האם יש משמעות למנח האופניים (מדריכי גבעתיים>>

רוני75

New member
האם יש משמעות למנח האופניים (מדריכי גבעתיים>>

הי, בעקבות שיחה שהיתה אחרי אימון בגבעתיים... (אני פונה דוקא למדריכי גבעתיים בגלל הידע שלהם באופניים הספציפיות שיש שם) אני כבר כמעט 3 שנים מדוושת על אופניים שמכוונות באותה צורה שבוע שעבר אחת המתאמנות לידי, שאני מכירה כמתאמנת רצינית וותיקה העירה לי שאני יושבת נמוך מדי לגובה שלי ושזה מקצר את השריר של הרגל (או משהו כזה...) ושאם אני אעלה את הכיסא גם רמת העבודה שלי תעלה) עכשיו, עד היום הרגשתי מאוד נוח על המושב עם הכיוונון הקיים אבל כן אשמח להעלות לעצמי את דרגת הקושי- השאלה אם זה נכון בכלל מה שהיא אמרה? אני רק ארשום לידע כללי איך אני יושבת היום.. אני 170 ס"מ בידיים- גובה 4 גובה כיסא- G מרחק- 4.5 תודה

לדעתי וידיעתי

ישיבה על מושב נמוך מדי מביאה לכפיפת יתר של הברך ובהחלט פוטנציאל לכאבים בחלק הקדמי של הרגל ולשחיקה בפיקות. אני חושב שגובה G נמוך מדי בשבילך. אני באופן אישי עם ה-1.77 שלי יושב על J.

להערכתי

את יושבת נמוך מידי ובעיקר רחוק מידי אבל זה די מגוחך לקבוע את זה בלי לראות אותך על האופניים תבואי למדידה מעבר לכך אני חושב שמה שמייקי רשם הוא זו הבעיה המרכזית בישיבה נמוכה ולא קיצרו שריר (???) כמו כן באמת מגיעים לתפוקה יותר גבוהה במנח נכון (אבל זה משהו שפחות מענין רוכב סטודיו שמה אכפת לו לבזבז עוד אנרגיה...)

היי רוני 75 ../images/Emo140.gif

מצטרפת למה שמייקי כתב ומוסיפה... אני 170 ויושבת על H... לדעתי את יושבת נמוך מדי... אולם, יש מקרים בהם פלג גוף תחתון מתחלק אחרת (רגליים ארוכות/קצרות) ולכן לפעמים גובה הכסא דיי גבולי
בכל מקרה מה שחשוב זה לשבת כך שהברך לא ננעלת (מתיישרת עד הסוף) ומנגד, לא כפופה מדי. מקווה שעזרתי... כמובן שבמידה ואת מתאמנת בגבעתיים את מוזמנת כמו שאסף רשם לבוא "למדידות"

lurking

New member
לא מדריכה אבל גם מתאמנת בגבעתיים,

ואוסיף לסטטיסטיקה - אני 1.71 ויושבת בגובה I.

ennicka

New member
הרגתם אותי...

גם מתאמנת בגבעתיים אבל לא רק שלא מצליחה להזכר מה גובה הכיסא שלי..אלא גם שכל שעור אני מנסה להזכר בזה מחדש.... אולי אחרי השרשור הזה, באימון הבא אזכור
הדבר היחיד שאני מתגעגעת אליו בספינבייק זה האופניים שהיה בהם כיוון רציף ולא ב"תחנות" כמו בכל שאר העולם. אלו היו ימים...אפשר לכוון כידון קדימה אחורה...כיסא באופן רציף....לא מבינה איך האופניים האלו לא תפסו

אני דווקא מבין

וואי וואי איך שנאתי את האופניים האלו :) אומנם ענין הרצף נחמד (וגם אפשרות כיוון הכידון קדימה ואחורה) אבל הכל היה נתקע שם והיה צריך לעבוד עם מוט/פטיש כדי לפתוח את הברזים. מבחינתי כמדריך זה היה פשוט סיוט. האחיזה בכידון הכי מעצבנת שיש בעולם גם גלגל תנופה לא משהו. אני חושב שזו הסיבה שהם לא תפסו אבל אולי זה פשוט היה שיווק גרוע...

ennicka

New member
יודע מה?

נגיד שגלגל תנופה לא משהו וקשה לפתוח את הברזים (לי דווקא היה קל
) אז שיקום מישהו ויבנה שילוב של הגלגל הטוב יותר ואחיזת הכידון הטובה יותר אבל כיוון רציף הרי מעצם זה שספינינג מדמה יותר כביש משטח, הוא אמור להיות יותר מדויק גם במידה אולי אני מתפרצת לדלת פתוחה ובכלל בעולם יש את האופניים שתארתי עכשיו ופשוט זה לא תפס טוב בארץ, לא יודעת...רק יודעת שאם במכון אחד היו אופניים כאלה לעומת מכון אחר עם האופניים הקיימים היום, זה בהחלט היה שיקול משמעותי עבורי להחליט על המכון (מיד אחרי מראה המדריכים
)

