האם יש לכם מוצר ספציפי שאתם מחרימים?

einat162

New member
האם יש לכם מוצר ספציפי שאתם מחרימים?

ואני לא מתכוונת דווקא לכללי- כמו מוצרים שאין עליהם את הסימון "לא נוסה על בע"ח" או בשר בכלל (לצמחונים).
אלא מוצר שלמשל בגלל פרסום בטעם רע גרם לכם לסלוד ממנו?
יש לכם טראומה ממנו?

אצלי זה כריות מיני (בגלל הפרסומת עם התינוק והנשים) - וכל הנגזרות שלו (ראיתי שיש עכשיו מוצר בסדרת קליק).
אפילו כשיש מבצע טוב על דגני הבוקר- אני נמנעת מלקנות ("דגני בוקר".... יותר נשנוש מתוק) .

ebi83

New member
כשאני חושב על זה לא..

אני לא רואה האח הגדול מתוך אידיאל, אבל במוצרי צריכה היו דברים נקודתיים שלא קניתי לתקופה (גם את המיני כריות)...

ככלל אני קונה דברים מסוימים ולא מתפזר, אז רוב החרמות האלו לא באמת רלוונטיים לסל הקניות שלי.

einat162

New member
גם אני בד"כ קונה דברים קבועים בבסיס

אבל מידי פעם אני נתקלת בסופר במשהו שממש יש לי אנטי נגדו וממש קופצת לי מחשבה לא לקנות, לא משנה כמה המבצע זול - למרות שבמקרה של דגני הבוקר אני כן אוהבת ולא קונה בקביעות- אלא כשיש מבצעים (אז זה עוד יותר- כי אפילו בעקבות מבצע טוב אני לא אקנה).

האח הגדול אני לא רואה / ראיתי / רוב הסיכויים שאראה - כי זה לא מעניין אותי
(וחוץ מזה אפשר להכיר מספיק את הדמויות רק מהפרומואים ותוכניות ההכנה שמפמפמים נון סטופ בתקופת השידור).

ebi83

New member
יש מצב שיש דברים שיש לי אנטי לגביהם...

רק שכרגע הם באמת לא עולים לי.

מה עוד שכסטודנט לא עשיר בעליל הקניות שלי מצומצמות ודי מוכוונות מטרה, אז אני לא מתפזר גם כך לכיוונים לא רלוונטיים.

מה שאני כן מחרים, זה את סניף ארומה ליד העבודה שלי על הרעלת הדרורים שנעשתה שם. אני מקבל טיפול במזיקים וכו' וכו' אני ממש לא יפה הנפש התורן לגבי היחס לחיות, אבל כשאתה מרעיל ציפורים מחוץ לסניף שלך כדי שלא יכנסו ויאכלו מהלחם\קוראסונים זה רוע לשמו.

יש מספיק פתרונות לבעיה למשל *זהירותזהיפוצץלכםאתהמח* לדאוג לסגירת הדלת...

אני מתרחק ככל האפשר ממוצרים של תנובה

מאז הסיפור עם הסיליקון בחלב, וקונה מוצרים של המתחרים. נשמה לי שהמוצר היחיד של תנובה שאני קונה בגלל איכותו הוא גבנ''צ.

אני משתדל להימנע מקניית מוצרים אם מצוין בהבלטה שהם מיוצרים בהתנחלויות, אבל לא בודק מיוזמתי בקנאות גדולה מדי.

פרסומות אני לא רואה כמעט בכלל, כי אני צופה בד''כ בערוצי סרטים ודוקו. זה גם נחשב להחרמה?

אופס, צ''ל ''נדמה לי שהמוצר היחיד" וכו'

ואוסיף בהזדמנות זו גם את הקוטג' שלהם (שטראוס מלוח לי מדי וטרה עם טעם אבקת חלב בולט מדי).

אבל לא לזה התכוונת, כבר הבנתי.

