האם יש סושייה לא כשרה בירושלים ?

Ccyclist

Well-known member
האם יש סושייה לא כשרה בירושלים ?

כצמחוני מגוון המאכלים שאני יכול לאכול בסושייה בחו"ל מצטמצם לחצי בסושייה ישראלית כשרה כי הם לא מוכנים להשתמש בגבינה לבנה. אני מחפש סושייה לא כשרה בירושלים ועדיף מהסוג שיש להן רוטב סויה ללא גלוטן.
&nbsp
אין לי מושג איזה טעם אמור להיות ל"גבינות" טבעוניות כפי שוצע לי פעם בג'אפוניקה (שירות איום, אפילו לא נתנו לי לטעום את התחליף הזה כדי שאוכל להחליט) ואין לי כוונה לעולל את זה לעצמי. אני מבין שמסעדות כשרות יעדיפו את הצד הבשרי כי זה יקר יותר. כמו כן אין לי עניין בסושייה טבעונית ללא גבינה וללא טאמאגו.
 

החתולית

New member
לא אכלתי מעולם סושי עם גבינה לבנה או סושי עם בשר

ואני מודה שאני לא מבינה מה הקשר בין סושי לגבינה לבנה או בשר.

בכל מקרה, בחיפוש פשוט בגוגל מצאתי שהסושיה ברח' הלל אינה כשרה. לא מכירה את המקום ואיני יודעת איזה סושי יש שם.
 

Ccyclist

Well-known member
אכלתי סושי ב 9 מדינות על 3 יבשות ורק בארץ אין גבינת שמנת.

מצאתי את הסושייה בהלל בגוגל כמה דקות לפני שקראתי את תגובתך אבל תודה. גיגול "סושי גבינת שמנת ירושלים" מביא תוצאות חלקיות ולעיתים כתוב גבינה אבל הלינק מוביל לסושי כשר.
&nbsp
לכל מקום יש איזה טוויסט משלו לסושי, בספרד למשל מאד נפוץ שיש סושיות ללא טאמאגו (או גבינה), בצרפת יש רוטב סיוה מתוק במקביל לרוטב הסויה הרגיל, אז הקטע שבישראל אין גבינת שמנת זה מטעמי כשרות זה התאמה מקומית אחת מני רבות, כנ"ל העובדה שיש בישראל סושיות טבעוניות.
&nbsp
מאקי אבוקדו וגבינת שמנת זה א"ב של סושי, כנ"ל רולים של סאלמון וגבינת שמנת.
&nbsp
הקטע עם הבשר הוא שברגע שהמסעדה כשרה בוחרת להגיש איזה סאשימי בשרי היא לא יכולה להחזיק גבינה באותו המטבח. אני מבין את הבחירה הזו אבל זה מגביל את מה שאפשר להציע לי כצמחוני.
 
אכלת סושי עם גבינה לבנה ביפן?

מעולם לא נתקלתי בסושי עם גבינה, אולי בגלל שאני הולכת רק לסושיות ביפן, או של יפנים בארצות אחרות.
השילוב נשמע לי מוזר.
 

החתולית

New member
המצאה אמריקנית

אכלתי במסעדות של יפנים בקנדה ובאנגליה (לא הייתי עדיין ביפן, לצערי הרב מאד), ומנות כאלה לא הופיעו בתפריטים.
&nbsp
אולי גם פסיונטע תפציע ותספר לנו מה היא זוכרת מיפן.
 

Ccyclist

Well-known member
שילוב סטנדרטי לחלוטין. אני מודע שסאלמון זו מערביצזיה.

