוח שרירים מעל גבול היכולת שלך ולסבול כאב מאולץ זה כבר לא ממש יוגה. תרגול בכל שיטה תלוי מאד גם במורה ולא רק בשיטה. לדעתי זה כן נכון לשלב בין שיטות ולדעת ולהרגיש מה טוב לך בכל שיטה. ודאי שלא הייתי מפסיק לתרגל שיבננדה אם מורה ליוגה איינגר אומר לי בלי לפרט, זה נשמע קצת מכור, אך הייתי בודק היטב מאיזה תרגילים להמנע כדי לא להחמיר את המצב, חוץ מזה באיינגר מתמקדים בתרגילי עמידה שיכולים להיות ממש טובים לשיקום הגב מה שדיי חסר בשיבננדה. על כל פנים כדי שהתרגול יהיה טיפולי חייבים לתרגל רגוע גם אם זה איינגר. אגב נכנסת לשיעור איינגר מובנה ולכן נתקלת בקשיים כלומר זה לא הייתה קבוצה טיפולית לבעיות גב ספציפי ואת פשוט תרגלת עם כולם את השיטה(תקני אותי אם אני טועה). יכול להיות שאת צריכה להחליף מורה או קבוצה. אם את זקוקה לעצה מורחבת יותר צרי קשר במסר.

לקשמי

New member
תודה רבה

לגבי המורה, באמת נראה לי שזה היה "מכור", נראה שהיא פשוט פעלה בשיטת שיווק אגרסיבית, משהו בנוסח "תרגלי רק איינגר, כל שאר השיטות לא טובות", באמת לא אהבתי באופן כללי את ההתנשאות וההתנהגות ה-איך לומר, לא ממש יוגית שלה.
לגבי השיעור, שאלתי בסוף השיעור את המורה שהנחתה אותו (היו באותו שיעור 3 מורות למעשה, שאחת הנחתה והשתיים האחרות רק עזרו פה ושם לתלמידים) אם היוגה הטיפולית הזאת היא למשהו ספציפי או שמשתתפים שם אנשים עם בעיות מגוונות והיא אמרה שכל שיעור הוא בנושא אחר ודווקא השיעור הזה שהייתי בו התמקד יותר על בעיות גב. אבל אם זה לא תרגול שמתמקד רק על בעיה ספציפית, כנראה שזה לא מה שמתאים לי.

יוגי בר

New member
אות חיים

היי לקשמי שלחתי לך מסר אישי בתיבת המסרים תעיפי מבט בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה