עוגת שכבות דנית סלומון-עם פודינג שוקולד
נושא : עוגת שכבות דנית סלומון
תאריך : 17/03/14 23:31
מחבר/ת : נולי.
עוגת שכבות
מקור המתכון דנית סלומון
המצרכים:
לבסיס:
6 ביצים, מופרדות
3 כפות סוכר
1 חפיסה אינסטנט פודינג שוקולד
לקרם וניל:
1 מיכל שמנת לקצפת
2 שקיקים סוכר וניל
3 גביעים שמנת חמוצה
3 כפות סוכר
1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל
לציפוי שוקולד:
6 כפות סוכר
8 כפות מים
2 כפות אבקת קקאו
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
50 גרם חמאה רכה
ההכנה:
הכנת הבסיס:
מקציפים חלבונים לקצף רך.
מוסיפים 2 כפות סוכר תוך הקצפה וממשיכים עד קצף גמיש.
בקערה נפרדת מקציפים חלמונים עם 1 כף סוכר עד קציפה סמיכה. מוסיפים פודינג תוך הקצפה.
מקפלים חלבונים לחלמונים ומעבירים לתבנית מלבנית 23X35 או עגולה 26 ואם רוצים עוגה גבוהה כמו שאני הכנתי תבנית 24, מיישרים את פני הבלילה.
מכניסים לתנור קר ומדליקים לחום בינוני. אופים 20 דקות בדיוק. מצננים לגמרי.
הכנת קרם הוניל:
מקציפים שמנת מתוקה וסוכר וניל לקצפת רכה.
תוך הקצפה מוסיפים שמנת חמוצה, סוכר ולבסוף את הפודינג.
ממשיכים עד תערובת חלקה ואחידה.
יוצקים על בסיס השוקולד (כשהוא קר לגמרי, כזכור).
(בשלב זה אני מכניסה את העוגה לחצי שעה לפריזר רק כדי שתהיה קרה מאד, והצפוי יתפס עליה היטב).
הכנת צפוי השוקולד:
מערבבים בסיר קטן סוכר, מים וקקאו ומביאים לרתיחה.
מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד ובוחשים עד שנמס.
מוסיפים חמאה ובוחשים עד שתימס.
יוצקים הציפוי החם על קרם הוניל הקר ומסובבים את התבנית כדי שהצפוי יכסה את כל הקרם.
מכסים את העוגה בציפוי אטום ומקררים לפחות לילה עד שהקרם מתייצב והציפוי נקרש.