האם יש לכם תחליף איכותי לכל הסגולות שהמפורטות

vegetalien

New member
פרופורציות.

http://nutritiondata.self.com/facts/dairy-and-egg-products/117/2

מעיון בערכים התזונתיים האמיתיים, עולות מספר סתירות:

ציטוט: לביצים ערך תזונתי עשיר מאוד. הן מכילות את כל אבות המזון (פחמימות, חלבונים ושומנים), ויטמינים חשובים (A, D, E, ! B1, 2B, 12B, Folate), מינרלים חיוניים (סידן, גופרית, ברזל, יוד, סלניום, אבץ) וחומצות חלבון חיוניות. סוף ציטוט.

קודם כול, מרבית הוויטמינים והמינרלים זמינים בביצים בכמות מועטה ולא מספקת (ע"ע הקישור למעלה).
דבר שני - אין דבר כזה "חומצות חלבון". יש חומצות אמינו. ניכר שישנו חוסר הבנה במונחים אצל כותבי המסמך המפוצץ.
דבר שלישי - פחמימות
, בביצים?
. נו באמת, שגיאה כל כך מביכה שאין לי מה לומר על זה.
וכל זה רק לסעיף הראשון.

הערות נוספות:
לוטאין וזאקסנתין זמינים בכמויות גדולות הרבה יותר בירקות עליים ירוקים, כמו תרד, מנגולד, קייל, רוקט וכו'.
ביצה אכן מכילה 6 ג' חלבון. אבוי, בני אדם צריכים הרבה יותר מזה, כך שביצה אחת ביום ממש לא קרובה לכסות את הצורך.
כנ"ל לגבי ויטמינים כמו ויטמין D. יש מעט מאוד בחלמון ביצה, ואוי אם מישהו יסתמך על זה כתחליף שמש/תוסף.

לגבי המחקרים לא אגיב. ביצים הן תחום שנוי במחלוקת כבר שנים. ישנם שרואים בהן פלא בריאותי ואף אוכלים תבנית שלמה ביום, וישנם שאומרים להמעיט ככל האפשר באכילת חלמונים.
בכל מקרה, אין בהן שום ערך תזונתי ייחודי ואפשר לחיות מצוין בלעדיהן.

קוף1000

New member
זה לא סתירות

כי מכיל גם פחמימות בכמות קטנה (0.72 ל-100 גרם).
אין לי מושג למה הוא התכוון בחומצות חלבון, אבל הוא לא היחידי שמשתמש בזה, כמו למשל המאמר שאני אפנה אליו עכשיו שבו כתוב שמכיל 9 חומצות חלבון חיוניות.

Gidi Shemer

New member
אז אתה אומר שצריך להתייחס גם ל"מאמר" השני

באותה רצינות שצריך להתיחס לראשון, אחרי שהם משתמשים בביטוי חומצות חלבון?

Gidi Shemer

New member
ואיך אפשר שלא להתרשם

מהביולוגיה המפוארת שמוצגת בביטוי "סרטן חזה"?

יש גם סרטן פרפר וסרטן מעורב ל- 400 מטר?

קוף1000

New member
גם פרופ. עפר מרימסקי משתמש במונח הזה, אז אני

חושב שמי שמנהל היחידה לאונקולוגיה של שלד ורקמה רכה יודע על מה הוא מדבר.

Gidi Shemer

New member
האמת שהוא לא (לפחות לפי מה שאתה שלחת)

אבל זה בהחלט היה מעניין אם הוא היה משתמש בו. אתה חושב שהוא גם משתמש בחומצות חלבון כמושג ביולוגי?

קוף1000

New member
קטנוניות לשמה כי יש הרבה שמשתמשים במונח הזה

במקום בחומצות אמינו שזה מן הסתם כוונתו.

Gidi Shemer

New member
אחלה

אני חושב שזו הייתה קטנוניות אם אנחנו היינו פה מנהלים דיון בפורום ואתה היית משתמש בביטוי. אז הייתי אולי מתקן אותך, אבל היית אומר שזו סמנטיקה ואני מסכים שזה לא ממש חשוב. היות ומדובר בכתבה כביכול מקצועית, שימוש במושגים שפשוט לא קיימים מעיד על חוסר מקצועיות.