הרבי 101

New member
אוקיי, אורי, אז לשם האיזון אני בדיוק הפוך ממך

מאחר ואני סבור שיהודה ושומרון (ודרך אגב גם חבל עזה
ששרון ושות' מסרו אותו לאוובים שלנו) הם לא רק לא פחות ישראליים
משאר חבלי הארץ, אלא הם אף יותר ישאליים, ואם יש או היה שם כיבוש,
הוא היה על ידי הרומאים, הערבים, הטורקים, האנגלים וכו' ... אבל לא על
ידנו, שזאת נחלת אבותינו ...

אוקיי, אז בגלל כל זה, אני עשוי לקנות מוצר שמיוצר בשטחים גם אם הוא
יקר יותר אך ורק בגלל שאני רוצה להוכיח שבעיניי השטחים הללו הם ישראל
לא פחות מצפון תל-אביב (שהיה בתקופה מסויימת הכפר הערבי שיך-מוניס) ...
ועל אותו משקל אני שוקל ועשוי להחרים מוצרים של אירופה שחוזרת לשרשיה
האנטישמיים המגעילים (האיחוד האירופי) בגלל החרם שלהם על מוצרים מיו"ש ...
למשל: אולי בפעם הבאה שאני מחליף מכונית לא אקנה את הרנו אלא מכונית
יפנית או אסיאתית ... עד כאן ...

C H 4

New member
אני לא זוכרת אם זה היה אוסם או עלית

שעברו מפתח תקווה לשדרות. פעם בהרצאה במשהו מקצועי אחד המנהלים שלהם ממש נפנף בסולידריות שהחברה מפגינה והציונות וכו וכו'. אבל תאכלס, הם לא עברו לשדרות כדי לתמוך בתושבי שדרות, הם עברו לשם כי המדינה לוקחת פחות מיסים משום שזה שטח שאף אחד לא רוצה להיות בו ליד עיירת פיתוח מופגזת. אנשים מפתח תקווה איבדו את מקום העבודה שלהם בגלל זה.
באותה דרך אני מסתכלת על מוצרי התנחלויות שבמקרים רבים (לא כולם) מדובר בחברות שהעבירו את המפעלים להתנחלויות לא מסיבות אידאולוגיות של אהבת הארץ והצהרה ציונית (שאני לא מסכימה שקיימת בהתנחלויות ממילא) אלא פשוט כי יש שם הרבה פחות מיסים וקל יותר לגרוף רווח. לדעתי רכישה מכוונת מהתנחלויות לא מחלישה את "צפון תל אביב שהיה פעם שייח מוניס" אלא את רמת הגולן והנגב שהם פריפריה פנים ישראלית שמפסידה כל הזמן בגלל שמישהו משכנע אותנו שבקניה מההתנחלויות אנחנו פוגעים בתל אביבים, כאילו שלפגוע בתל אביבים זה ערך.
בכל מקרה אני רואה בבחירה שלי לא לקנות מההתנחלויות בחירה ציונית. אני מרגישה שאני מחזקת את הכלכלה הישראלית- לכולנו טוב יותר לעבוד עם חברה שמספקת מקומות עבודה לאנשים שחיים בפריפריה ומשתתפים בנטל המיסים דרך ארנונות וכו' מה שלא קורה בשטחים הכבושים.

seelinewoman

New member
יש לא מעט, ובדרך כלל מאידיאולוגיה ובגלל מחיר

קוטג' אני כבר לא קונה של אף אחד, כי המחיר יקר מדי ומרגיז אותי.
אני מסתפקת בגבינה לבנה, למרות שגם היא מתומחרת שערורייתית
אבל משתדלת לקנות טרה בלבד, למרות שברור לי שכולם אותו דבר בסופו של דבר.
פשוט כואב לי הלב להכניס כסף לתנובה ושטראוס.
שטראוס-עלית בכלל מוקצית אצלי מחמת מיאוס, מתנובה אני עוד קונה עמק.

מה שמעצבן אותי בשטראוס זה לא רק המחיר כאן לעומת חו"ל,
אלא גם הצורה הפאתטית שבה עפרה שטראוס הגיבה למחאה החברתית
לפני כשנתיים, והחלטתי שאין סיבה לתת לה כסף.
במבה - ואוסם - כמעט שלא.
זה התחיל אחרי שראיתי כמה משלמים בחו"ל וכמה כאן.

