האם יש כאן בישראל הפליה ?

י ו ר ם 7

New member
הבעייה שקוראי העברית באקדמיה עכשיו במילואים

ולכן האפליה .שיחזרו אנשי האקדמיה מהקרב נשמע מהם מה הסטודנטים
היהודים כתבו.....ומה אפשר לעשות .נדמה לי שמדובר בהרבה סטודנטים אבל אין לי מושג כמה ומדוע ?

האם טענתי שרק אני קורא ערבית?

כל סוגיית "מדינת כל אזרחיה", כמו גם ביקורתך הלגיטימית נגד אפליית הערבים, היא בעלת משמעות פוליטית בלבד, והיא אינדיפרנטית מבחינה דתית.

בסרט "ליבוביץ' במעלות"

טוענים המשתתפים שלמרות דבריו ל' מונע בדעותיו הפוליטיות ממניע דתי. עד שבסוף הם מצליחים להוציא מל' את המשפט: "אני מונע משנאה.... לע"ז". לצמצום סמכויות המדינה למינימום ההכרחי יש משמעות דתית של ביטול הע"ז הפשיסטית

האם שללתי חשיבות דתית מצמצום-סמכויות המדינה?

רק טענתי, שכל הסוגיה של "מדינת כל אזרחיה", כמו גם ביקורתך הלגיטימית נגד אפליית הערבים, היא חסרת משמעות דתית! הא ותו לא!

אחרי שהבאת לי את דברי ליבוביץ בסרט ליבוביץ במעלות, אז לפחות תסכים אתי סוף סוף על דבר אחד פשוט: שהואיל והציונות הפרגמטית של ליבוביץ, היתה כרוכה בשאיפה לצמצום סמכויות המדינה למינימום ההכרחי, אז יוצא שבציונות הפרגמטית של ליבוביץ אין שום סממן של ע"ז! זה כל מה שאני מנסה לומר לך במשך כל הימים האחרונים. הא ותו לא!

כן אך לאומיות-המדינה אינה חלק מסמכויות-המדינה

המאבק בע"ז, כולל את המאבק לצמצום סמכויות המדינה למינימום ההכרחי, אבל הוא אינו כולל את המאבק לביטול לאומיות המדינה, כל עוד שהלאומיות הזו אינה נתפסת כערך.

אז היסכמת לדברי שמאבקך אינדיפרנטי מבחינה דתית

לסיכום: הואיל והציונות הפרגמטית של ליבוביץ, היתה כרוכה בשאיפה לצמצום סמכויות המדינה למינימום ההכרחי, אז יוצא שבציונות הפרגמטית של ליבוביץ אין שום סממן של ע"ז! זה כל מה שאני מנסה לומר לך במשך כל הימים האחרונים. הא ותו לא!

עצם זה שהמדינה היא ישראל זו הפליה

גם לפי ההוגים הדמוקרטיים הלא ליברליים כמו הנס קלזן, הרי שמדינה היא דמוקרטיה אך ורק אם המיעוט הנתון יכול מבחינתה להפוך לרוב.
מדינת כל אזרחיה נאו.

ההטיה "אפליה" היא בעברית המודרנית בלבד

שאני משתדל ככל יכולתי לא להשתמש בה. לעומת זאת "הפליה" קיימת אצלנו "והפלה ה'" וכו' וספר "הפלאה" ברמב"ם.

למעלה