האם יש לי קייס לתביעה קטנה במקרה זה?

golan2072

New member
האם יש לי קייס לתביעה קטנה במקרה זה?

אני מטופל מזה מספר שנים במרפאה הקהילתית לבריאות הנפש העיר מגוריי, הכפופה לבית החולים הפסיכיאטרי האזורי. היום (2 באוקטובר 2014), בשעה 10:30, באתי לפגישה טיפולית אצל העו"סית הקלינית שמעניקה לי טיפול, בה עלו נושאים קשים (כולל תקיפה מינית שעברתי בעבר). בשעה 10:50 לערך, התפרצו לחדר מזכירת המרפאה וטכנאי ואילצו אותנו - את המטפלת ואותי - להפסיק את הטיפול לרגל התקנת ציוד אלקטרוני כלשהו. גם אני וגם העו"סית הסברנו להם בתקיפות כי אנו באמצע פגישה טיפולית בנושאים רציניים, ושהפרעה זו אינה מתקבלת על הדעת בעת טיפול נפשי. אך הם, בשלהם, אילצו אותנו לסיים את הפגישה מוקדם מהרגיל, ולמעשה נשלחתי הביתה באמצע הפגישה, כאשר רגשות קשים מעיקים עליי. למיטב הבנתי, ההוראה לבצע שיפוץ זה, ללא התחשבות בפגישות הטיפוליות הנערכות במקום, באה המנהל האדמיניסטרטיבי של בית החולים הפסיכיאטרי בYYYYY, אליו מסונפת התחנה לבריאות הנפש בעיר מגוריי. הטכנאי שהתפרץ לחדר וקטע את הפגישה טען שהוא מצויד באישור מאת מנהל המרפאה הקהילתית לבריאות הנפש. הרעיון הבסיסי של להמתין עד תום הפגישה בכדי לבצע התקנה זו לא עלה, ככל הנראה, בראשם.

התנהלות זו היא גסה, פוגעת בפרטיות ובחיסיון הטיפול, ואינה עומדת, למיטב הבנתי, בסטנדרטים האתיים המקובלים בתחום בריאות הנפש.

פניתי כבר בנושא זה לנציב קבילות הציבור במשרד הבריאות וכן למבקר המדינה.

השאלה היא האם התנהלות זו מהווה עילה לתביעת נזיקין בבית הדין לתביעות קטנות בשל עוגמת הנפש שחוויתי ובשל הפרת זכויותיי כמטופל (הזכות לפרטיות, הזכות לקבל טיפול רצוף ללא הפרעה כאשר אני עוסק בנושאים קשים ובטראומות מהעבר).

הבולאי4

New member
תביעות קטנות מטפלות בנזק כספי המתן לתשובות הגופים שפנית

מציע כי תפנה לחברת כנסת כל שהיא,יחימוביץ,שפיר מיכאלי או שקד,אישית

למעלה