האם יש סיכוי שנקבה בהריון תמות

boa constrictor

New member
האם יש סיכוי שנקבה בהריון תמות

שמעתי על סיפורים בהם נקבה שהשריצה מתה לאחר ההשרצה מכל מיני סיבות שאחת מהן היא שפשוט היא לא "עמדה" בהשרצה לא היה לה את האנרגיה בגלל שכל ההריון היא לא אוכלת וממש מרזה ומאבדת מהכוח שלה. מה הסיכוי שדבר כזה יקרה? והאם יש דרך למנוע את זה ? זה ממש מפחיד לאבד בואה בת 5 אחרי שגידלת אותה וטיפחת אותה ורק בגלל שהיא נכנסה להריון שתמות.

woma

New member
גם בואה היא בעל חיים

בהחלט יכול לקרות שנקבת בואה (כמו כל נקבה של בעל חיים אחר כולל אדם) תמות במהלך השרצה, הדבר אינו כ"כ נפוץ אבל יכול לקרות ממגוון סיבות. אחת הדרכים לצמצם את התופעה (ביחוד אם מדובר על חוסר באנרגיה ) היא להאכיל היטב את הבואה לפני תקופת הזיווג וגם לאחריה (אם הנחשה מוכנה לאכול - ולא כולן מסכימות תמיד).

naja

New member
סיכוי קטן.

אין סיבה ספציפית שבואה בריאה תמות בהשרצה, למרות שתמיד קיים איזה סיכוי קטן (כמו בכל לידה) . את הסיבה של מוות מחוסר אנרגיה לאחר ההשרצה אפשר למנוע בדרך פשוטה מאוד-לא לזווג נחשה שלא מוכנה לכך פיזית. ז"א שאם הנחשה קטנה מידיי באורך ובמשקל ויש האומרים שגם בגיל, פשוט אסור להרבות אותה! ולגבי מה ש-woma כתב לגבי האכלה-אני ממש לא מסכים איתו. רוב המגדלים לא מאכילים את הבואות שלהם בזמן ההריון, במיוחד לא בחודשיים האחרונים וגם לפני כן אם מאכילים אז בתדירות מאוד נמוכה ובטרף קטן, מאחר וההאכלה של בואה בהריון עשויה לגרום להשרצה מוקדמת של נחשים לא מפותחים שלא ישרדו. בגדול-אין לך שום סיבה לדאוג. לפי התמונה הנחשה שלך נראית כמו אחת שיכולה להסתדר עם הריון.

woma

New member
סייגים למה שנכתב

ראשית, אני מסכים עם naja בקשר להאכלה בסוף ההריון (סביר גם שהנחשה לא תרצה. הארוחות צריכות להיות קטנות זה נכון ולמיטב ידיעתי (ולא מנסיון שלי) אין בעיה לתת בחודש הראשון ארוחות קטנות ואני מכיר כאלה שעושים את זה (לא בארץ)

למעלה