האם יש לי סוכרת?

האם יש לי סוכרת?

היי, בשעה טובה עשיתי בדיקת הריון ביתית ויצאה חיובית.
ביקשתי מהרופאה הפניה לבדיקת דם לגילוי הריון, ספירת גם ובדיקת סוכר כיוון שההריונות הקודמים שלי היו עם סכרת הריון
התוצאות היו משמחות ואכן אני בהריון אך התוצאות של הסןכר מטרידות אותי מאד!
הייתי בצום 8 שעות ויצא סוכר 200! (אכלתי פיצה ערב לפני- אולי זה קשור?) כמו כן נערכה לי בדיקה hba1c והתוצאה היא 8.1! מסומן באדום!
מה זה אומר בעצם?? ברור חי שזה לא סכרת הריון היות ואני רק בהתחלה ממש!!

אם לא הבנת לבד, את נמצאת במצב של סכרת

לפנות בזריזות לקבלת יעוץ רפואי איך לעקוב ולטפל במצב (מאמין שייתנו לך להזריק אינסולין, בנוסף לדיאטה מתאימה)

הערכים שאת מציינת לא קשורים לפיצה

וואו... בשורה קשה

מקווה שאצליח להתאזן...
אז אני צריכה יעוץ ללא קשר להריון?
האינסולין לא יפגע בעובר? בהריונות קודמים הייתי מאוזנת על ידי דיאטה.
כמו כן- האם לפי הערכים הנ"ל מדובר על סכרת חמורה?
סורי על ההתקפה של השאלות.. אני פשוט קצת המומה מהמצב

אם לא היה הריון

אז הייתי אומר שאת ברמה של סכרת שגורמת נזק מצטבר לאורך שנים, שזה בהחלט דורש טיפול אם את מתכוונת לחיות עוד כמה עשרות שנים.

היות ויש היריון, ובהמשך הסכרת אמורה להחמיר בשבועות המאוחרים יותר, זה הזמן להיכנס למעקב, יעוץ תזונתי ואף טיפול תרופתי מתאים שייקבע עך ידי הרופא.

אינסולין ניתן לנשים בהיריון - הוא אפילו נמצא באופן טבעי בגוף אצל כולם

אבו זקן

New member
צאי מההלם

ולכי לרופא. משונה שהוא לא זימן אותך אליו בעצמו כשהגיעו תוצאות הבדיקה.

תומרונתם

New member
מנהל
שלום לך
אני זוכרת את הניק שלך מפעם...

בשעה טובה על ההריון החדש

כמו שאמרו לפני, יש לך סכרת ללא קשר להריון. בדיקת HbA1C היא בדיקה שמראה את "הממוצע" של ערכי הסוכר בשלושה החודשים הקודמים, כך שאין קשר להריון.
כיוון שהיתה לך סכרת בהריונות הקודמים, את בסיכון גבוה יותר לפתח סכרת, ואכן זה מה שקרה. את זוכרת אם אחרי ההריון האחרון עשית העמסת סוכר?

כרגע אין לך מה להיבהל, את צריכה לגשת למרפאת סכרת בהריון, ויתנו לך את הטיפול המתאים. קרוב לוודאי שיתנו לך אינסולין (ביננו, לא הייתי לוקחת שום דבר אחר), ואין לך מה לחשוש מזה. אינסולין לא עובר שיליה, והסוכר כן. דבר נוסף הוא שאיזון בשבועות הראשונים של ההריון הוא חשוב ביותר להתפתחות העובר, לכן תעשי את כל מה שאומרים לך ותתנהגי כמו חיילת כדי לוודא שאת מתאזנת במהירות.

בהצלחה, ואת מוזמנת לבוא לפה לשאול כל מה שעל ליבך...

למעלה