האם יש סיכוי לביטול הסמסטר בעקבות השביתה?

שוקונט

New member
האם יש סיכוי לביטול הסמסטר בעקבות השביתה?

ומהן ההשלכות לגבי הסטודנטים? תודה.

lironk25

New member
בארץ היום נרשם כי רוב הסיכוים שיבטלו את חופשת

הסמסטר ולא את הסמסטר עצמו.

ביטול סמסטר כרוך בלהחזיר מאות אלפי שקלים

גם לסטודנטים וגם נזק כלכלי עצום למערכת מה שיקרה זה שלא תהיה חופשת סמסטר או שיאריכו את סמסטר א וב בהתאמה וחוץ מזה, יש קורסים שכן נלמדים , אז אי אפשר לבטל את הכל, מה גם ש"עובר" הוא לא ממש אופציה

amitk80

New member
בהמשך למה שנאמר פה

אני די מסכים על הדברים של דאינריז פרי סער. הסמסטר לא יבוטל מעוד שתי סיבות מרכזית: 1. בסמסטר א' יש הרבה מאד קורסים שהם קדמים לקורסים בסמסטר ב' ואם מבטלים את הסמסטר אז מן הסתם הקורסים של סמסטר ב' ידחו. 2. אם מבטלים את הסמסטר אז זה אומר שסמסטר ב' הופך להיות סמסטר א' ואז מה שקורה שבסוף השנה סטודנטים של שנה שלישית לא יכולים לצאת לשוק העבודה וסטודנטים חדשים של שנה הבאה לא יכולים להכנס לאוניברסיטה (סטודנטים של שנה שלישית יוצאים ומפנים מקום לסטודנטים חדשים של שנה הבאה) ולכן יווצר עומס אדיר על הכיתות. גם ככה יש היום עומס בכיתות אז המצב רק יוחמר. גם בטכניון משמיעים איומים דומים. הסמסטר לא יבוטל וזה רק אמצעי לחץ על המרצים והממשלה לסיים את השביתה. אני חושב שהסטודנטים חייבים להתאגד ביחד עם המרצים והמורים ולצאת למאבק חברתי מאוחד על החינוך שמדרדר בארץ כי זה משהו משותף לכל הצדדים שנאבקים. אם כולם יאבקו ביחד אפשר יהיה להשיג יותר מאשר כל אחד משיג לבד. באותה נימה ביום שני ושלישי הבא יתקיים אירוע של סטודנטים למען צדק חברתי בדשא. אחד הנושאים שידונו פה הוא החינוך בארץ. אם אני לא טועה אז יהיה על זה דיון והרצאה ביום שני ב 11:45. ממש חשוב להגיע...

נסיון העבר...

את שנה א' שלי באוניברסיטה התחלתי באיחור לאחר השביתה הגדולה של 1998. אם אני זוכרת נכון השביתה נמשכה כמעט חודשיים. היו המון אייומיים על ביטולי סימסטר וביטולי שנה שלמה. בסוף קיצרו את סימסטר א' וסימסטר ב'. האריכו את תקופת הלימודים. ולא השתנה כלום....

למעלה