מכמה סיבות. בראש וראשונה מתכונות אישיות באותם תנאים אדם אחד יסבול והאחר ממש לא. הגיינה אישית חשובה. גרב שנלבשה והוסרה לא חוזרת לרגל אפילו אם השתמשו בה שעה אחת בלבד. רצוי להשתמש בגרב כותנה זסופגת לחות. יש לייבש את הרגל ובמיוחד בין האצבעות ואפשר להשתמש בטלק מיוחד המכיל חומר נגד פטריות. לאחר כל רחצה יש להשתמש במישחה נגד פיטריות ויש היום כמה משחות מעולות למטרה זו. במלתחות ציבוריות לא ללכת יחפים אלא עם קפקפים. בטיפול נכון רואים תוצאות אחרי שבועיים. אם אין שיפור יש לגשת לרופא עור. גם אם נירפאים יש להמשיך בטיפול מונע ובמינונים מונמכים. אלעד
נתנת לרכישה בסופר פרם ללא מרשם רופא וכמובן שחשוב מאוד לחייל בזמן המקלחת לנעול כפכפים נגד גרוד יש משחת undecyl גם היא ללא מרשם רופא , אינה פותרת את בעית הפטריה אך מקלה מאוד על הגרד.
דבר ראשון - לשמור על מקום תמיד הגייני. דבר שני - לתת לא "לנשום" שלא יהיה סגור בנעליים כל היום. דבר שלישי - ללכת לרופא גם אם זו תופעה חולפת. בהצלחה, אסא.
סוף השבוע החייל השרה את כפות רגליו הדואבות במים עם מלח מגנזיום,עשה ג'קוזי לרגליים עם סבון דרמקס ומרח את המשחות שקבל.בין לבין הוא איבק בטלק אנטיספטי. התפללו לטוב.