האם יש לי הפרעה מסוג מסוים?

• פותח הנושא y8y8
  • פורסם בתאריך

y8y8

New member
האם יש לי הפרעה מסוג מסוים?

אני בת 17. כל יום אני הוסעת באוטובוס לבית ספר. אם אני רואה מישהו שנראה דומה לערבי ישר אני נתקפת פחד שהוא מחבל. לרוב אם אני כמעט בטוחה- אני יורדת ישר בתחנה הבאה. כשאני חוזרת מהחדר כושר שנמצא רחוק מהבית שלי יש תחנת אוטובוס ממש שוממת! בד"כ אין אנשים בתחנה ובין התחנה לחדר כושר מפריד כביש אפר גדול! ככה שזהו מקום מאד שוממם! ומה הקטע הפחיד בזה?- מול התחנה יש מדשאות ושדות גדולים שעובדים בהם ערבים! והם ממש עובדים קרוב אלי! הם כל הזמן מסתכלים עלי, וזה בטוח ערבים כי יש להם כפייה. יום אחד גם עבר שם רוכב אופניים והציע לי לבוא איתו לסיבוב.זה היה מפחיד כי הוא לא הרפה! אמרתי לו שאני לא באה והוא המשיך לדרוש שאבוא איתו לסיבוב! והוא שאל"למה את מפחדת ממני? בגלל שאני שחור?". גם אם זה היה רוסי לא הייתי באה. הוא איש זה ואני בת 17! זה שאני נראת גדולה זה לא אומר כלום. אז אני מתה מפחד כל יום מכל הדברים האלה- אני כל הזמן פוחדת שמישהו יתקע בי סכין, אני פחות פוחדת שיאנסו אותי. יותר פוחדת שיפגעו בי גופנית.אבל גם מאונס אני פוחדת. איך להעלים את הפחד המוגזם הזה????

פחד מערבים

בוקר טוב, את מספרת על פחדים שיש לך במשך היום מערבים, או ממי שנראים לך כמו ערבים. ואת מציינת בסוף שזה פחד מוגזם. לצערי, במציאות בה אנו חיים (המצב הביטחוני) אני בטוחה שרבים פוחדים מדמויות בעלות חזות ערבית, כך שעצם הפחד הוא לא חריג במיוחד. אבל, כפי שאת ציינת, כנראה שהוא מוגזם, אם הוא מעסיק אותך כ"כ הרבה במשך היום וגורם לך לשנות ממנהגיך לעיתים תכופות. מה לעשות? דבר אחד שהייתי מציעה הוא לעבור קצת על העצות שניתנו פה בפורום בעינייני חרדה אחרים. כי ברב החרדות יש בסיס הגיוני והבעיה היא רק שכאנחנו מגזימים, לכן פעמים רבות אפשר 'להעתיק' פתרונות מחרדות אחרות לחרדה הספציפית שלך. מובן, שלא הייתי ממליצה לעלות לסיבוב על האופניים עם איש זר,רק כדי להתמודד, אבל אפשר להסיח את דעתך ממחשבות כאלו. להעסיק את עצמך בעניינים אחרים - ולזה יש שיטות מגוונות... אולי יש לך או למישהו אחר בפורום רעיונות איך לא להתמקד בפחד כל הזמן?

למעלה