כשזה נוגע לתזונה יש אנשים שיגידו לך שממש חובה להמנע ממשהו מסויים, אנשים אחרים שיגידו לך שהוא חיוני לתזונה, ועוד אנשים שיגידו שהוא לא במיוחד מועיל לסביבה (ואולי אפילו טיפה מזיק), אבל אפשר בהחלט לאכול ממנו במתינות.
נאמר, קראתי שחלבונים וסיבים תזונתיים גורמים לדילול בסידן, ולעומת זאת ויטמין C מסייע לספיגתו, מכך אני מסיק שישנם מאכלים אשר 'באים טוב' ביחד, ולעומת זאת כאלה שלא ? והרי רוצים לקבל הכל מהכל, אז מה עושים ?
אני לא אשת מקצוע בתחום.. אבל אבטיח, למשל, מומלץ לאכול בנפרד מכל אוכל אחר, במרחק של שעה לפניו ושעה אחריו. זו רק דוגמא. אם בפירות עסקינן, אז לפירות יש דרגות חומציות שונות,שכדאי להתחשב בהן כשעושים שילובים, אחרת נוצרת הרגשה לא טובה בבטן וישנו קושי בעיכול. יש המון מידע ברשת, מצרפת משהו שדגתי עכשיו, לדוגמא.
זה נושא מאוד רחב.. אבל פתאום נזכרתי בעוד משהו - תזונה עשירה בחלבונים (מהחי, בעיקר) עשויה להפריע לספיגה של סידן בגוף (באופן אבסורדי, למרות הפרסומות המדברות על סידן במוצרי חלב, למשל). לעומת זאת, ישנם מזונות שמעודדים ספיגת סידן. מצרפת קישור לדוגמא - מאמר של ורד לב, נטורופתית, על סידן. יש לה סדרת מאמרים על נושאי תזונה, אפשר להגיע אליהם דרך הקישור, ויש בהם מידע עשיר ואמין.
ידוע לך על ההשפעה של אכילת פירות בשעות הבוקר ? כתוב על כך במספר רב של מקומות כדרך לאפשר למערכת העיכול המשכיות של סילוק רעלים אשר מופרשים בזמן השינה ובנוסף לכך העשרה של הגוף באנזימים. האין אכילה רבה של פירות (על מנת לספק שובע) תגרום למנת-יתר של סוכרים פשוטים ?