האם יש להם זכות?

nofaroos4

New member
האם יש להם זכות?

האם יש זכות לבית הספר לא לתת לי אפילו אפשרות ללמוד בכיתת 5 יחל' במתמטיקה?? בגלל שציוני המבחן שלי בכיתה י' ,גם המועד א' וגם במועד ב' הם מתחת ל 65 (בגלל לחץ וטעויות טיפשיות,זה לא משקף את הידע שלי) אז הרכז מתמטיקה לא מוכן לתת לי לנסות אפילו להיות ב 5 יחל', אבל אני ממש רוצה. אני לא יודעת מה לעשות, כדאי לי לערב הורים? למי כדאי לפנות? הרי תמיד אפשר לרדת הקבצה, אבל לעלות זה כבר יותר מסובך, ועדיין לא היה את השיעור הראשון במתמטיקה. תודה

אייני

New member
שמע משהו

ההגבלה לחמש יחידות היא בד"כ ציונים של 85 ומעלה. אם הציונים שלך היו 80 (יודע מה, אפילו שבעים) בגלל הטעויות הטיפשיות הייתי יכול להבין אותך, אבל אתה מדבר על ציונים שהם מתחת ל65, שזה כבר מאוד קיצוני. שום בי"ס לא היה מאפשר לך ככה להיות בחמש יחידות... (אלא אם המורה שלך באמת מאמין שזה לא אתה ושאתה מסוגל להרבה יותר. הכל תלוי בהתרשמות של המורה ממך). אם אתה באמת מתעקש - אז תשקיע רצח במהלך השנה, תוציא כמה שיותר מאיות (או כמה שיותר קרוב) ותבקש לעלות. אין לך ממש אפשרות אחרת לדעתי. אבל בעיקרון - השאלה שלי היא אם אתה באמת חושב ששווה לך לעלות. תכלס, עדיף לך להיות בארבע יחידות ולהוציא תשעים או אפילו מאה מאשר להיות בחמש יחידות, לקרוע את התחת ולסיים עם שמונים בקושי... (מה גם שהשאלה היא - בשביל מה אתה כלכך צריך חמש יחידות? אתה במגמה מסויימת שדורשת את זה? אתה רוצה באוניברסיטה ללמוד מקצוע מדעי ברמה גבוהה כמו פיזיקה וזה?) כאילו, יש לי חבר שבדיוק כמוך - מסוגל לעשות חמש יחידות, אבל במבחנים הוא פשוט נלחץ ואיבד את הצפון, ובגלל זה כל פעם לא הלך לו. הבחור ירד לארבע יחידות ועכשיו יש לו סופי 96 במתמטיקה, שזה מעולה...

nofaroos4

New member
אני בת ו

והציונים שאני מדברת עלהים הם רק בשאלון הסופי שנכנסתי ללחץ היסטרי. עברתי מבחנים דומים בבית הספר והמתכונת שקיבלתי בהם בלי בעיות 90 ומעלה, החומר של שנה שעברה היה ממש קל בשבילי. אבל הרכז אומר לי, יש לי את הנייר הזה עם מספר עליו, וזה מה שאת, זה העובדות , את לא יכולה לעלות למעלה,ממש במילים האלה והוא אפילו לא מכיר אותי ולא לימד אותי. . שזה ממש בולשיט בשבילי, כי גם אם אני אלמד עכשיו חומר של כיתה יב' , אני אצליח ואבין אותו טוב מאוד, החומר ומה שדורשים זה לא בעיה בשבילי, הבעיה היא שלא נותנים לי הזדמנות, שכל כך קשה בשביל מישהו להעביר שם מרשימה אחת לשנייה. ואני עדיין לא יודעת מה אני רוצה ללמוד, אני רוצה להוציא מהבית ספר כמה שיותר. זה עדיין לא אוניברסיטה ולא צבא ואפשר להיות יותר גמישים, בסך הכול לפי דעתי צריכים לתת הזדמנות למישהו שכל כך רוצה , מקסימום שיורידו אותי. למי כדאי לי לפנות? זה הרי ברור שהוא אומר "אי אפשר" אבל ברגע שמערבים את המישהו הנכון פתאום הכול הופך לאפשרי.

אייני

New member
סליחה, מצטער, לא קראתי את הכינוי שלך../images/Emo13.gif

ותראי, תבררי לגבי איך אפשר לעלות. תנסי לשאול את הרכז אם יש אפשרות, אם תשקיעי במהלך השנה, לעלות לחמש יחידות. בד"כ בתי ספר מאפשרים דבר כזה. כדי לנסות לעלות עכשיו - לדעתי כדאי לערב את המורה שלימד/ה אותך. אם המורה חושב שמגיע לך לעלות - אולי תוכלי לעלות כבר עכשיו. אם המורה חושב שלא, אני לא חושב שתוכלי עכשיו לעלות... (כי תכלס, אם גם המורה חושב שאת לא יכולה לעלות וגם ציוני המבחן שלך לא משהו, אין לך מה לעשות).

nofaroos4

New member
אוקיי תודה,נראה לי שאני

פשוט יכנס לכיתה של 5 יחידות ושבסוף השיעור המורה ירשום אותי ברשימה, עשיתי את זה כמה פעמים. אני לא צריכה איזה רכז פוץ שיעשה את זה בשבילי

תראי..

ברוב בתי הספר ב4 יחידות וב5 יחידות בהתחלה עושים את אותו שאלון- 005. אם את תישארי ב4, ותוציאי ציון טוב מאוד ב005, שנה הבאה תבקשי להיות ב5 יח"ל ואף אחד לא יוכל לעצור בעדך, בגלל ש005 הוא גם של 5 יח"ל. (וזה בתנאי שהביה"ס שלך גם הולך ככה..)

