האם יש כזה דבר מציות?

silverpunk

New member
האם יש כזה דבר מציות?

לפני כמה ימים חשבתי על הרעיון המציות. מה זה בעצם: אדם שרואה ו\או מתנשא בדבר מסויים ומפרש את זה בדרך מסויימת אדם זה מפרש את הדבר המסויים הזה לפי חשיבתו,היתנהגותו הכו`. זאת אומרת אדם זה מפרש את הדבר (המציות בוא נגיד) על נסיוינו בחיים זאת אומרת ככל שהאדם חיי יותר ככה יש לו יותר מה להגיד על המציות. אבל פה אנו נתקלים בבעיה. האם כל אדם מפרש את המציות אותו הדבר? כמוון שהתשובה היא לא בגלל שכל בן אדם חיי בצורה מסויימת והוא יגיב לכל נושא בצורה שונה מאשר בן אדם אחר. אז בעצם אפשר להגיד שהמציות עצמה אינה קיימת ואין לנו צורך להישתמש במושג זה יותר! הייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים על זה.

מציאות אכן קיימת

ראשית אני חייבת להודות שרק כשהגעתי לסוף ההודעה הבנתי שהכוונה היא למציאות. בהתחלה חשבתי שמדובר במצית בלשון רבים וכבר תכננתי לכתוב על איך שכל אחד רואה מצית: יש כאלה שרואים בה אמצעי להדלקת סיגריה, יש כאלה שמשתמשים בה לבישול, יש אחר שישתמש בה בתור סימניה לספר וכו´ וכו´. אבל גם בדוגמא הזאת ניתן לראות שהמצית היא מציאות משל עצמה רק שכל אחד מפרש אותה ורואה בה דבר אחר בהתאם למה שמוכר וידוע לו. סתם דוגמא. המציאות לכשעצמה היא דבר אובייקטיבי. אם אניח לפניך חפץ כלשהו (כמו בדוגמא של המצית) תוכל להגיד לי מה זה. רק המשמעות של זה תהיה שונה מאדם לאדם. אותו דבר גם לגבי כל דבר אחר: העובדה למשל שקיים במדינה סכסוך יהודי-ערבי זאת מציאות שאין עליה וויכוח. הדעות שונות מאדם לאדם כמו גם המשמעות של זה לגבי כל אחד. וככה אפשר להוסיף ולתת אינספור דוגמאות אבל לפי איך שאני רואה את זה, המציאות אכן קיימת רק שכל אחד מגדיר בצורה שונה את המושג "מציאות".

לסילור פאנק- תכלס אם לא היינו....../images/Emo8.gif

קוראים למציאות מציאות היינו בטח מוצאים לה איזה כינוי אחר כי אנחנו בני האדם סקרנים וחקרנים מטבענו ומוכרחים תמיד להגדיר את סביבתנו אחרת מה לעשות נהיה ממש אבודים אז זהו בערך. שלך חנה גונן

femme_fatal

New member
על מציאות וחלום

ישנו מחזה בשם "יפה (yefe) על ההר" מאת לודוויג הולברג. יפה נרדם בתעלה לצד הדרך וכשהוא מתעורר הוא מוצא את עצמו במיטה של ברון ומאמין שרק חלם שהוא בן כפר עני. ואז הוא נרדם ומתעורר שוב בתעלה ומאמין שהוא רק חלם שהוא ישן במיטתו של ברון. וחוזר חלילה.. דקארט טען שהמציאות והחלום כ"כ דומים הם עד כי אין באפשרותנו לדעת בוודאות אם אין אנו חולמים כרגע. המקשרים בין האדם למציאות הם החושים. ואלה הרבה מאוד פעמים מטעים אותנו ומתעתעים בנו. לכן האדם צריך להטיל ספק במציאות בו הוא נמצא. אין אפשרות להוכיח אותה..

shabaz

New member
כן....אבל יש אנשים (אנוכי למשל)

שמתאמנים על חלומות צלולים, ומתוך זה אנחנו לומדים להבדיל בין חלום למציאות...זנה נהיה חלק מהוויתנו. ומי אמר שבכל חלום זה חלום? אולי אנחנו נמצאים בתוך חלום והחלום שאנחנו חולמים הוא המציאות?

למעלה