אני לא אוהבת להחרים ולא בעד החרמה נגד אלא קנייה בעד.
כך אני מעדיפה לקנות במקומות קטנים, בעסקים קטנים ולא ברשתות,
למרות שאין לי ברירה ואני קונה לפעמים במגה באינטרנט.
בשופרסל כבר לא.
נוחי דנקנר יכול לחפש אותי.
בשבוע הבא אעדיף ללכת לקנות שמיכת פוך לחורף בבני ברק ולא ברשת גדולה, למשל.

מכיוון שאני לומדת גם השנה קניתי תרמוס כדי לקחת קפה ולא לשלם
למונופולים של רשתות קפה בכל מיני מקומות במחיר מופקע.
וכן הלאה, דוגמאות כאלה, כמיטב יכולתי כמובן.

einat162

New member
על ארבעת השורות האחרונות.

לקנות בחנות פרטית ולא ברשת גדולה כאידיאולוגיה.

בתקופת הלימודים (במיוחד בחורף) הייתי מעדיפה לקחת איתי כוס תרמית, תיונים, סוכרזית/ שקיקי סוכר - וללכת לבניין אחר שם היה מתקן תמי 4 עם מים חמים (היו ימים שהשקעתי ובאתי עם בקבוק קטן מלא בחלב + קפה נמס.... אבל אולי זה רק אני...).

סליחה שאני בוחש לך בקפה שלך

אבל באמת מדוע לא פשוט לקחת תרמוס עם קפה מוכן כמו שאת אוהבת? את הכוס התרמית אפשר להשאיר, למקרה שבא לכבד מישהו/הי.

גם כשאני משתתף בפעילות שיש בה את כל מה שצריך להכין קפה וכו' אני מעדיף להביא משלי, כדי להרגיש לרגע את טעם הבית...

einat162

New member
יש כמה סיבות :

הראשונה זה שהלימודים היו בינעירוניים ורחוקים לא נוח להסחב עם תרמוס - בערבים של אמצע השבוע היה מדובר על נסיעה באוטובוס בין ת"א (מקום העבודה) לר"ג (לימודים), וביום שישי בבוקר היה מדובר על נסיעה עוד יותר רחוקה- ב-2 אוטובוסים.

אני אוהבת קפה חם במיוחד (בעיקר בחורף).

לפעמים התחשק לי תה, לפעמים קפה - אני מניחה שהיה אפשר לפתור את זה רק עם מים רותחים אבל ...

אלו מוצרים מוכרים מיוצרים בהתנחלויות?

מעניין כי אני בדרך כלל שמה לב לכל מה שאני קונה, ולא זכור
לי שראיתי איזה שהוא מוצר שכתוב עליו משהו כזה :).
לי אין מוצרים שאני מחרימה, אבל למשל דבש אני קונה רק של "יד מרדכי"
אחרי הכתבות שהיו שאמרו שזה הדבש האמיתי בלי שום תוספים.

Guy950

New member
וואלה לא יודע!

עקרונית אין לי אידאולוגיה להחרים מוצרים שעושים שימוש בניסויים בחיות או עם חומרים וזה, זאת בעיקר האג'נדה שלי שמונעת ממני לקנות כל דבר

קצת קשה לי להביא דוגמאות טובות אחרי יום ארוך, אבל אני בעיקר נמנע מלקנות דברים שאני יודע שהם עונים לפחות לסעיף אחד מתוך אלו:
1)אני יודע שזה לא שווה את הכסף.
2) אני יודע שזה לא טעים. (קניות בסופר)
3)אני ממש רוצה את זה אבל לא צריך את זה.

מוצרי בשר ודגים

ממעט בקנית מוצרי חלב וביצים וכן אלכוהול
למרות שאני לא מגדיר את עצמי כצמחוני או טבעוני, אלו מוצרים שאפשר בלעדיהם

למעלה