האם יש משהו שיוכל להבטיח לי בטן שטוחה?

student122

New member
האם יש משהו שיוכל להבטיח לי בטן שטוחה?

תמיד הייתה לי בטן שטוחה, אבל בשנה-שנתיים האחרונות נהייתה לי קצת "בטן" שלא יורדת. פעם היא הייתה נורא שטוחה ואם במשך יום-יומיים הייתי אוכלת מעט היא מיד הייתה יורדת. היום יש ימים שאני אוכלת מעט מאוד קלוריות (בגלל סדר יום לחוץ) והבטן עדיין שם! אני מרגישה שגם כשאני אוכלת מעט במשך שבוע אני נשארת על אותו משקל ואותו נפח. ה-BMI שלי הוא 19.6, אני בת 24 ולא פעילה כלל. האם אפשר שתחזור להיות לי בטן יפה ושטוחה ע"י תרגילים פשוטים יחסית? (מודה שאין לי סבלנות לאימוני כושר מפרכים...
) אשמח לעצות מועילות. תודה!!

johnniewalker20

New member
להבטיח תמיד אפשר

לקיים זה קצת יותר קשה... אין שום תרגיל בגלקסיה שיכול "להשטיח" את הבטן , כיוון שמה שאת רוצה "להשטיח" היא בעצם רקמת שומן שנמצאת מעל לרקמת השריר.תרגילים (אני מניח שהכוונה לתרגילי כוח ו"עיצוב") משפיעים בעיקר על רקמת השריר. על מנת "להשטיח" את הבטן את צריכה לרדת באחוזי השומן בכל הגוף (לא ניתן להוריד שומן באיזורים נקודתיים). ירידה באחוזי שומן נעשית ע"י יצירת מאזן קלורי שלילי. כלומר, להוציא יותר קלוריות ממה שאת מכניסה. חשוב מאוד שהגרעון לא יהיה חריף מדי , כיוון שאז חילוף החומרים שלך מואט ועלולים להיווצר חוסרים תזונתיים. על פניו נראה כי ה b.m.i שלך תקין , ואפילו מתחת לממוצע. את מציינת שיש ימים שאת אוכלת מעט מאוד קלוריות .לדעתי ,שם טמונה הבעיה שלך. את צריכה לאכול בצורה מסודרת ומאוזנת על מנת להימנע מחוסרים תזונתיים וירידה בחילוף החומרים. רעיון טוב יהיה פגישה עם תזונאית והרכבת תפריט אישי. מטרת הפעילות גופנית (האירובית והאנ-אירובית) הוא לעזור לך להגביר את ההוצאה הקלורית, לחזק ולשמר את מסת השרירים, לשפר את הכושר ולשמור על בריאות הכללית. בהצלחה.

למעלה