האם יש מצב כזה ש.......

yochay10

New member
האם יש מצב כזה ש.......

אני יצאתי לשנת חופש מהקיבוץ שחייתי ותרמתי בו כ 10 שנים יקרות בחיי. אני גרוש שמקים מערכת חדשה מחוץ לקיבוץ. אני אב לשלושה ילדים מקסימים, והנה הגיע הרגע שבו אני מחוייב במזונות. (כשגרתי בקיבוץ וכן גם ילדיי וגרושתי גרים בו לא חוייבתי בדמי מזונות). אני מאוד רוצה לשלם עבור ילדיי , הרי הם ילדיי ולא ילדי הקיבוץ. אבל עוד לא יצאתי לאוויר העולם וכבר אני מחוייב בסכום שאינני יכול להרוויח אותו, הם הקיבוץ כמובן דורשים ממני לחודש : ת ק ר א ו ט ו ב ט ו ב : 0 3 7 9 ש"ח לחודש. האם נראה לכם??????????

לדעתי

ראשית יש קיבוצים שבסדר ויש כאלה שמערימים קשיים. הייתי מספר שנים בקיבוץ.אולי בגלל המצוקה הכספית שלהם הם מחפשים הכנסות. לא ברור לי אם עזבת או חוזר בכל אופן יש את הסיוע המשפטי שיתנו לך עו"ד במידה והנך זכאי.לדעתי הדרישה מוגמת ולא הגיונית.

עלמה 3

New member
נראה לי מופרז בהחלט ../images/Emo12.gif

אני לא מכירה את פרוצדורות הקיבוץ... האם זאת דרישה של הקיבוץ או של גרושתך ? יש כאן משפחות שהם חברי קיבוץ..יתכן ובהמשך ינסו לייעץ לך יותר ממני ? וברוך בואך אילנו ובהצלחה במערכת החדשה והמורכבת שאתה מקים

rolan

New member
שלום קיבוצניק

ברוך בואך
אז ככה... אני מכירה את הקיבוץ ואיך הוא מתנהל זה ממש לא הגיוני... ולפני הכל - שאלה? הקיבוץ שלכם מופרט? אל תתפס לפאניקה, בטוח תמצא הנוסחה הנוחה לכולם. השאר כאן ונעזור לך עוד....

yochay10

New member
היי רולן......קיבוצניק כבר לא !

את הכינוי הזה קיבוצניק אינני מוכן לרשום יותר , זו הייתה תקופה שחלפה ולא עוד. ולגבי הקיבוץ: קיבוץ אורטל ברמה"ג הינו אחרון הקיבוצים שאינו בהפרטה מלאה דהיינו מקבלים תקציב לחודש אבל משלמים על חשמל, טלפון, פלאפון, כבלים, אינטרנט, וניתנת האפשרות אף להחזיק רכב פרטי. הקיבוץ מכיל מספר חברים מצומצם, מגרדים את ה90 חברים, ועיקר הכנסותיו מגיעות מחקלאות פרופר. מטעי תפוחים דובדבנים, נקטרינות, משמש, כרמים ליצור יין, רפת אחת הגדולות במזרח התיכון, גידול פטימים, גידול בקר לבשר, מעט מאוד גידולי שדה, וכמובן צימרים. ההכנסות מאוד גבוהות, כך שהקיבוץ חי ברמת חיים מאוד גבוהה. ומכאן הדרישה לתשלומי מזונות גבוהים. אני מיוצג ע"י עורך דין, וכמובן שדיברתי עם כל מי שמכיר בעניין, אבל אחרי שנים לא מעטות בקיבוץ שבהן תרמתי כמיטב יכולתי, (הייתי מועמד לניהול כלל המשק לפני כשנתיים) אני יוצא לשנת חופש, וזו ברכת הדרך????? אינני מכיר הרבה משפחות עירוניות שמכלכלות את ילדיהם בסכום שכזה לחודש, ובכלל כמה הבן אדם אמור להרוויח כדי להחזיק עצמו ואת מערכתו החדשה בחייו ובנוסף לכל לשלם סכום מזונות ענק שכזה????????? מה דעתכם??????? תודה וגמר חתימה טובה לכולם. יוחאי

היי יוחאי

זה נשמע שהקיבוץ חושב שאתה מפעל..... ממש לא הגיוני הסכום שנקבת ואני בטוחה שרולן בעלת הנסיון תעזור לך להפריח את הרושם שהקיבוץ קיבל עליך...(מפעל ) ברוך הבא

rolan

New member
אמממממ

בתור קיבוצניקית וכאחת ממעצבי מדיניותו אני אומרת לך - מוגזם וחסר היגיון. כבר אמרו לך כאן קודמי, לא הקיבוץ יכול לתבוע את דמי המזונות אלא הילדים באמצעות אמם. אז שיואילו בקיבוץ, להנחות את האם, לפנות באופן מסודר לביה"ד לעניני משפחה ולתבוע בשם ילדיה מזונות. עד אז - אתה לא משלם אגורה!!! ושתדע!!! אין (אבל ממש אין!!!) תשלום מזונות רטרואקטיבי!!! תתחיל לשלם ברגע שתהיה פסיקה מבית המשפט!!! עד אז - נאדה, כלום, גורנשיט!!! וסליחה אם הייתי קצת תוקפנית על הבוקר....

../images/Emo122.gifהסכום הזה אינו הגיוני

הייתי מאד שמחה לקבל אותו אבל בטוחה שאבי ילדי היה פושט רגל. חוץ מזה שבודאי לא היה מאחל לי טוב.

יוחאי יקר, נראה לי סכום בשמיים

אתה זקוק לעורך דין טוב שיוריד את מי שמפיל עליך את התיק הזה, מהגב שלך. זה נשמע לא הגיוני לחלוטין. גם אם כל ילד היה מקבל 2500 ש"ח, עדיין, לא היית מגיע במכפלה של שלוש לסכום הזה. מעבר לזה, הסכום לילד שחי בקיבוץ הוא כמובן נמוך בהרבה מסכום של 2500 ש"ח ולכן, אתה חייב לדבר עם עורך דין טוב ולפתור את העניין. בהצלחה,

מורכב

New member
ברוך הבא לחברתנו ../images/Emo39.gif

אני שמח שהצטרפת אלינו. אז קודם כל לא צריך עורך דין כל כך טוב מאחר והוא יעלה לך יותר מדרישת הקיבוץ. דבר שני אני מבין כי ילדך הם חברי קיבוץ וזה אומר שזכותם הוא להמשיך ולהתגורר שם לדעתי מבחינה משפטית עקב היותם חברי קיבוץ הקיבוץ אינו יכול לדרוש בשם הילדים מזונות מי שיכול לעשות זאת זה הילדים באמצעות אמא שלהם ולגבי הסכום כן ענבר צודקת כל עורך דין מתחיל יוריד אותם מהאולימפוס.

בתור קיבוצניקית

התשובה ברורה: לא. תנסה לברר מה הסכומים המקובלים. גם חצי מזה נראה לי לא הגיוני.

למעלה