האם יש מאגיה יפה או מאגיית פסולת ?

סיריוס1

New member
האם יש מאגיה יפה או מאגיית פסולת ?../images/Emo176.gif

בממוצע:
במאגיה לרוב יש התיחסות לחומרים שהם פסולת במובן הרגיל שלהם כגון עצמות של חיות, עורות,דם, ליקוק חיות, חלקי חרקים, צמחים מתים, אור ירח, חושך הלילה, לחשים בשפות לא מובנות, רגשות של האדרה עצמית ( גאווה ), מחשבות של חשדות ושנאה, לבוש שחור או ערום, קוצים וכו'. כלומר יש כאן שימוש בפסולת לשם קבלת כח ותמרון המציאות.
לעומתה יש מאגיה יפה: חומרים שהם רצויים במובן הרגיל: מיים, גבישים צבעוניים, אור שמש, אור כוכבים, חיות חיות שרק קרובות ונוכחות בהרגשה טובה, מבט של חיות, לחשים בשפה ברורה ומובנת וחיוביים, דבש וחלב, רגשות של ענווה ושמחה לטובת הזולת, מחשבות של הערכה ואמפטיה ואהבה, לבוש לבן או צבעוני, נוצות לבנות וכו'. האם תמיד מאגיה חייבית להיות מבוססת על פסולת או שהמאגיה היפה היא ניו-אייגית' ובכלל לא "המאגיה" בהגדרה ? היתכן שהמאגיה הלא יפה היא כוחם של עניים שמה שזמין אליהם זה רק פסולת ורגשות שליליים ? האם זה כוחם של עניי אנגליה ?

RainBird

New member
חבל שאתה מחשיב עורות ודם כפסולת לי אין בעיה לערבב דם, פרחים, אדמה מבית קברות וכו'- מה שאתה מחלק מנטלית ליפה ונקי או מלוכלך ופסולת אין לו שום השלכה על העשייה המאגית הרצינית. קח למשל את הוודון. יש לי ספר של קתרין יורנדי שמכיל שבנוי ככה- יש כותרת- חומר (שיכול להיות צומח או מן החי והדומם) ומה עושים איתו במאגיה של הוודון. אז לצד פרחי סחלב סנדל העלמה, יש למשל "חומרים אישיים" שזה חומרים שמגיעים מגוף האדם- החל מדם, זרע, שליה או אפילו צואה מיובשת (נדמה לי שאלון אמר שזה חלק מטכניקה ליצירת ישויות) לעוני אין היום כ"כ קשר. אני מבטיח לך שגם הנשים העשירות עדיין משתמשות בשמן Follow me boy! כדי למשוך מחזרים צעירים ומושכים, כמו הזונות מהמעמד הנמוך שמשתמשות באותה נוסחא בדיוק למשוך פרנסה (כן, גם הזונות ממין זכר כמובן), וגם אצלי לצד צינצנת אדמת בית קברות וגולגלות יש גבישים ופרחים ומים שנטענו בסערה (מחזקים קמיעות) ולאור ירח...

או יופי..

לא מספיק ליצ'רים יש בעולם, עכשיו יהיו גם ליצ'רים עם שמן. תודה רבה ארדן, באמת.

goldy

New member
אפשר לחלק לוותיק וחדש../images/Emo221.gif

אין ספק שהתחום היתפתח. אני לא פוסל את הדרך העתיקה ולא סוגד לדרך החדשה. כל אחד עים מה שנוח לו. כמובן שרצוי לשלב, ולו רק למען הגיוון.

RainBird

New member
החלוקה כאן מיותרת. גם היוונים הקדומים ענדו אמטיסט והאמינו באסטרולוגיה.

סיריוס1

New member
יחסי החלוקה והשילוב בין רצוי לפסולת יוצר...

