האם יש כאן אנשים שבשל הפרעת החרדה שהם סובלים ממנה

alona 27

New member
האם יש כאן אנשים שבשל הפרעת החרדה שהם סובלים ממנה

לא יכולים לעבוד?

חרדה ועבודה

לאלונה ברוכה הבאה,
אם תדפדפי בפורום תוכלי לפגוש עוד אנשים שלא עובדים.
יש אנשים שלא עובדים בגלל חרדה
וחרדים בגלל שאינם עובדים,
וכך הם נכנסים למבוי סתום.
נשמח אם תשתפי מה הקושי שלך.

LiaTuSh18

New member
אני, לצערי.

עובדת מהבית ממש בקטנה, משכורת של 400-500 ש"ח בחודש. עובדת קשה על השיקום שלי כדי לעבוד, זה מאוד חשוב לי.

alona 27

New member
אם רק הקצבאות היו מספיקות כדי לחיות מהן

גם לשיקום היה סיכוי הרבה יותר טוב. היה אפשרי אולי אפילו לטפל בצורה מועילה. וכך גם היו הרבה יותר אנשים עם בעיות נפשיות שהיו יכולים לחזור לעבוד.

LiaTuSh18

New member
מסכימה, אין ספק.

אני לצערי גרה אצל אבא שלי כך שאין לי יותר מדי דאגות כלכליות אבל מאוד הייתי רוצה לעבוד ולהיות עצמאית. עובדת קשה ומחכה לרגע שזה יקרה. :)

alona 27

New member
את לא מרגישה שעניינים של כסף מפריעים לך לשיקום שלך?

כלומר לא מרגישה שיש פעילויות קבוצות או טיפולים עם עלות כספית לא קטנה שאם היית משתתפת בהן היית משתקמת מהר יותר?

alona 27

New member
לי אין סיכוי לאיזון במצב כזה

החרדה גוברת הבעיות בריאות מחמירות, רק התרופות עולות 1,000 ש"ח מאיפה משלמים חשבונות? ארנונה? חשמל? חשבון מים? תיקונים בבית?

LiaTuSh18

New member
אני מבינה לגמרי מה שאת אומרת....אבל!

קודם כל לא הייתי אומרת אין לי סיכוי כי זה באמת לא משאיר לך סיכוי.
יכולה להגיד לך שיש לי חברה טובה שסובלת מדיכאון, סכיזופרניה ועוד דברים "נפלאים" ויש לה דירה משלה (שהיא שכרה בהנחה משמעותית דרך ביטוח לאומי) והיא מתחזקת אותה כולל חשבונות ושני כלבים.. ככה שזה כן אפשרי...קשה? בטוח. אבל אפשרי.

alona 27

New member
יש הרבה מאוד נכים שלא רק שלא יכולים לעבוד

אלא אפילו לא יכולים לצאת מהבית בכוחות עצמם, אפילו לא יכולים להתקלח לבד, והם לא בהכרח מוגדרים כסיעודיים.
יש גם נכי נפש שמצבם לא משתפר והם לא יכולים לעבוד, יש אפילו נכי נפש שממש לא מחוברים למציאות ולא יכולים להתנהל בינתיים בחברה ולהבין מה קורה סביבם, אולי הם יכולים להתאזן אם לא יתקמצנו עליהם ואם ישקיעו בהם. אבל נכון לעכשיו הם במצב שמאוד מאוד רחוק מזה.
במצב שלהם הם עלולים להיתקע במצב של החמרה בלתי הפיכה שלא תאפשר תפקוד, והם יכולים גם להשתקם ולחזור לשוק העבודה. הסיכוי שלהם לחזור לשוק העבודה גדול יותר אם הם לא סובלים מעוני קיצוני שמחמיר את מצבם הנפשי, או הפיסי כמו במקרה הראשון.

LiaTuSh18

New member
זה נכון מאוד

ואני לא מבינה איך זה קשור להודעה שלך... או שלי.

alona 27

New member
כי זה נכון לגבי כל נכות שלא כל הנכים יכולים לעבוד

לא תמיד זה נכון שזה אמנם קשה אבל אפשרי.

LiaTuSh18

New member
לא אמרתי כזה דבר.

אמרתי אל תגידי אי אפשר ואף פעם וכל מיני מילים קשות כאלה כי את סוגרת לעצמך כל סיכוי להזדמנות. לא אמרתי שום דבר מכליל על אף אחד. יש ויש. אפשר גם לעבוד מהבית. אפשר גם לעבוד שעה בשבוע. אפשר לנסות הרבה דברים לפני שמחליטים שאין אפשרות בכלל. תחשבי על זה

למעלה