"האם יש מה עוד לומר על חומוס?"
יש בהארץ כתבה על המאכל הטעים-טעים הזה.
נפתח בציטוט מספר בישול בערבית מהמאה ה-13 עם מתכון לחומוס שכולל ג'ינג'ר וקינמון!
"בשל את גרגירי החומוס במים ורסק אותם במכתש עד למחית. העבר את המחית דרך נפה לחיטה, אלא אם כן המחית דקה דיה ואז השלב הזה אינו הכרחי. ערבב עם חומץ יין, לימונים כבושים וקינמון, פלפל, ג'ינג'ר, פטרוזיליה מאיכות משובחת, נענע ופיגם שכולם נקצצו והונחו על פני צלחת ההגשה. לבסוף, מזוג מעל התערובת מידה נדיבה של שמן מאיכות טובה" (מתכון מחית חומוס עם קינמון וג'ינג'ר, מתוך קובץ מתכונים שפורסם במאה ה–13 באזור סוריה־מצרים*)"
אני מאד הופתעתי לקרוא את הקריאה:
" להזים סיפורים מיתולוגיים וטעויות נפוצות שהשתרשו פה, כנראה בגלל הניכוס התרבותי של המאכל על ידי היהודים. למשל — חומוס לעולם לא טוחנים כשהוא חם. ההזיה על חומוס חמים ישר מהמכתש מקורה כנראה ביוצאי רומניה, בולגריה ופולניה. חומוס שטוחנים חם הוא מצע נוח לקוליפורמים וטעמו משתנה תוך זמן קצר בגלל התפרקות הטחינה."
אתם ידעתם את זה? אני תמיד חשבתי שחייבים לטחון את החומוס בעודו חם!
אני מאד אוהבת חומוס. רק שלא יוסיפו לו כמון או שום (שאני מאד אוהבת בנפרד, רק לא בחומוס)
בעקבות הכתבה שוטטתי רבות ברשת בחיפוש אחר ספר הבישול בערבית Kanz al-Fawaid fi tanwi al-mawaid ומצאתי הרבה בלוגי-בישול שמתמחים בהיסטוריה של הבישול, או שמנסים בכל פוסט לבשל משהו מספרי בישול ישנים. אוכל והיסטוריה, שני דברים שאני מאד אוהבת!
יש בהארץ כתבה על המאכל הטעים-טעים הזה.
נפתח בציטוט מספר בישול בערבית מהמאה ה-13 עם מתכון לחומוס שכולל ג'ינג'ר וקינמון!
"בשל את גרגירי החומוס במים ורסק אותם במכתש עד למחית. העבר את המחית דרך נפה לחיטה, אלא אם כן המחית דקה דיה ואז השלב הזה אינו הכרחי. ערבב עם חומץ יין, לימונים כבושים וקינמון, פלפל, ג'ינג'ר, פטרוזיליה מאיכות משובחת, נענע ופיגם שכולם נקצצו והונחו על פני צלחת ההגשה. לבסוף, מזוג מעל התערובת מידה נדיבה של שמן מאיכות טובה" (מתכון מחית חומוס עם קינמון וג'ינג'ר, מתוך קובץ מתכונים שפורסם במאה ה–13 באזור סוריה־מצרים*)"
אני מאד הופתעתי לקרוא את הקריאה:
" להזים סיפורים מיתולוגיים וטעויות נפוצות שהשתרשו פה, כנראה בגלל הניכוס התרבותי של המאכל על ידי היהודים. למשל — חומוס לעולם לא טוחנים כשהוא חם. ההזיה על חומוס חמים ישר מהמכתש מקורה כנראה ביוצאי רומניה, בולגריה ופולניה. חומוס שטוחנים חם הוא מצע נוח לקוליפורמים וטעמו משתנה תוך זמן קצר בגלל התפרקות הטחינה."
אתם ידעתם את זה? אני תמיד חשבתי שחייבים לטחון את החומוס בעודו חם!
אני מאד אוהבת חומוס. רק שלא יוסיפו לו כמון או שום (שאני מאד אוהבת בנפרד, רק לא בחומוס)
בעקבות הכתבה שוטטתי רבות ברשת בחיפוש אחר ספר הבישול בערבית Kanz al-Fawaid fi tanwi al-mawaid ומצאתי הרבה בלוגי-בישול שמתמחים בהיסטוריה של הבישול, או שמנסים בכל פוסט לבשל משהו מספרי בישול ישנים. אוכל והיסטוריה, שני דברים שאני מאד אוהבת!