האם יש מניעה יום אחרי יום

PhoenixSuns

New member
האם יש מניעה יום אחרי יום

לשחות? ואיך לשב עם ימים של שחייה ימים שבהם אני עושה סטים של כפיפות/שכיבות/מתח?

חן M

New member
תלוי בעצימות האימון..

אך אם העצימות היא כזאת שמאפשרת לך להתאמן כל יום ללא מנוחה וללא עומס יסף אז זה אומר שכנראה האימון מאוד קל וכנראה גם לא תראה שיפור כ"כ גדול.... אם האימון היה חזק או אפילו בינוני [קשה לכמת את זה למספר משום שזה אינדבדואלי מאדם לאדם] אתה חייב ימי מנוחה בין אימון לאימון. אתה יכול לבצע תרגילי כח 3 פעמים בשבוע או יום כן יום לא

PhoenixSuns

New member
תודה,

האם 4 פעמים בשבוע שחייה יחד עם יום כן יום לא כפיפות שכיבות ומתח יובילו לשינוי כלשהו?

PhoenixSuns

New member
השינוי שאני רוצה?

הייתי רוצה להתנפח.. אבל אני לא יודע אם אפשר לבקש את זה מכאלה תרגילים... תאמת, לא מרשים לי כרגע חדר כושר/משקולות.. (כי פעם איזה אורטופד אמר שאסור.. \: ואין לי כוח לריב על זה, מעדיף לחכות עוד שנה, אני בן 15 וחצי..) אז מה ההמלצה שלך שאני אעשה בנתיים? כיצד להתאמן? ומה ההשפעות של מה שציינתי בהודעה הקודמת, או אם יש לך הצעות של תרגילים... תודה ויום טוב

חן M

New member
למה האורטופד אסר עליך?../images/Emo4.gif

קודם כל נבהיר משהו אם כבר להתאמן אז עדיף עם מישהו מוסמך ולא לבד... שזהו שיקול מאוד חשוב שאתה יכול להציג בפני הוריך.... הרי כשאתה מתאמן לבד אתה יכול לגרום לעצמך הרבה יותר נזק נאשר עם מישהו מוסמך . מה שציינת קודם? ציינת שחייה שבתור פעילות אירובית זה אחלה דבר... וציינת תרגילים כנגד משקל גוף שהם נוגדים את עיקרון ההדרגתיות משום שבתרגילים כאלה העומס הוא לא הדרגתי ואתה לא מתחיל עם עומס המאפשר לך ללמוד טכניקות ביצוע נכונות. מה שכן זה יכול לעזור מעט אך מגוון האפשרויות שיהיו לך הן מצומצמות עשה לעצמך טובה אם כבר אתה מתאמן אז תתאמן במקום בו ניתן להתחיל לבצע תרגילים באופן הדרגתי ,ןושתיהיה לך בקרה על האימון שלך ויהיה מי שיבנה לך תכניות... לא מקצועי לקבל תכנית/תרגילים דרך אינטרנט ובייחוד לאדם/נער לא מאומן.

PhoenixSuns

New member
צודק..

אבל אין לי כוח להתווכח אם ירשו לי להתאמן לא ירשו לי..כי לא מרשים.. בקשר לתרגילים ביתיים.. איזה אפשר לעשות? ועד כמה הם יחד עם שחייה ישפיעו.. מה שמצחיק הוא שכנראה היום/מחר רושמים אותי לחדר כושר חח.. כעיקרון רושמים אותי לבריכה..אבל זה גם לחדר כושר \: יש לך המלצות מה לעשות? או תוכנית אימונים ביתית נחמדה?

חן M

New member
PhoenixSuns

צר לי באמת לא אוכל לעזור לך ..
תבין שאם אתן לך תרגילים/תכנית אימון דרך אינטרנט מבלי לבדוק אותך ולראות מהם היכולות שלך זה הדבר הכי לא מקצועי שיש... אני בטוח שהרבה אנשים יתקוממו ויאמרו: "מה הוא רוצה זה כולה תרגיל" אך בכדי לבחור תרגיל לאדם צריך המון פרמטרים ומה שעושה את ההבדל זה לאו דוקא התרגיל אלה הצורה האינדבדואלית לך בה אתה מבצע אותו. אתה כבר רשום לחדר כושר אז נסה לבקש מהוריך אישור להתאמן שם. יום טוב

PhoenixSuns

New member
תודה...אני מתכוון

לתרגילים כמו שכיבות כפיפות מתח... לא משהו בומבסטי..עם משקלים.. אלא דברים כנגד משקל הגוף..

חן M

New member
וכתבתי לך כבר ש...

תרגילים אלו הם עצימים למתחיל... בגלל שהם כנגד משקל גוף אז העומס בהם הוא גדול ואז אינך מממש את עיקרון ההדרגתיות.

PhoenixSuns

New member
טוב תודה..

אז כנראה שבנתיים אין לי מה לעשות \: בכל מקרה נראה לי שאני אעשה תרגילים שכיבות.. שממלא עושים בשיעורי ספורט ונגיד שאני עושה כאלה.. איך עדיף לשלבם עם שחייה? באותו יום? יום אחר כך?

חן M

New member
יש מה לעשות../images/Emo88.gif

פשוט החלטת מראש לוותר... 3-4 בשבוע שחייה ,2-3 בשבוע תרגילי כח. ושוב אתה מחפש שיבנו לך תכנית ואמרתי לך כבר שזה לא יקרה ... מבחינתי השרשור הזה נסגר.. מצטער על הבוטות אבל תפנים את המסר של איך אדם ללא ידע אמור להתאמן .. יום טוב

PhoenixSuns

New member
משהו שאמור לבנות לי מדריך מוסמך?../images/Emo4.gif

אם כן.. אז באמת השרשור נסגר.. תודה

למעלה