פרופורציות.
http://nutritiondata.self.com/facts/dairy-and-egg-products/117/2
מעיון בערכים התזונתיים האמיתיים, עולות מספר סתירות:
ציטוט: לביצים ערך תזונתי עשיר מאוד. הן מכילות את כל אבות המזון (
פחמימות, חלבונים ושומנים), ויטמינים חשובים (A, D, E, ! B1, 2B, 12B, Folate), מינרלים חיוניים (סידן, גופרית, ברזל, יוד, סלניום, אבץ) ו
חומצות חלבון חיוניות. סוף ציטוט.
קודם כול, מרבית הוויטמינים והמינרלים זמינים בביצים בכמות מועטה ולא מספקת (ע"ע הקישור למעלה).
דבר שני - אין דבר כזה "חומצות חלבון". יש חומצות אמינו. ניכר שישנו חוסר הבנה במונחים אצל כותבי המסמך המפוצץ.
דבר שלישי - פחמימות
, בביצים?
. נו באמת, שגיאה כל כך מביכה שאין לי מה לומר על זה.
וכל זה רק לסעיף הראשון.
הערות נוספות:
לוטאין וזאקסנתין זמינים בכמויות גדולות הרבה יותר בירקות עליים ירוקים, כמו תרד, מנגולד, קייל, רוקט וכו'.
ביצה אכן מכילה 6 ג' חלבון. אבוי, בני אדם צריכים הרבה יותר מזה, כך שביצה אחת ביום ממש לא קרובה לכסות את הצורך.
כנ"ל לגבי ויטמינים כמו ויטמין D. יש מעט מאוד בחלמון ביצה, ואוי אם מישהו יסתמך על זה כתחליף שמש/תוסף.
לגבי המחקרים לא אגיב. ביצים הן תחום שנוי במחלוקת כבר שנים. ישנם שרואים בהן פלא בריאותי ואף אוכלים תבנית שלמה ביום, וישנם שאומרים להמעיט ככל האפשר באכילת חלמונים.
בכל מקרה, אין בהן שום ערך תזונתי ייחודי ואפשר לחיות מצוין בלעדיהן.