אני לא חושב שיש משהו שהוא גם איכותי ורלוונטי - שמבוסס על התיאוריה של פרויד, שכן עברו המון שנים מאז פרויד ולמדנו הרבה מאז. יש הרבה מאוד חומר על המנגנונים במוח שקשורים לתהליכים השונים, ובין השאר המודע (זכרון העבודה, והחוויה), הזכרון באופן כללי, ומה שנגיש יותר למודע בסיטואציות כאלו או אחרות, והפעילויות הענפות הלא מודעות של המוח.
שני ספרים שאני ממליץ עליהם (אולי שלושה - אם רוצים להשלים את החסר בהיכן כל דבר ממוקם במוח) הם:
1. Stanislas Dehaene - Consciousness and the Brain - ספר שמתאר (בין השאר) מה קורה במוח כאשר משהו קופץ למודעות שלנו, ומה קורה במוח שמוביל לזה.
2. Grace Lindsay - Models of the Mind - ספר שעוסק בהתפתחות מודלים שמתארים תהליכים במוח, ללימוד, לחשיבה מודעת, לזכרון לטווח ארוך, לזכרון מודע, לזכרון לא מודע שמשפיע עלינו, וכדומה. ספר שאמנם בנוי היסטורית, אבל גם מתאר הרבה מאוד מחקר שבוצע. גם מקיף את הנושא של בינה מלאכותית, שהתקדם בצד ההתקדמות של ההבנה של מה שקורה במוח (אם כי לא ניסיון מלא לחקות את המוח).
3. Bear, M. F., Connors, B. W., & Paradiso, M. A. (2016). Neuroscience: Exploring the Brain - לשם השלמה - על מנת לקשר את הדברים לאזורים השונים במוח, ספר זה מומלץ. הוא משמש יותר כהשלמה לספרים האחרים.