ולעניין,

יש שם אי דיוקים ווג'יטליין כבר ציין אותם. לשאלתך, האם אפשר למלא את מקום הביצים בתזונה טבעונית, התשובה מאד פשוטה- כן. על השאלה האם ביצים טובות לבריאות או לא טובות לבריאות יש חילוקי דעות מקצועיים (מקצועיים = מדעיים, לא דף האינטרנט שהבאת ולא פורום רפואה משלימה). אני מאלו שחושבים שלרוב האנשים צריכה של ביצים במידה סבירה אינה בעייתית. יש כאלו שחושבים אחרת.

יש בעיה מוסרית לרוב יושבי הפורום הזה עם התעשיה המחרידה שעומדת מאחורי הייצור של הביצים הללו ולכן בשקלול של אי-נחיצות תזונתית מול הסבל שכרוך בתעשייה, יש עדיפות ברורה להימנע מביצים.

קוף1000

New member
יכול גם להעיד על קיצורים כפי שנהוג לעשות בכל

תחום, קרי במקום לכתוב חומצות האמינו בחלבון כותבים רק חומצות חלבון.

סתם בשביל הקוריוז, הרצתי חיפוש עכשיו בגוגל וראיתי שבתי ספר תיכוניים משתמשים בקיצור הזה.

Gidi Shemer

New member
הבנתי. האם קיבלת תשובה מספקת לשאלה שלך?

תהית לגבי תחליף איכותי לביצים. האם אתה מסופק או שיש עוד שאלות שאשמח לעזור בהן?

קוף1000

New member
לא, אף אחד לא כתב משהו שיכול להוות חלופה

ראויה לביצים.

כל התגובות, ללא יוצא מן הכלל, התקטננו על הכתוב ואתה גם הוספת את הסיבה שיש כאלו שנמנעים מביצים, אבל אף אחד לא השיב לי בעצם על השאלה, מה יכול להוות חלופה ראויה לביצים?

Gidi Shemer

New member
למה ספציפית אתה מחפש חלופה?

ביצה זה דבר גדול. למה מהמרכיבים שיש בביצה, שאתה חושב שהם חשובים, אתה מחפש תחליף?

וג'יטלייין דווקא כן לך על ירקות עליים ונוטריינטים מסויימים. בוא תסביר מה אתה מחפש וננסה לראות מה אפשר למצוא.

vegetalien

New member
זניח ושולי.

גם אבקת סוכר מכילה טיפטיפה סידן (1 מ"ג ל- 100 ג'). האם זה אומר שצריך להציג אותה כמקור למינרלים חיוניים?

קוף1000

New member
אני מניח שההוספה של הנתון הזה, היה בשביל אלו

שעושים דיאטת חלבונים.

vegetalien

New member
לא נראה לי.

אבל גם לא נראה לי שאשכנע אותך. שאלות שרלוונטיות לפוסט המקורי, יש?

marx04

New member
למה לחפש תחליף לפריט מזון ספציפי ?

שלום לך,

אינני חושב שיש טעם בלחפש תחליף לפריט מזון מסויים.
מה שחשוב בעיני הוא לבנות תפריט יומי ושבועי מאוזן, המספק את כל צורכי הגוף.

אם אתה סבור שיש פסול מוסרי באכילת ביצים, אז תוציא אותן מהתפריט שלך, ופשוט תדאג שהתפריט שלך יכלול את כל מה שהגוף שלך צריך. את המטרה הזו אפשר להשיג גם ללא אכילת ביצים.

אם אתה סבור שאין פסול מוסרי באכילת ביצים, אז אין שום סיבה שתפסיק לאכול אותן.
לעניות דעתי, צריכת ביצים במידה, היא מזינה, בריאה ובהחלט טעימה.

בין כך ובין כך, ביצים אינן פריט מזון שיש הכרח לצרוך אותו. אפשר להיות שבעים ובריאים בלי לאכול ביצים.
מן העבר השני, אינני סבור שיש מניעה בריאותית לאכול ביצים במידה - אפשר להיות שבעים ובריאים גם כשאוכלים ביצים.

בברכה,

אורי.

למעלה