האם יש למישהוא נסיון עם המצלמה הזו

RONBIKE

New member
האם יש למישהוא נסיון עם המצלמה הזו

FUJI S-5000 אני מעוניין לרכוש אותה ואם יש פידבקים אשמח לשמוע אחת המיגרעות של מצלמה הזו לרוכבי אופניים זה הגוף מפלסטיק. אך מבחינת תכונות צילום אין שני לה ברמת המצלמות עם זום אופטי ענק ורכיב CCD מעולה.

RONBIKE

New member
כשבוחרים מצלמה עם גוף מתכת מקבלים

הרבה פחות פיט'שרים לצילום. המצלמה הנ"ל היא ברמה מקצועית לחלוטין מבחינת תכונות הצילום שלה ואפשר להשוות אותה למצלמות המקצועיות של ניקון שמחירם מעל לפי 3 ממחיר מצלמה זו. אשמח לקבל תגובות מהצלמים החובבים בפורום זה .

Eli R

New member
לחבר מהעבודה יש מצלמה כזאת בדיוק

שנקנתה לאחר התלבטות בינה לבין מספר מצלמות אחרות (לא יודע איזה). הבחור משתמש בה לצרכים ביתיים/פרטיים משמע צילום בתוך הבית, ארועים משפחתיים, ילדים וטיולי סופ"ש (ברגל עם המשפחה). הוא מעולם לא התנסה בצילומי ספורט. התרשמותו עד כאן (2-3 חודשי שימוש) היא טובה. קבל קישור לאתר שמכיל review על המצלמה עם מספר השוואות. אלי

BikingViking

New member
לא הבנתי

מה הקשר בין חומר גוף המצלמה לפיצ'רים שלה... אבל בכל זאת - באופן אישי הייתי מעדיף מצלמה יותר קטנה ונוחה לנשיאה על רצועת החזה של הקאמל בק, שתהיה שם לצורך שליפה מהירה. מבלי להכנס לתכונות המצלמה ששאלת עליה (שנראית ממש אחלה) , לצורך צילום בטיולי אופניים בלבד נראה לי שמשהו קטן יותר דוגמת הקנון ixus 400 או המינולטה דימג' יהיו נוחים יותר, ומספיק איכותיים

צור קשר עם...

אני צלם מקצועי ועובד עם ציוד דיגיטלי של פוג'י אני יכול לומר לך שזה לא ממש משנה איזה גוף יש למצלמה אם היא תיפול בצורה רצינית לאחר "טיסה" מהאופניים היא ת ש ב ר הכי חשוב שתשקיע בתיק מאוד ממוגן (עדיף קשיח+ספוגים קשים ורכים) לגבי המצלמה אני יכול להמליץ על פוג'י כמו כן ניקון אולימפוס ורוב החברות הגדולות עדיף רזולוציה גדולה (תלוי ביכולת הכספית )זום אופטי ולא דיגיטלי אתר טוב לבדוק ולהשוות בארץ הוא "יוגנד" שם ניתן לראות ציוד החדיש ביותר אם אתה במרכז שווה להיכנס לחנות (בן יהודה 5 ת"א) זאת החנות הכי מקצואית (אולי היחידה בארץ) שרוב הצלמים והעיתונים בארץ קונים בה. אני בעבר עבדתי שם כיום אני לא משויך לחנות אבל עדיין אין לה מתחרים גם במבחר וגם במחירים שווה בדיקה עמי www.studioae.ip.tc

דבר נוסף

חשוב לבדוק מהירות תגובה, זה הזמן בין הלחיצה על כפתור הצילום לבין הצילום בפועל זה חשוב לצילומי ספורט כמו קפיצות צילומי מעקב שאוהבים לעשות באופניים אם הזמן ארוך תפספס את הצילום זה נקודה מאוד חשובה שצריך להתחשב בה

RONBIKE

New member
מיצתער על האיחור בתגובה. קודם כל

תודה על האינפורמציה. דיי קשה למצוא מצלמות דיגיטליות עם זום אופטי X 10 ולכן אני כרגע מעדיף את המצלמה הזו אני גם בודק את הניקון 4300 והאולימפוס החדשה.