באשר לזהות האתנית של מפעילי מסעדות סושי - נדיר שיפאנים יבזבזו את זמנם בעבודה במסעדות (למרות שזה קורה מדי פעם) יפאן היא מדינה עשירה ואזרחיה בחו"ל עוסקים במגוון מקצועות חופשיים. רוב מסעדות הסושי שהייתי בהן מחזיקות צוות פיליפיני או סיני שעבורו הגיוני להגר למערב על מנת לעבוד במסעדה.
&nbsp
אני אמנם צמחוני ולא אוכל דגים אבל השילוב סאלמון וגבינה לבנה נמצא על כל תפריט סושי שאי פעם הייתי בו.
&nbsp
מאקי גבינה לבנה הוא די סטנדרטי (רק במסעדות ספרדיות ללא טאמאגו וביו סושי הבריטית שהורידה את זה מהתפריט לפני שנתיים אין אופציה כזו), מאקי גבינה ואבוקדו די סטנדרטי אבל פחות נפוץ. משום שהגבינה הלבנה ( או כשממתגים אותה ואומרים במפורש פילדלפיה ) היא מרכיב סטנדרטי אפשר לבקש בדרך כלל קומבינציות לא סטנדרטיות וכך יש בתמונות את האבוקדו ריינבו עם ליבת אבוקדו וגבינה מרשת ספרדית שכל האבוקדו ריינבו בתפריט מכילים דגים. המאקי הקטנים הם מהתפריט הסטנדרטי.
&nbsp
&nbsp
גם בסושייה ברחוב הלל יש גבינת שמנת, אבל היא מוזכרת מפורשות רק ברשימת המרכיבים והתוספות. נראה שתופעת רשימת המרכיבים המלאה פסחה עליהם כי המרכיב אינו מצויין באף מנה על אף שהוא נמצא במסעדה.
&nbsp
&nbsp



 

החתולית

New member
למיטב בדיקתי זו המצאה אמריקנית

היות שגבינת שמנת אינה חומר גלם מסורתי במטבח היפני.
&nbsp
הטוענת לכתר המצאת הפילדלפיה רול היא בעלת המסעדה Tokio HeadHouse בפילדלפיה. לדבריה היא המציאה את הרול בשנות ה- 80 בהשראת ארוחת בוקר יהודית שכללה בייגל, סלמון מעושן וגבינת שמנת.
&nbsp
&nbsp
 

Ccyclist

Well-known member
ועדיין זה סטנדרטי ב 8 מ 9 המדינות והטריטוריות בהן אכלתי סושי

מורישס, בריטניה, ספרד, מלטה, איטליה, צרפת, גרנזי, ג'רזי. ישראל היא התשיעית והיוצאת מן הכלל וגם אז הציעו לי תחליף גבינה טבעוני באחת משלושת הסושיות הכשרות שאכלתי בהן. בחצי מהמדינות שמניתי ברשימה עם הגבינה אכלתי במספר סושיות שונות, באחרות מדובר בחופשה אחת וסושייה אחת כי צריך לגוון.
&nbsp
סטנדרטי לחלוטין. אני מבין למה זה לא נפוץ בארץ אבל משם ועד להגיד שאני ממציא דברים שלא היו מעולם זה מגוכח. גגלו Cream cheese sushi ותגלו מגוון שלם של רולים ומאקים שמשתמשים במרכיב הזה שמתכתב מצויין עם הטעמים והמרקמים של הסושי.
 

YosMan1

New member
במסעדות שהייתי ביפן אין חיה כזו, הם מאד מאד לא גמישים במה

אפשר לשים בסושי ומה לא. עניין של מסורת ארוכה.
בשאר העולם כל אחד שם מה שבא לו וממש אין כללים ככה שזה פרוץ לחלוטין.
פעם ראשונה שראיתי גבינה בסושי זה היה במסעדת קיוטו בהרצליה ולמען האמת הייתי קצת בהלם, אבל מאז כבר ראיתי גם דברים יותר מוזרים בסושי.
 

החתולית

New member
אתה צודק, רול נפוץ במסעדות לא יפניות

לא טענו שהמצאת רול, ואפילו ציינתי מי טוענת שהמציאה אותו בארצות הברית.
&nbsp
ביפן ובמסעדות בבעלות יפנית, אין רולים כאלה.
 
דווקא סלמון יש בכל סושיה יפנית שמכבדת את עצמה.

סלמון טרי, כמובן.
 

אספרסו2

New member
יבזבזו את זמנם?

אתה באמת לא מכיר את העם הזה.הם נותנים הרבה כבוד למסורת הקולינרית שלהם וזה הדבר האחרון שאפשר להגיד לגביהם.
לרוב הם אפילו שוקדים לבדם על הכנת הסושי ולא מאצילים סמכויות על צוות שאינו כשיר למלאכה בסטנדרטים שלהם.
אנו גרים באיזור בגרמניה שבו המקומות הנחשבים לסושי הם יפנים לחלוטין.
 
למעלה