האם יש עדיפות לשימוש בשמן קנולה

צלליתה

New member
האם יש עדיפות לשימוש בשמן קנולה

ובמיוחד קנולה אקטיב על פני שימוש בשמן צמחי זול כדוגמת סויה. לא תמיד מתאים להשתמש בשמן זית, למשל, באפית עוגה.
 
שמן קאנולה

תודה על השאלה אם משווים שמן קאנולה לשמו סויה, אזי העדיפות היא לקאנולה רני
 

צלליתה

New member
מה לגבי שמנים אחרים?

חריע, חמניות, זרעי ענבים, ועוד. האם השיקול בבחירת השמן יהיה רק על סמך הטעם, או האם יש שמנים בריאים יותר ובריאים פחות. רב תודות
 

shookyg

New member
השאלה היא למה משתמשים

יש הבדל בין שימוש בשמן כשהוא קר, לסלט, שאז יש חשיבות מסוימת להרכב התזונתי שלו (שמן זית במקום הראשון, מרוב הבחינות) לבין טיגון בשמן שבו חשובה בעיקר העמידות של השמן לחום (קנולה ושמן זית שניהם טובים). הסיבה ששמן קנולה נמכר כשמן הכי בריא היא א) שיש בו תכולה גבוהה יחסית של אומגה-3, אם כי בצורה הצמחית אותה קצת קשה לגוף לנצל; ב) משום שזה שמן זול יחסית להפקה והרבה יותר בריא משמן סויה, ולכן אליו עברו מקדונלדס.
 
למעלה