בוא ותשמע משהו על זיהום אלון|זהירות
לפני שנה וחצי או שנתיים התפרסמה כתבה באחד העיתונים על השפ"דן (צינור השפכים של גוש דן) ועל מה שקורה סביבו עם הדייגים המסחריים. התברר שטיהור השפכים זה עדיין לא זה וזה לא הופך את הנוזלים הדוחים האלה לראויים שנתקדם אליהם בכלל,אבל מה,,הם מאוד משכו את הדגים אליהם ובעקבות הדגים הגיעו גם הדייגים,,,התברר שאחוז גבוה מהדגים היו מעורפלים וחצי גוססים ופשוט נתקעו במים כמעט ללא תנועה מה שעשה עבודה קלה לדייגים שאספו את השלל בשמחה רבה ומיהרו לשווקים כמעט ללא הוצאות. כשכל העניין הזה התפרסם אנשים רבים נתקפו בבהלה והפסיקו לקנות דגים,כמובן שהדייגים ברובם הכחישו את העניין מכל וכל כאילו לא היה מעולם, סופה של כל פרשה בסוף מגיע והיא נשכחת וגם זאת נשכחה, אבל מה,השפ"דן עדיין ממשיך להזרים ככל שידוע לי ואני אינני עוקב אחרי הדייגים לראות האם הם דגים באזור ההוא ואנשים ממשיכים לקנות דגים,,האם שמענו לאחרונה האם מישהו מת כתוצאה ישירה של אכילת דג מורעל משפכים?? על הלוחמים מהשייטת כולנו שמענו וכולנו מזדהים והלב כואב,אבל האם עצרו את הזרמת השפכים לקישון? האם השפ"דן עצר מלכת? או אולי הירקון עבר טיהור מאסיבי לפני שהוא נשפך לים? עדיין תוכל למצוא דייגים ברידינג מדי פעם,מה הם לא יודעים שהירקון ממש מטונף? אני אומר את זה בכאב לב,אני אחד שגדל בירקון,באיזור הנביעה שלו(אני גר בראש העין). לסיכום: רצועת החוף של ישראל מזוהמת ברובה,גם באיזור הדרום(בעזה למשל מזרימים את הביוב הגולמיכולל התעשייתי ללא שום טיהור ישר לים},גם המרינות למיניהן אחראיות להמון נפט בים,אנחנו לוקחים סיכון מסוים והולכים לדוג,אז מה זה כבר משנה אם זה הקישון או הירקון או השפ"דן או הביוב של עזה,בסוף יבוא משרד הבריאות יקח דגימות יניף לנו דגל שחור ויאמר לנו בניחותא" יאללה קישתא הביתה " אבל עד שזה יקרה אפשר עדיין לדוג ברידינג פחות או יותר. להנאה צרופה קחו פסק זמן ואויר צלול ומלוח לנשימת הדייג במקום הכי טוב במדינת ישראל: בראש הנקרה. כל טוב לכולם.