וזה מתחת ל65?

אם כן, אז מצטערת, אין לך מה לחפש ב5 יח"ל. אם את בכל זאת רוצה לעלות ל5 יח"ל, תשפרי בחורף את 005 ותוכיחי שאת מסוגלת.

nofaroos4

New member
כמו שרשמתי למעלה

בשאלון הבגרות בלבד קיבלתי ציון לא טוב , במבחנים עם אותו המבנה והחומר ,כולל המתכונת קיבלתי ציונים טובים והיה לי בהם קל, בכלל כל החומר היה לי קל. בבגרות זה היה תוצאה של שילוב של עייפות,לחץ,חוסר תשומת לב וטעויות מטומטמות וקריאה לא נכונה של השאלות. כל טעות אפשרית שאפשר לעשות בזמן מבחן

אייני

New member
בשני מבחנים רצוף שהם על אותו חומר?

תראי, מבחן ראשון, אולי אני עוד יכול להבין. מבחן שני זה כבר קצת מוגזם... כאילו, הייתי מצפה שתשפרי קצת. לכל הפחות שתעברי את השישים וחמש... כאילו, מה, ב006 וב007 את חושבת שלא תהיי לחוצה ושלא תעשי טעויות מטומטמות? נו באמת... (בלי כוונה להעליב. 99% מהתלמידים נלחצים ועושים טעויות קטנות טיפשיות).

אייני

New member
*הערה קטנה

עוד משהו שחשבתי עליו - יכול להיות שאת סובלת מחרדת בחינות וזה פוגע בך. כדאי לך לנסות לפנות ליועצת או לפסיכולוגית בנושא.

nofaroos4

New member
תראי

אני לא מנסה לתרץ למה קיבלתי את הציונים האלו, זה עובדה שקיבלתי אותם וזהו. אבל ,מה שלא חסר לי זה יכולת ללמוד 5 יחל' מתמטיקה. חרדת בחינות אני לא מאמינה שיש לי, שאר הציונים שלי טובים מאוד ואני גם בקבוצת דוברי אנגלית. במבחנים הספציפיים האלה הייתי יותר לחוצה מהרגיל , גם איחרתי , גם לא שמתי לב לבחירת השאלות, בשניה שהגעתי הביתה פתרתי אותם בשניות. לא עברו עליי אף פעם מבחנים כל כך גרועים (מדברת על זמן הבחינה ולא הציון) אבל עדיין, לא נכשלתי בהם.

אייני

New member
לשני המבחנים הצלחת לאחר? כל הכבוד../images/Emo3.gif

תראי, חרדת בחינות לא חייבת להיות לגבי כ-ל המקצועות. זוכרת את אותו חבר שלי שנתתי בדוגמא הראשונה? כל הזמן השתגעתי ממנו כי הוא היה בדיוק כמוך - ברגע שהגיע הבייתה מהמבחן, פתאום, הופ, פותר כל שאלה בשתי שניות... שתביני, היו מלא שבאו אליו וביקשו ממנו עזרה במתמטיקה בשיעורי בית... אבל במבחן - פתאום, בלק אאוט והוא יוצא עם שבעים בקושי. בכל מקרה, לא יודע מה את יכולה לעשות, מלבד לעבור בי"ס או משהו. כי תכלס, גם אם תיגשי במועד חורף ותשפרי, הכיתה של 5 יחידות כבר תלמד ל006 ול007 ואת תאבדי המון זמן יקר וזה יפגע בך... כי, תכלס, אני יכול להבין את מי שהוריד אותך - מבחינתו, אם לא הצלחת לעשות שני מבחנים רצופים על אותו החומר (ועוד בשאלון הכי קל) אין לך בכלל מה לחפש שם. הדרך היחידה לשנות את דעתו זה להוכיח לו שאת כן יכולה, בשביל זה את צריכה מועד חורף, וזה יותר מדיי זמן...

GaluP

New member
בית הספר שלי היה מאפשר לה להשאר ב-5..

אצלנו יש אנשים שנכשלו ב005 ועדיין נשארים ב5.. לא מורידים אף אחד בכוח אצלנו, אנשים מבינים לבד שלא מתאים להם ומבקשים לרדת..

גק שפרד

New member
אי אפשר להוריד אותך ל-4 יחידות.

זה לא קיים. בית ספר יכול להמליץ להוריד אותך, יכול לבקש ממך לרדת ולעשות לך 20 אלף שיחות אישיות. אבל הוא לא, בשום אופן, גם אם קיבלת 14 בכל המבחנים- להוריד אותך. אם הם אמרו לך שכן, הם עשו לך מניפולציות. נקודה.

אפשר.. אני גם בדקתי פעם..

כי אינטרס של הביה"ס שהיא תצא עם תעודת בגרות. אם הם חושבים ש5 יח"ל לא מתאים לה-הם יכולים להוריד אותה ל4, והיא לא יכולה לעשות כלום עם זה.

noyy

New member
../images/Emo28.gifאיך אני שונאת שעושים את הקטעים האלה

שלא נותנים לכל אחד ללמוד מה שבא לו כי מסתבר שיודעים יותר טוב בשבילו מה מתאים לו. את יודעת מה טוב לך יותר מביה"ס, ואם את באמת חושבת שאת מסוגלת להצליח ב5 יח' תלחמי על זה (אחרת זה יהיה לך מעיק להשלים, ובכלל, למה את צריכה להשלים אם אפשר לסיים עם זה עוד בתיכון?). בקיצור, תערבי הורים, הכי טוב

גם לי עשו את זה ובגלל זה לא..

לא יכולתי ללכת למגמה שרציתי...ככה שנדפקים מכל הכיוונים...רק בגלל מתמטיקה..אבל 4 זה עוד איכשהו בסדר

למעלה