יכול להיות שיש סוג של קושי מכני

ליצור משהו שהוא רציף + מחזיק משקל + מאפשר סגירות נוחות ובטוחות אבל בבקשה, הרימי את הכפפה והרציתי את התהליך. אני מסכים שיש עדיין אפשרות לפרצית דרך :)

Tami661

New member
וואייי... יש כאן סטטיסטיקה ואני לא יודעת?../images/Emo12.gif

גמני רוצה... אני (אחרי שהגרביטציה אמרה את דברה
) 1.68 מ' ויושבת על I ולפני שה-1.71 שיושבת על I תמהר להגביה את הכסא שלה... יש לזכור פרט קטן ובכלל לא שולי: יש משמעות גם לאורך הרגליים ביחס לגוף (בעלי יותר גבוה ממני בכמה סנטימטרים טובים אבל הרגליים שלי... מה לעשות? יותר ארוכות משלו
)

Cookie11

New member
אז אצלנו עדיין יש מהאופניים הישנות שתיארתם

שבו ניתן להזיז את הכידון קדימה ואחורה וגובה המושב באופן רציף.. אכן לא בדיוק הכי נוח להתעסק עם הברזים השאלה הבאה בטח תהיה איפה זה - גרייט שייפ כפר סבא. לצערי לא בדיוק המיכשור הכי חדיש, אבל מדריכי ספינינג מקצועיים וטובים (שירלי גולדשטיין, רחלי וכו')

vanilla maple

New member
וואי איך את

מזכירה לי נשכחות, שירלי גולדשטיין מעולה, איך אני מתגעגעת לשיעורים שלה

S h i r 3 4

New member
אצלינו בהולמס אשדוד יש את הסטאר טראק האלה

כמו שהיו בספין בייק אופנים מצויינות. גם אני לא אהבתי בהתחלה אבל עכשיו אני נהנית מהכוון המדוייק שלהם. האופנים היחידים שבגובה שלי (מטר שישים וקצת) אני יכולה לשים את הכידון בגובה נמוך מהכסא. וגם אפשר לכוון את הכידון ולא רק את הכסא. אם מתיחסים אלהם בהבנה אין שום בעיה לפתוח את ההברגות ולכוון את האופנים. כל מתאמן שפונה אלי מקבל מדידה מדויקת בהתאם לאורך הרגלים שלו :) אגב באופנים של גבעתים אני משהו בין G לH וזה מרגיז מאוד..אני מתלבטת כל פעם בין כאבים במקום רגיש ובין לחץ בברך..

כמה שאהבתי את ../images/Emo234.gif הסטאר טרק

וכמה שהיה קשה לי להתרגל לאופני ספיינר וכמה שקיללתי....

רוני75

New member
תודה לכולכם!

אני אתחיל קצת לשחק עם המרחקים והכיוונונים לנוסת למצוא משהו שמתאים לי אולי יותר. אסף וספינינגית- אני דווקא לא ממש מגיעה לשיעורים שלכם (לא משהו אישי, רק ענין של חוסר יכולת להגיע לשעות שלכם..) אבל אני מדי פעם אצל המאמן השלישי שכותב פה מדי פעם אז אולי אני אבדוק איתו. תודה!!!

רוןר9

New member
מנח בסיסי

היי רוני75 אתן לך את הנתונים הבסיסיים שאני מנחה מתאמנים חדשים . לפני הכיוון- עמדת המתאמנ/ת מקביל לאופנים כפות רגליים במנח ישר על הריצפה, (הפנים מול הכידון / מול עמדת המדריך). גובה כיסא - גובה רכס עצם האגן .(CRISTA ILIAC) גובה כידון - קשת צלעות תחתונה @ (*מתאמנים חדשים / סובלים מכאבי גב / נשים בהריון- ממליץ גובה מקסימלי ). מרחק כיסא-כידון - זרוע אמה ב זווית של '90 ן_ האצבע השלישית היא הארוכה ביותר בכף היד- למקם המרפק בקצה כיסא , להביא את כף היד במנח השמור של הזווית לקצה הכידון עד למגע של האצבע הארוכה בקצה הכידון.שם לקבע המרחק. זה המנח הבסיסי שממנו אפשר לשפר כמובן. אין לנעול ברכיים כשגפה תחתונה ביישור "מלא" של דיווש. (הספרות ממליצה על זווית של '175). והכי חשוב להיות קשוב לגוף אם לא נוח או כואב לשנות יש להתאים האופניים למתאמן/ת ולא המתאמן/ת צרכים להתאים עצמם לאופניים. אם לא ברור אשמח להסביר ואם את רוצה תגיע לאימון שלי בהולמס ירקון תאמי איתי כ 15-20 דקות לפני תחילת השעור. בהצלחה רון9

chosenspin

New member
1.65 - I

תמיד אומרת אבל שזה לא מדע מדוייק... 26 יום למנייאק

רוןר9

New member
צודקת ולכן רשמתי "בסיסי"

היי chosenspin זה הבסיס (הדגשתי זאת) ומכאן בה מקצה השיפורים לכל אחד/ת אינדיבדואלית. יום נפלא רון

שנים דיוושתי על I אבל בשנה האחרונה

העלתי מספר, זה מתאים לי יותר בתנוחה ומרגיש לי תנועה רציפה ועוצמתית יותר. אני 1.73

למעלה