האם יש סיכוי שנראה ויקס 20

KobeRider

New member
האם יש סיכוי שנראה ויקס 20

לראשונה מזה חצי שנה?

bogii

New member
כן למה לא? ויקס זה גרף של מטורללים בעיקר של אנשי פניקה

אז כשיש פניקה הכל אפשרי
אנחנו רק צריכים ללמוד לגזור את הקופונים בפניקה

אותי מעניין כמה פיתוליות וג'ננה יעשו לי בתיק עד
שהגרף המיוחל יגיע סוף סוף לחי תלפים בדאון גונס

ההזדקרות היומית הזו מזכירה לי אדם במדבר
שפתאום מגלה עלמה צעירה יפת מראה עם חיטובים מרהיבים

אחרת אין לי שום הסבר טכני להתנהלות הזו

יעקב ו

New member
מה הויקס מודד?

לכאורה VOLATILITY.
אבל נראה לי שהוא בעיקר נותן חשיפה הפוכה לשוק. כלומר - השוק עולה אז ויקס יורד, ולהפך.
&nbsp
האם זה נכון?
&nbsp
אפשר לקחת את המדד ולמדוד באמת את ה- VOLATILITY למשל ע"י סטיית תקן של מדידות יומיות.

קרלטון

New member
אבל לא ממש חשיפה הפוכה לשוק

כלומר, אם תרצה להיות שורט על הויקס (דרך איזשהו מכשיר שקשור אליו) לעומת להיות לונג על השוק, לאורך זמן תקבל תוצאות שונות לגמרי.

יעקב ו

New member
כלומר

לפי מה ששלחת (תודה) לויקס קורלציה חזקה (הפוכה) לשוק.
זאת אומרת שאם מישהו רוצה למדוד באמת VOLATILITY הוא יכול לעשות את זה ישירות מחישוב על ה S&P.
כך שלמשל תמחור אופציות שרוצה לדעת VOLATILITY מוטב שיסתכל עליה ישירות ולא על ויקס.
&nbsp
הגיוני?

קרלטון

New member
כן ולא

הויקס הוא שקלול של מחירי אופציות על המדד, במטרה למצוא את התנודתיות הגלומה בהן לחודש הקרוב, לעומת התנודתיות בפועל אליה התייחסת. לתמחור אופציות הראשון יותר רלוונטי.

KobeRider

New member
בגדול כן

הויקס מודד תנודתיות *קדימה*. כלומר לא זו שהיתה, אלא זו שצפוייה. בפועל, כמו הרבה דברים בשוק (ובחיים), צופים את מה שהרגע היה, וירידות תמיד מלוות בתנודתיות גבוהה. לכן לויקס יש קורלציה גבוהה והפוכה עם השוק. אז בשביל מה זה טוב? במקרים בהם למשל יש הבדל בין הויקס לבין התנודתיות ההיסטורית. וזה גם נוח בתור קנה מידה לתנודתית שכולם מכירים. ויקס מתחת ל-10 או מעל 20 הן רמות ידועות.
&nbsp
הרמות האלו גם מאפשרות בדיקות יותר אינטאוטיביות. נניח אתה בוחן איזושהי אסטרטגיה (למשל מה קורה כאשר השוק שובר שיא של 100 יום). אז תמיד מעניין לבדוק את האסטרטגיה בתנאים של ויקס גבוה / ויקס נמוך.
&nbsp
אם בא לך לקרוא עליו, כתבתי קצת יותר מפורט פעם: http://thebigpicture.co.il/blog/everything-to-know-about-the-vix/
&nbsp
&nbsp

למעלה