האם יש 'יותר מידי' בריצות למרחקים ?

האם יש 'יותר מידי' בריצות למרחקים ?

שלום. זאת הפעם הראשונה שלי בפורום. יש לי איזה דילמה ולכן רציתי לשאול אנשים נוספים, אלי מן הפורום. אתמול רצתי מצומת פרדסייה קרוב לנתנייה לצומת ירקונים, קרוב לפ"ת. האם זה יותר מידי? כשהתקשרתי לחברה שלי בגאווה לספר לה על זה , היא התחילה להפחיד אותי עם תיאורים של ישיבה בכיסא גלגלים כתוצאה מקריעת גידים, שרירים שיהרסו את עצמם וכתוצאה מכך 'יהיה לי עור מקומט' ו'גוף רופס' כי 'כשמפעילים יותר מידי את השריר הוא כבר לא פועל בכלל' ועוד כהנה וכהנה הפחדות. ידיד שלי אמר לי שאפשר לעשות את המרחקים האלו, רק בהדרגה. כלומר - להתחיל למשל מרעננה לפ"ת ואז לעשות ממושב יד חרוצים ( בין נתניה לרעננה ) לפ"ת , וכן הלאה, עד שמגיעים מנתניה לפ"ת. מישהו יכול בבקשה לשפוך אור על הסוגיה הזאת? אציין שכתחביב אני רצה שנים רבות למרחקים ארוכים, וריצה בין רעננה לפת היא שגרתית עבורי, בעבר הייתי רצה המון, רק בסיבובים, למשל הקפתי שכונות מסוימות 11 פעם או חלק ניכר מפארק הירקון הקפתי 12 פעם. כך שמה שעשיתי אתמול לא בדיוק חדש לי, אבל קפיצה קצת גדולה קדימה. אשמח לקבל תגובות ודיעות. תודה היונה הדואה

oferba

New member
דברי במספרים...

לדעתי, למרות שתיאור המקומות בהם רצת הוא חשוב ומעניין, הרי עיקר שאלתך מתייחסת למרחקי הריצה, לכן כדאי שתתארי בערך את המרחקים שרצת בעבר וכיום וזה יקל על הרצים והרצות בפורום שלא שולטים במרחק בין המקומות שציינת לייעץ לך.

למעלה