האם יש מקום שעובד על הורדת סוכר?

movies

New member
האם יש מקום שעובד על הורדת סוכר?

שלום לכולם שמי נאור,
לפני חודשיים אימא שלי עברה בדיקות דם ונמצא לה סוכר יחסית גבווה בדם "187".
הרופא אמרה לאימא שלי להתחיל לעשות ספורט( מה שהיא עושה היום,"שעה ביום"),"דיקור סיני" והמליצה לה להוריד כמה מאכלים מזיקים.
לצערי חודשיים אחרי שאימא שלי עשתה את כל הדברים שהרופא אמרה לה הסוכר לא רק שלא ירד אלה גם עלה ל 190.
האם יש איזה מקום שעובד באופן אישי/קבוצתי על הורדת הסוכר מהדם?.
אימא שלי צריכה רופא/מאמנת שתהיה איתה ותדחוף אותה לעשות את זה כמו שאני דוחף אותה לעשות ספורט.

mrkorr

New member
בדיקות ספורדיות אינן מדד מספיק. חייבת אנדוקרינולוג + דיאטנית

אבו זקן

New member
מרפאת סוכרת

בכל קופות החולים יש מרפאות סוכרת, ולפי הנתונים שמסרת אמא שלך זכאית לקבל הפניה למרפאה כזאת, או לפחות לרופא שמתמחה בסוכרת (אנדוקרינולוג). אישית אני הייתי בורח על נפשי מאותה רופאה שלא נתנה לאמא שלך תרופה והמליצה לה על דיקור סיני (כדאי גם להתלונן עליה בפני הקופה שלך, שלא תגרום נזקים לחולים אחרים). אגב רמת הסוכר של אמך -בהנחה שאתה מדבר על סוכר בצום -היא לא "יחסית גבוהה", היא גבוהה ממש. אל תזניחו!

movies

New member
לאבו זקן

קודם כל שכחתי לציין שהרופאה נתנה לאימא שלי תרופא לסוכר שעשתה לה רע.לכן היא המליצה לעשות גם דיקור סיני וגם הליכה.
מה עושה בדיוק אנדוקרינולוג?.

אגב לאימא שלי הבעיה היא אני כמעט משוככנע היא בתזונה.
היא פשוט לא אוכלת נכון.למרות שלא אוכלת מתוקים הארי שבמליון דברים אחרים באוכל שלנו יש סוכר
לכן אני זקוק למישהו שיעבוד איתה מקרוב

אבו זקן

New member
אנדוקרינולוג

הוא מומחה לבעיות הורמונים באופן כללי, ולסוכרת באופן ספציפי. לענייני התזונה יש דיאטניות בקופות החולים והן מכירות את הבעייתיות של סוכרת כך שהן תוכלנה לייעץ לאמך ולערוך איתה תפריטים מתאימים (הנסיון האישי שלי עם השרות הזה לא היה משהו - כלומר נפגשתי עם דיאטנית שדיקלמה לי מה שלימדו אותה לפני עשר שנים או יותר, אבל יש בטח גם דיאטניות טובות). אני משער שבאגודה הישראלית לסוכרת יוכלו להפנות אתכם לקבוצת תמיכה (אף פעם לא בדקתי, זה ניחוש).

אני משער שהתרופה המדוברת היא גלוקופז' (ידוע גם בשמות מטפורמין וגלוקומין) שהוא תרופה טובה, ובחלק מהמקרים תופעות הלוואי נעלמות לאחר כמה שבועות, אם מצליחים להחזיק מעמד, ולעתים אפילו תזמון נטילת הגלולה משפיע עליהן, כך שאם הסימפטומים לא היו בלתי נשבלים לגמרי אולי חבל לוותר על התרופה הטובה הזאת - אבל אני בטוח שכל רופא ממוצע יוכל להסביר את זה טוב ממני.

ואני חוזר: לא להזניח!

movies

New member
לא רק שלא מזניח גם נלחצתי...

לא רק שלא מזניח גם נלחצתי אבל למרות הלחץ אני פועל.
מה שמתסכל זה שאתה אומר שהדיאטניות האלה לא משהו ואי אפשר לדעת האם הדיאטנית שהיא תגיע אליה טובה.
גם הדיאטניות שרשמת באגודה הישראלית לסוכרת זה סוג של הימור.

שמע פעם גם לאימא שלי היה כולסטרול שהוא מגרד את הבסדר לאסור בעקבות שינוי שעבר עלי הפסקתי לאכול בשר
ומוצרי חלב ועברתי לטבעונות והכולסטרול של אימא שלי ירד בחצי...עכשיו המחשבות המטרידות שלי הם כיצד להוריד
את הסוכר שלה.

mrkorr

New member
אנשי מקצוע

לפני שאתה פוסל דיאטנית כזו או אחרת כדאי שתנסה.
אל תחשוש ממה שנאמר אלא רק תזכור במקרה ואתה לא שבע רצון.
לדיאטנים/ות רבים יש ניסיון וידע שחופפים לאלו של הרופאים/ות איתם הם עובדים והם בדר"כ זמינים לכל שאלה ובעייה שצצה ביומיום.

לגבי הפסקה השניה- מה????
או שתתקן את התחביר או שתנסה להסביר איך הטבעונות שלך הורידה חצי מהכולסטרול של אמך.
(ואם זה עובד אולי כדאי שתתחיל להזריק לעצמך אינסולין כדי לאזן את אמך
)

ladybug4NLP

Active member
דיקור מוריד סוכר?

אתמול עברתי את המפגש ה-13 במכבי טבעי
דווקא ב-4 הימים האחרונים הסוכר שלי זינק.
אני מניחה שזה סוג של לחץ לא מודע - מכל מקום לרדצ הסוכר לא יד לשום מקום.

עלול להיות שזריקות וולטרן מגבירות את הערכים

הגיע הזמן שאמא שלך תגיע למרפאת סוכרת. חייבת הפניה ...

שם היא תפגוש אנדוקרינולוג, שכנראה לא יתן לה טיפול סיני, דיאטנית בכירה, וכל מה שצריך.
יפה שעה אחת קודם..

movies

New member
הנרי

היי הנרי תודה על התשובה שלך.
מצאתי באינטרנט מישהי מומחית לסכרת ותזונה מקווה שהיא תוכל לעזור לאימא.
השאלה לגבי תזונאית של קופת חולים עד כמה היא יכול לעזור באמת ועד כמה היא טובה.

במרפאות הסוכרת בדרך כלל יש דיאטנית בכירה

כתבת: "מצאתי באינטרנט מישהי מומחית לסכרת ותזונה"
באינטרנט יש מומחים לכל תחום, לאחרונה יש אפילו מומחים לגילוי והשמדת מנהרות.

כמו שכבר כתבתי לך, אימך צריכה אנדוקרינולוג של הקופה, איתו עובדת דיאטנית בכירה.
לאנדוקרינולוג צריך הפניה מרופא המשפחה, תדאגי לקבל, ויפה שעה אחת קודם.

למעלה