האם יש כאן מישהו דתי?

אתד

New member
האם יש כאן מישהו דתי?

או שמכיר את הדת טוב השאלה היא האם הסרט הסוד סותר את הדת תודה

אורן ג

New member
היות ו"אלוהים עוזר למי שעוזר לעצמו"

לא נראה לי שזה סותר.... אומנם אינני אדם דתי או מאמין, אבל זאת דעתי. אבל מעניין אותי לדעת, בתור אדם שמכיר את הדת, למה נראה לך שיש מצב שזה סותר?

ממש לא

כמישהי שבאה מהרקע הדתי (דתיה לשעבר), לא רק שה"סוד" לא סותר את הסוד, ה"סוד" מבוסס על האמונה הדתית. חז"ל אומרים שעל האדם היהודי להאמין ולבקש דברים טובים ושאם יאמין באמת- יקבל הכל. ע"פ הדת, לאמונה יש השפעה מאוד גדולה וחשוב כי נאמין ונבקש ונאחל ונברך בדברים טובים, המלאכים יבואו ויחתמו והכל יקרה (בדיוק כמו שאומרים שאם תאחל משהו רע לעצמך או לאחר יבוא השטן ויחתום). הדת היהודית מבוססת בעיקרה על האמונה ועל הכוח שלה, בדיוק על זה מדבר הסוד- תאמין בעצמך וביקום- הכל יקרה.

אתד

New member
בגלל שקראתי כמה ספרים ברוח הניו אייג'

והבנתי שהסרט הוא ברוח הזאת נראה לי שאם יש מצב שזה סותר זה בגלל: שבחלק מהספרים שנחשפתי אליהם כתוב שחשיבה חיובית וכו' גורסים למשל שאם תאמין בפסל מסוים גם הוא יוכל לתת לך מענה או להגשים דברים. שהאדרת העצמי, האגואיסטיות ותחושת הכל יכול סותרת את הענווה והקטנות בפני בורא עולם. שכוחנו בעצם ידינו וזה לא רק כך, אומנם זכות בחירה אבל לפחות אמור להיות על פי מעשיינו לטוב ולפחות טוב. לא ראיתי את הסרט אל כל מי ששאל אותי אם ראיתי לא רצה לספר לי כדי לא להרוס לי ועוקב בלחץ אם כבר ראיתי... :) ואמר לי שזאת רוח הסרט, חיינו בידיינו וכו' אני לא דתיה, מאוד מאמינה, בטח לא רוצה להתלהב ממשהו שנוגד את הדת, פשוט כל העולם ואישתו מדברים על הסרט הזה והסקרנות חוגגת...

אתד

New member
שבלולונה

לזה בדיוק אני מתכוונת מה הכוונה בעצמך וביקום? היקום כאל?

אני אישית

מייחסת את היקום המופלא לאל... פעם הייתי מדברת עם אלוהים רק מתוך כאב, היום אני מדברת עם היקום גם ברגע של שמחה ובעיקר כשאני רוצה להגיד לו תודה. מבחינתי זו אותה גברת, רק שיניתי לה את השם...

kikona126

New member
לדעתי לא

הוא לא סותר, הוא מראה את הדברים בצורה קצת אחרת. הסרט מדבר על עצם המחשבה. בעוד שביהדות, בקבלה, הדרך להגיע לדברים היא דרך הדיבור האותיות והמילים - כי העולם נברא באותות. אני מצאתי שהסרט וגם הקבלה מדברים על אותם הדברים. גם לפי הקבלה האדם יכול ליצור אם הוא רוצה. אבל בשביל ליצור הוא יצטרך להשקיע. מה גם שאם אני לא טועה ישנו סיפור בתלמוד על משפחה שלא היה לה כסף והיא "יצרה" לעצמה ארוחת שבת. אם יש סתירה, לדעתי לא, לדעתי זה עוד שלב שלפני ההגעה ליצירה במילים, כלומר פה אנחנו מנסים לכוון את הרעיון במחשבה ובמעשים.

למעלה