...את מערכת היחסים בין אותו מאג לחברה שבה הוא נמצע. המוסכמות לגבי יפה ופסולת שקיימות בחברה מחזירות החזר רוחני למאג שיוצר אזישהי תערובת בין המוגדר יפה למוגדר פסולת. לדוגמא עירבוב דבש עם צואת אדם או חרקים מתים עם פרחים רייחניים אולי נתפסים ככולם רצויים ויפים עבור המאג אולם עבור החברה שבה הוא נמצע זה תערובת שיוצרת "ריח" שמצד אחד נעים ומצד שני בלתי נסבל. השילוב הזה הוא הסוד של תרבות רוחנית שנקראת "ערב רב" אלו הם עמים שונים ומשונים שיוצאים ( ברגע זה ובכל רגע ) ממצרים על ידי משה רבנו ועם ישראל. הערב רב הם המקור לכל הכשפים ועבודה זרה שבישראל. כלומר, הערבוב בין פסולת ליפה יוצר בלבול בישראל ושובה לב של ישראל ולכן עטו אחרי בנות מאוב ועובדי הבעל. (דרך אגב בבעלבק שבלבנון יש מקדש של אותו האל שנקרא "הבעל" ושם יש מבנה שלא ברור כיצד בנו אותו מאוחר ויש לו אבני ענק שמסותתות מדוייק מדי לימי קדם ). העירבוב יוצר בלבול ולא ניתן לדעת אם זה רוח טמאה או טהורה. הדרך היחידה לנטרל בלבול רוחני הוא על ידי שימוש בגבישים מיוחדים ( כגון גבישי החושן ) שהם מסננים את הטמא מהטהור וכך משנים את יחסיו של המאג עם החברה שבה הוא חי. הגבישים ומינרלים הם אמצעי לנטרול כוחם של תדר "ערב-רב" בתדר נשמה שנקרא "ישראל" (על ידי סינון).

RainBird

New member
לאו דווקא. מארי לאבו מלכת הוודו השתמשה בחומרים די מזעזעים והפכה להיות אדם בעלת מעמד בחברה של לבנים למרות שהייתה שחורה בעצמה. אין קשר. עכשיו טומאה, וטוהר אלו מושגים יהודים שאינם מתקבלים על ידי רוב מסורות הכישוף הלא יהודיות. מצטער. "והדרך היחידה..." כבר המשך המשפט לא רלוונטי ולא נכון. אפילו אני יודע שיש יותר מדרך אחת לעשות דברים. וישראל מעניינת אותי כקליפת השום. המשך ערב רב נעים.

סיריוס1

New member
אולי כן ואולי לא. ויתכן שאתה בעצמך במצב של...

ריחוק כדי להתקרב יותר אחר כך... רק יהודי יכול להתעקש להישאר לא יהודי, כי הוא יודע איך לעשות זאת... אין שלמות. גם לא אצל לא יהודי. מצטער עבורך...

RainBird

New member
ואני מצטער על קיבעון מחשבתך ועל הקונפליקט הקשה שאתה עובר.

RainBird

New member
אז תסגוד לטומאה אם היא זהה לקדושה בעיניך ../images/Emo13.gif

Sofia Lorain

New member
תסלח לי,

אבל הדיכוטומיה הזו שלך תוביל אותך למקומות שיהיה לך קשה לצאת מהם אחר כך.

סיריוס1

New member
זו דיכוטומיה בערבון מוגבל. שכן זה...

...אמצעי ליצירת סולם. שני הפכים שביניהם יש אינסוף שלבי ביניים ( ספקטרום ). יוצרים סולם כדי לאפשר יציבות והבדלה ברורה בין אפשרויות שונות. השלב הראשון ביצירת סולם הוא: הטוב המוחלט לעומת הרע המוחלט ובחירה ברצף אפשרויות שמאפשרות עליה או ירידה. כמו מגדל בבל... אולם הערבון המוגבל הוא ההכרה שהכל הוא בחירה חופשית בתוך אחדות אחת ואינסופית. דיכוטומיה הוא אמצעי ולא תכלית.

gwizard

New member
לא.

מאגיה היא מאגיה וחוקיה הם חוקיה. אחד מהם הינו עקרון הסימפטטיה אשר משמעו בשפת החושך -> דומה מושך דומה. אין כאן שום קשר להאם זה נחמד או מגעיל.

למעלה