RONBIKE

New member
אופס!! העלתי תמונה לא נכונה רציתי

להעלות את התמונה של הפוג'י . אם כבר העלתי את התמונה של ביתי הייתי רוצה לשאול האם ניתן להגיע לחדות במצלמות הדיגיטליות עם העדשות הפלסטיק. התמונה הנ"ל צולמה במצלמת פוג'יקה בת יותר מ-35 שנה עם עדשות אמיתיות. ברור שהתמונה ניסרקה לקובץ BMP ולאחר מכן תורגמה JPG כלומר הפסד של שני המרות ועדיין התמונה חדה . תארו לעצמכם לו אפשר היה להישתמש בעדשות (שלוטשו בעבודת יד) של הפוג'יקה על מצלמה דיגיטאלית לאיזה תמונה צלולה ניתן היה להגיע .

איתי נ

New member
תרשה לי לתקן אותך

בקובץ BMP אין הפסדיםץ הבעיה בשיטה היא הגודל הנוראי של הקבצים שלא מעשי לשימוש באינטרנט. המרה ל JPG גורמת לכמה עוותים בתמונה (אין לי מילה מתאימה יותר בעברית אבל בלעז Arthfacts). אם תגדיל בהרבה את התמונה אפשר לראות רצועות אנכיות על כף היד ו"גלים" ליד קצה זנב של הדובי. המרה ל JPG לא מטשטשת. התמונה לא חדה כבר במקור (או אולי הסורק אשם בטשטוש). חג שמח!!!

דעתי

במחיר הזה אני ממליץ לך לבדוק גם את האופציה של הניקון 4300, איכות תמונה שאמורה להיות טובה יותר, נראת לי כקומפקטית יותר (דבר חשוב ברכיבות), בקשר לתיק אני ממליץ את LOWPRO תיקים ברמה גבוהה מאוד לכל ציוד הצילום צחי

מצטרף להמלצות על הניקון/קנון

הפוג'י היא בעצם מצלמת 3 מגהפיקסל ולא 6 לדעתי לקנון יש פוקוס מהיר ומדוייק יותר- חשוב מאוד באופניים היא יותר קומפקטית= לא תהסס לקחת אותה לכל רכיבה וה"זוםX 10 " לא משמעותי לצילומים שנדרשים לך. אם אתה יכול "למתוח" קצת את התקציב- הייתי בודק את ה- A80 או הקולפיקס המקבילה. היתרון של הקנון הוא המהירות של הצילומים הרצופים שאתה יוכל לעשות עד שהמצלמה צריכה לעצור כדי להוריד את המידע לכרטיס.

HK Action

New member
Canon Powershot S45

ואחותה עם ה-5M. המצלמה שאתה העלית גדולה מדי - לטעמי. מה אתה מחפש? מצלמה מיקצועית זו לא, זו לא Nikon D100 או D70 החדשה, והיא לא תיתן תמונות באותה האיכות. עבורי, גודלה של המצלמה הוא קריטי, וזו גדולה ומגושמת. הנקודה השניה זה הזום... וכאן אין מה לעשות. קנון עושות מצלמות איכותיות, והמחיר לא בשמים. במיוחד בקניה לטווח ארוך. אני לא אוהב את המצלמות של פוג'י, יש להן פחות מדי אפשרויות....

steiff

New member
יש לי הכרות עם אחותה הבכירה

יש לי את ה S-602Zoom או בשמה הנוסף S-6000. אופטיקה מצויינת. שפע תכונות וכוונים. ממש SLR דיגיטלי. הבעייה אינה החומר ממנו עשוי הגוף אלא מימדי ומשקל המצלמה. אני מחזיק אותה במתלה על החזה וזה מאד לא נוח. אם אתה מחפש מצלמה לקחת לרכיבה - חפש משהו קטן עם עדשה שמתקפלת לתוך גוף המצלמה ואפשר לדחוף לכיס האחורי או לפאוץ'.

למעלה