האם יש לי אנדו?

spirt20

New member
האם יש לי אנדו?

אחרי שנתיים של אי פריון ניגשתי לבירורים והזרע, ביוץ, היסטוסקרופיה הכל תקין למעט פיזור מוגבל בחצוצרה שמאל שהתגלה בצילום רחם. אחרי כימי שהיה אחרי הצילום, 2 הזרעות עם הורמונים וטיפול ראשון עם איקקלומין.. עברתי להפריה ושם התגובה שלי להורמונים הייתה נמוכה בין5-7 ביציות אבל למזלנו גילי 27 אפשר שלנו עוברים מושלמים ולגן החזירו לי עובר אחד- נכשל ואז שני מוקפאים - נכשל, שוב שני עוברים טריים- נכשל.. כאשר כל העוברים דרגה a והוגדרו כמושלמים. ניגשתי בהוראת הפרופסור למומחה לפרוסקופיה לוודא שאין נוזל בחצוצרה שמונה השתרשות והוא בדק אותי ואת הצילום ואמר שאין אבל כנראה שמדובר בסטטיסטיקה. לאחר בדיקה פיזית( הכניס יד ומישש איברים.. הוא אמר שייתכן ויש לי נגעים קלים של אנדומטריוזיס.. כי יש לי הפרשות קלות לפני ואחרי מחזור, תגובה דחה להורמונים, חולשות ברגליים ובאגן בעת מחזור ודימום בפי הטבעת בעת מחזור, וגם דימום חזק וגושי, אנמיה כתוצאה מאיבוד דם רב במחזור( רק גלולות איזנו את הדימום ואז המוגלובין עלה).. יחד עם זאת הוא טען שההיסטוקרפיה תקינה ובבדיקה הפיזית לא נצפו נגעים.. לכן הוא סבור שזה אמור להיקלט ולהמשיך בהפריה תוך כדי שהוא ציין שניתוח להסרת ההידבקויות הקלות והנגנים הקלים מרמזים על אופציה של קליטה טבעית והציע לי להמשיך עוד הפריה ולהיות איתו בקשר. האם יכול להיות אנדו מבלי כאבי התופת? והאם מישהי נכנסה בסוף להריון בהפריה או טבעי למרות האנדו? ... אני מפחדת כי כבר יש פגיעה בתגובה של השחלה .. אני בת 27

זואילי

New member
הי

תקראי בהודעות הנבחרות את השאלון ותנסי לענות לעצמך.
ובהחלט יכול להיות אנדו ללא כאבי תופת. המוני נשים ללא כאבים גילו זאת בדיעבד לאחר נסיונות כושלים להרות או תוך כדי טיפולי פוריות. (הרבה נשים זלגו לכאן מפורום פוריות).

אינני יודעת לאיזה מומחה לפה' הלכת, אבל אם הוא מטפל באנדו אז מן הסתם הוא חושב שיש כיוון.

וכן. בהחלט יש נשים עם אנדו שהרו טבעית ובטח ובטח בטיפולים. גם הזרעות וגם IVF.

בהצלחה

spirt20

New member
תודה הצלת אותי

liats80

New member
ממליצה ללכת למומחה לאנדו

רופא מומחה לאנדומטריוזיס ידע להעריך בצורה הטובה ביותר מה מצבך ומהם הסיכויים שאכן מדובר באנדו.
כמו שזואילי ענתה לך, בהחלט. יש אנדו ללא כאב ויש נשים שהרו למרות האנדו (אני ילדתי תאומים לאחר טיפולים).

spirt20

New member
היי

הייתי אצל יובל קאופמן שהעריך שכנראה מדובר בנגעים קלים שרק פגעו בתפקוד השחלות, אבל רק לפרוסקופיה יכולה להעריך במדויק את המצב. ההיסטוסקרופיה, הרחם, החצוצרות במצב תקין ולכן המליץ על המשך הפריה

naama3005

New member
אני לא אובחנתי בלפרסקופיה אלא על סמך סימפטומי

ועניתי על השאלונים והכל מראה שהתסמינים הם של אנדו'/ אדנומיוזיס
אצלי הפוך, יש לי מלא כאבים אני סובלת אבל לא רואים כלום. ורק בלפרסקופיה אבחונית אפשר לראות.
ונכנסתי להריון 3 פעמים טבעי וילדתי 3 ילדות בריאות
ואני גם בת 27

למעלה